زهرا دهبوره شامگاه سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اعضای خانوادهای در یکی از روستاهای نهاوند با مصرف قارچ خود رو دچار مسمومیت و بیماری گوارشی شدند که کودک چهار ساله این خانواده به علت شدت مسمومیت به بیمارستان منتقل و با توجه به شدت آسیب به کبد کودک، برای مداوا به شیراز انتقال یافت اما در نهایت فوت میکند.
وی از مردم خواست نسبت به خرید از فروشندگان دورهگرد و دستفروش خودداری کرده و با توجه به بارندگیهای اخیر و رویش قارچهای مختلف در طبیعت از چیدن و استفاده آن امتناع کنند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان نهاوند گفت: تشخیص سمی یا غیرسمی بودن قارچ کوهی در نگاه ظاهری تقریبا غیرممکن بوده و نیازمند تشخیص آزمایشگاهی است و مردم باید از مصرف آنها خودداری کنند.
به گزارش ایرنا، مسمومیت با قارچ از شایعترین مسمومیتهاست که در بعضی موارد منجر به مرگ میشود ، علائم مسمومیت با قارچ همچون سایر مسمومیتها با مشکلات گوارشی مانند شکم درد، اسهال و استفراغ شدید آغاز شده و با آسیب رساندن به کبد و کلیهها در مواردی منجر به مرگ میشود.
علائم مسمومیت با قارچ سمی از ۲۰ دقیقه تا چهار ساعت پس از خوردن مشاهده میشود و حالت تهوع، استفراغ، گرفتگی عضلات، اسهال، کاهش سطح هوشیاری، تنگی نفس، یرقان، تشنج و بیحالی یا ضعف از نشانههای مسمومیت با قارچ سمی است.
قارچها انواع مختلفی دارد که بعضی از آنها خوراکی و برخی دیگر سمی است اما به گفته کارشناسان تشخیص آنها از روی ظاهر امکانپذیر نیست.
نظر شما