به گزارش ایرنا، دشمنان داخلی و خارجی هیچکدام باور نمی کردند در مراسم تشییع رییس جمهور شهید، ملت ایران همچون گذشته از مراسم تشییع شهیدان بهشتی و رجایی گرفته تا سردار دلها حاج قاسم سلیمانی حماسه آفرینی کنند؛ آنان وضعیت موجود کشور و وجود برخی مشکلات اقتصادی را که بسیاری از آنها در سایه شوم تحریم ها به وجود آمده اند، مورد هدف قرار داده و خود را به آینده امیدوار کرده بودند.
در پاسداشت رییس جمهور شهید و همراهان او، شهر و روستا، پایتخت و شهرستان، مسجد و مدرسه و دانشگاه همه سیاه پوش شدند؛ چه سری در این حضور نهفته بود؟ مگر نبود که بارها گلایه ها را شنیدیم.
گویی رجایی و بهشتی دیگری رفته بود؛ ایران سراسر ماتم بود و اشک و آه؛ همان کارگری که از شدت سختی کار هر روز ناله می کرد، وقتی خبر سانحه شنیده شد دست به دعا شد که «نکند چیزی بشود او بزرگ مملکت است» و پس از شهادت، اندوه و ماتم وجودش را فرا گرفت.
برای پاسخ به سوالاتمان پای صحبت محمدصادق فتح اللهی استاددانشگاه و دکترای جامعه شناسی توسعه اجتماعی نشستیم .
ایرنا: دلیل حضور باشکوه مردم در تشییع رییس جمهوری و همراهان او را در چه می دانید؟
فتح اللهی: این اندوه سنگین، ناله و سوز جگر نه تنها ایرانیان و هموطنان بلکه غیرایرانیان علاقمند به سرنوشت ملت ایران، مسلمانان جهان و محرومان جبهه مقاومت را هم برانگیخت.
شهادت این عزیزان و دلتنگی های ناشی از جای خالی ایشان به ویژه شهدا و بزرگانی چون آیت الله رییسی، آیت الله آل هاشم، دکتر امیرعبدالهیان، مالک رحمتی دلها را بی تاب کرد و سیل خروشان ملت که در تبریز، قم، بیرجند، تهران و مشهد به خیابان ها آمدند، نشانه زنده بودن جامعه ایران بود.
حضور یکپارچه آحاد ملت با هر سلیقه و تفکری، معنایی وسیع تر از آنچه که قاب رسانه های داخلی و خارجی منعکس می کردند، داشت؛ ملت، فارغ از جهتگیریهای نخ نمای سیاسیون این سو و آن سو و به دور از پروتکلهای سیاستبازانه، با قلب هایی مملو از عشق و آگاهی و درک عمیق از شاخصه های اصیل و اصلی خدمت، برای پاسداشت خادم خود به میدان آمدند و رخت عزا به تن کرده و عزاداری کردند.
مردم درک ژرفی از خستگی ناپذیری رییس جمهور داشتند
عزاداری و حضور مردم در آیین تشییع، دقیقا متناسب و هم سنگ با عمق شوق خدمت رییس جمهور شهید و یارانش بود زیرا مردم به تجربه، عمق و دامنه این اخلاص و فداکاری و خستگی ناپذیری را دریافته بودند و ادراک ژرف از این واقعیت داشتند.
ایرنا: کدام ویژگی خاص رییس جمهور زمینه ساز محبوبیت ایشان در بین مردم شده بود؟
فتح اللهی: تجارب ارزشمند دولت رییس جمهور شهید در قریب به سه سال اخیر نشان داد که جفاهای سیاست بازان، توهین های ناجوانمردانه بدگویان، مغالطه های نامردانه کج اندیشان و بدگویی های هتاکان، هرگز خللی در عزم خدمت به ملت، نزد این مرد بزرگ ایجاد نکرد و این درس مهمی است که مشابه آن را در سیره بزرگانی چون بهشتی، رجایی و سلیمانی ها تجربه کرده بودیم.
منش راستین این بزرگان همچون شهدای دفاع مقدس همواره این بوده که تا جان در بدن دارند باید به این مرزوبوم و ملت خدمت کرد و این درس آموختنی است.
البته علاقمندی جامعه بدان معنی نبود که هیچ نقدی بر سیاستهای اقتصادی دولت شهید رییسی ندارند. اما حضور گسترده مردم نشان داد که میان نقد منصفانه و تخریب هدفدار فرق است.
ایرنا:چه عاملی بوق های مجازی و سازمان های رسانه ای وابسته به استکبار را عقب راند؟
استاد دانشگاه: سازمان رسانه ای وابسته به محافل استکباری و صهیونیستی و بوق های مجازی و نوشتاری داخلی آنها و شبکه وسیع مزدورانشان تلاش فراوان کردند تا بازگو کننده مطالب روشنفکرنمایان سیاست باز داخلی، مسوولان، پشت میزنشینان دولتهای دیروز و اپوزیسیون امروز باشند تا «ادراک تولید یافته دستپخت محافل خاص» را به جامعه و ملت تحمیل کنند و حقا هم تا حدود زیادی موفق شده و بسیاری از تحصیل گردکان را نیز با خود همراه کردند.
اما این شهادت مظلومانه، همه رشته های ایشان را پنبه کرد و سکوت این چند روزه اینان نیز ناشی از عمق درهم ریختگی تئوریهای توصیه شده رسانه ای محافل آن سوی آبی بود که چون ریسمان های ساحران فرعونی در برابر عصای موسی ناکارآمد شدند و بار دیگر «ادراک واقعی ملت» از عمق اخلاص خادم خود، دست رد برهمه فراورده های رسانه ای مجازی مزدوران بیگانه زد.
به گزارش ایرنا، تشییع پیکر آیت الله رییسی و هیات همراه با حضور میلیونی مردم موجب حیرت جهانیان شده و باردیگر خواب آنان را بی تعبیر کرده و ثابت کرد ملت ایران در قدرشناسی حرف اول را می زند و تاریخ این قدرشناسی ها را به خاطر دارد.
هنوز پس از گذشت چند روز شکوه حضور مردم درمراسم تشییع شهدای خدمت به ویژه رییس جمهور شهید برای رسانه های خارجی، معاندان و دشمنان تبدیل به معمایی حل ناشدنی شده است و هنوز در تفسیر قدرشناسی و وفاداری ملت ایران ناتوان مانده اند.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی خادمالرضا(ع) و هشتمین رییس جمهوری اسلامی ایران که عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت شهر تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شده بود، به همراه تمامی همراهان، همزمان با شب ولادت امام رئوف علی ابن موسی الرضا (ع) به مقام رفیع شهادت نایل شد.
حجت الاسلام آل هاشم، نماینده ولیفقیه و امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سردار سید مهدی موسوی فرمانده یگان حفاظت رئیسجمهور و تعدادی از محافظین و خدمه بالگرد از سرنشینان بالگرد حامل رئیسجمهور بودند.
نظر شما