نگاه «حاج قاسم» به «عباس شیرازی»؛ فاضلی همچون شهید بهشتی و مطهری+ صوت

تهران- ایرنا- حاج «قاسم سلیمانی» از حجت‌الاسلام «عباس شیرازی» به عنوان فاضلی یاد کرد که اگر مثل شهید مطهری و بهشتی زنده می‌ماند، در دفاع از ارزش‌های نظام تاثیری ارزشمند داشت. 

به گزارش خبرنگار ایثار و شهادت ایرنا، ۱۸ خرداد مصادف با سالروز شهادت حجت الاسلام عباس شیرازی است. وی سال ۱۳۶۴ در یک ماموریت کاری در حوالی شهر دزفول بر اثر سانحه‌ اتومبیل به شهادت رسید.

حجت الاسلام شیرازی سال ۱۳۲۳ در روستای گلناباد از توابع رفسنجان دیده به جهان گشود. پدر وی ابتدا کشاورز بود اما بعدها مباشر روستای کشکوئیه شد. شهید مظلوم آیت الله سید محمد حسینی بهشتی به پدر عباس شیرازی گفته بود «شما با تربیت فرزندی مثل آقا شیخ عباس، به گردن انقلاب حق دارید. شما انسان بزرگی را تربیت کردید و تحویل حوزه‌ علمیه دادید».

حجت الاسلام شیرازی در کنار درس خواندن به منبر می‌رفت. فعالیت‌های او به سخنوری و تبلیغ شفاهی محدود نبود. او عرصه‌های دیگری از تبلیغ نظیر نوشتن مطالب روشنگرانه و تکثیر و توزیع سخنان امام خمینی (ره) را سرلوحه‌ کار خود قرار داد؛ به ویژه بعد از تبعید حضرت امام خمینی (ره) به شهرهای مختلف که با نام‌های مستعار منبر می‌رفت و برای آگاهی مردم تلاش می‌کرد.

پس از آغاز جنگ تحمیلی وی با علاقه‌ای که به کار فرهنگی و تبلیغ داشت، ابتدا مسئولیت قائم مقامی سازمان تبلیغات اسلامی و سپس فرماندهی تبلیغات جبهه و جنگ را پذیرفت.

نگاه «حاج قاسم» به «عباس شیرازی»؛ فاضلی همچون شهید بهشتی و مطهری+ صوت

اجازه نامه |مام به حجت الاسلام شیرازی در امور حسبیه و شرعیه

امام خمینی (ره) در نامه ای به حجت الاسلام شیرازی اجازه فعالیت در امور حسبیه و شرعیه داده بود. در بخشی از متن این نامه آمده است «از‏‎ ‎‏طرف اینجانب مجازند در تصدی امور حسبیه و اخذ وجوه شرعیه و صرف نصف از‏‎ ‎‏سهمین مبارکین را در ترویج شریعت مقدسه و سادات عظام و‏‎ ‎‏ارسال نصف دیگر را نزد اینجانب جهت صرف در اعلای کلمه طیبه اسلام.»‏

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در زمان ریاست جمهوری پیامی در مصیبت شیرازی صادر کرده و فرمود «این روحانی عزیز و با اخلاص سال‌ها از عمر خود را در خدمتی صادقانه و ارجمند به انقلاب اسلامی گذرانید و منشا خدماتی بزرگ و فراموش نشدنی گردید و سرانجام در حین تلاش مقدسش برای ایفای یکی از مهم‌ترین تکالیف انقلابی به لقاء‌الله پیوست و عرصه کارزار با دشمنان اسلام را به خون خود رنگین ساخت. رحمت و نور بر روان آن عزیز که زندگی و مرگش در حال انجام وظیفه بود.»

سیدالشهدای مدافعان حرم حاج قاسم سلیمانی نیز از عباس شیرازی به عنوان شهیدی فاضل و بزرگوار یاد کرد که شهادتش صدمه ای برای جمهوری اسلامی بود. حاج قاسم افزود: اگر او همانند دیگر شهدای انقلاب، مثل شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید مفتح و شهدای بزرگ روحانی و شهدای محراب باقی می ماند، در داخل کشور امروز یقینا در دفاع از این نظام و در دفاع از ارزش های نظام تاثیر بسزا و ارزشمندی داشت.

نگاه «حاج قاسم» به «عباس شیرازی»؛ فاضلی همچون شهید بهشتی و مطهری+ صوت

«ماه بالانشین» و «شهید شیخ عباس شیرازی»

کتاب ماه بالانشین نوشته راضیه تجّار، سال گذشته از سوی انتشارات روایت فتح چاپ شد. این کتاب روایتی زنانه از طیبه حائری شیرازی است که فراز و فرودهای زندگی با همسرش حجت‌الاسلام شیرازی را بیان کرده است.

در بخشی از این کتاب آمده: در ۱۳ سالگی وقتی دروازه قلبت به روی مردی باز می‌شود که مَحرمت شده، مخصوصاً وقتی همانی باشد که فکر می‌کردی، خوشبختی، پرنده‌ای است که روی شانه‌ات نشسته. عشق، احترام، محبت، حس دوست‌داشتن، احساس مسئولیت و تعهد، همه این‌ها پیچیده درهم، مثل عطر گل در گل، مثل قطراتی از رنگ‌های گوناگون که در آب بچکانی. موّاج، ممزوج دنیایت را می‌سازد. احساس می‌کردم یک بار دیگر متولد شدم. تو از من بیشتر می‌فهمیدی و همین جلوی پایم را روشن می‌کرد. من طیّب تو شدم و تو طبیب من.

کتاب شهید شیخ عباس شیرازی به قلم عزت‌الله الوندی با هدف آشنایی بیشتر نسل جوان و نوجوان از زندگی فرمانده تبلیغات جبهه و جنگ به صورت زندگینامه داستانی فرمانده از تولد تا شهادت نوشته شده است.

در قسمتی از کتاب آمده است: شیخ عباس گفت یکی دیگر از خاطرات مال ماه رمضان است. آمدند و گفتند تعطیل کنید این بساط سخنرانی را. گفتم کار من تبلیغ است. من غیر از این، کار دیگری ندارم. بعد از کلی چانه‌زنی گفتند «تبلیغ کنید، اما بی سرو صدا و دردسر. حرف از شاه و خمینی و این جور موضوعات موقوف.» تا شب بیست و سوم دندان روی جگر گذاشتم و اشاره ای به قیام ۱۵ خرداد و رهبری امام خمینی(ره) نکردم اما آن شب طاقتم تمام شد. جوش آوردم و از ظلم و ستم خاندان پهلوی حرف زدم. در مجلس غوغایی به پا شد...».

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم کتاب سردار خطیب را منتشر کرده و به سیر زندگی شهید شیرازی پرداخته است. پیکر شهید شیرازی در رواق طباطبایی حرم مطهر حضرت معصومه (س) آرمیده است.

شهید شیرازی اینگونه وصیت کرده بود: سفارشم این است که ولایت فقیه را که استمرار خط سرخ انبیاست، تنها نگذارید و پشت سر روحانیت متعهد به اسلام حرکت کنید و اشتباهاتی را که قبلا مرتکب شده‌اید، تکرار نکنید تا ضربه‌هایی را که خورده‌اید، تکرار نشود … با تمام قوا به دفاع از اسلام و قرآن بپردازید و از شهادت نهراسید که این راه سرخ اولیای خداست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha