نوید پرچمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آب سد سیلوه از رودخانه «لاوین» از سرشاخه های «زاب» تامین می شود و هم اکنون ورودی آب ۳۰ مترمکعب در ثانیه است و این سد در آستانه سرریز شدن قرار دارد.
وی، حجم آب تنظیم شده برای سد سیلوه با توجه به ورودی و خروجی آن را ۲۰۳ میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: : از آب ذخیره شده پشت این سد ۴۰ میلیون مترمکعب برای بخش کشاورزی، ۴۵ میلیون مترمکعب برای حق آبه محیط زیست و دریاچه ارومیه و پنج میلیون مترمکعب برای بخش صنعت اختصاص یافته است.
رییس امور آب پیرانشهر اضافه کرد: در فصل بارش ها با هدف کنترل سیلابهای بهاری، بخشی از آب پشت سد رهاسازی می شود اما امسال با توجه به بارشهای مناسب بهاره و نبود نیاز زمین های کشاورزی، تاکنون رهاسازی برای این بخش صورت نگرفته است.
پرچمی ادامه داد: در سال های گذشته سیستم آبیاری مکانیزه برای بیش از ۶ هزار هکتار از اراضی پایین دستی سد سیلوه انجام شده است.
به گزارش ایرنا، عملیات احداث سد سیلوه در جنوب از سال ۱۳۸۱ آغاز شد؛ این سد دارای حجم مخزن ۸۴ میلیون مترمکعبی با تنظیم آب به میزان سالانه ۲۰۳ میلیون مترمکعب است.
ارتفاع این سد از کف رودخانه ۷۷ متر و طول تاج ۸۳۱ متر است که روی رودخانه «لاوین» و با هدف تامین آب کشاورزی اراضی دشت های پیرانشهر و جلدیان احداث شده است.
سد سیلوه در اردیبهشت سال ۱۳۹۶ بهرهبرداری و آبگیری شد و طبق نقشه راه احیای دریاچه ارومیه، پس از بهرهبرداری کامل سایر اجزای سیستم انتقال آن در سال جاری، سالانه حداقل ۹۵ میلیون مترمکعب آب برای احیای دریاچه ارومیه تأمین خواهد کرد.
سد سیلوه در ۱۰ کیلومتری جاده پیرانشهر به نقده واقع شده است.
پیرانشهر در جنوب آذربایجانغربی قرار دارد و با میانگین بارش سالانه ۷۰۰ میلیمتر، دومین شهر پربارش استان پس از سردشت است.
نظر شما