به گزارش ایرنا، از فروردین ۱۴۰۲ که وزیر کشور با شهر شدن بخش دالخانی موافقت کرد، تاسیس شهرداری و زیرساختهایی که به دنبال شهر شدن این منطقه باید ایجاد شود، در صدر درخواستهای اهالی دالخانی قرار گرفت و در نشستهای مختلف از سوی آنها مطرح شد، به ویژه مطالبه برای ایجاد شهرداری که به گمانِ آنها نقش زیادی در توسعه منطقهشان دارد و مسیر توسعه همهجانبه و فضای زیستِ شهری و زندگی مطلوب را برایشان هموار میکند.
درواقع شهرداریها در ایران به دلیل اینکه نهادی عمومی و غیردولتی محسوب میشوند و وظیفه مدیریت شهر، شامل نگهداشت، ایجاد و توسعه حمل و نقل عمومی، حمل و تفکیک پسماند و برقراری نظم و مدیریت ساخت و ساز را دارند، برای مردم حائز اهمیت هستند و آنها تصور میکنند ایجاد این زیرساخت برایشان مترادف با توسعه و ارتقای سطحِ زندگی است.
ایجاد شهرداریها سنگبنای توسعه و مشارکت مردمی
در همین پیوند، یک کارشناس مدیریت شهری به خبرنگار ایرنا گفت: به طور کلی شهرداری و دهیاریها در مدیریت شهری و روستایی به دلیل اثرگذاری مستقیم و غیر مستقیم در جامعه، در تداوم پایداری و توسعه یافتگی زندگی شهری و روستایی نقش تعیین کننده دارند.
علی تقیپور افزود: نهادهایی اجتماعی در طی سالهای اخیر گامهای مثبتی در برقراری عدالت در ارائه خدمات و توسعه شهرها و روستاها برداشتهاند، به همین دلیل اهالی منطقه دالخانی پس از شهر شدن این منطقه خلأ نبودِ چنین زیرساختی و کارکردِ آن را احساس کردند و در نامهنگاریهای متعدد بر تاسیس هرچه زودتر آن تاکید کردند.
راه درازی در پیش است؟
تقیپور در ادامه اظهارکرد: البته در این مورد ۲ دیدگاه غالب نیز وجود دارد: اینکه بخشها پس از شهر و ایجاد شهرداریها و دیگر زیرساختهای لازم از جامعه تولید کننده به مصرف کننده تبدیل میشوند و این یکی از معایبی است که باید برای جلوگیری از بروز آن راهکارهایی اندیشیده شود.
وی تصریح کرد: چرا که در این تغییرات، توجه چندانی به نوع فرهنگ مردم صورت نمی گیرد و عده بسیاری از جوانان منطقه بدون در نظر گرفتن شرایط واقعی و عینی انتظارات جدید دارند، از جمله اینکه بیشتر آنها انتظار کارمند شدن، آسفالت و ایجاد زیرساخت های شهری کامل و رفاهیات شهرهای بزرگ را دارند که با توجه به اینکه این امکان تا سال ها در شهرهای تازه تاسیس به طور کامل فراهم نمی شود، به نارضایتی عموم از جمله جوانان منجر خواهد شد.
شهرهای کوچک را به کانون توسعه تبدیل کنیم
تقیپور با بیان اینکه زیرساخت ها و فرهنگ همچنان در شهرهای تازه تاسیس و برخوردار از شهرداری تا سالها روستایی است و این تضاد ممکن است سال ها ادامه داشته باشد، افزود: در دیدگاه دوم نسبت به ضرورت ایجاد شهرهای تازه تاسیس و ایجاد زیرساختهایی نظیر شهرداری، برخی اعتقاد دارند شهرهای کوچک می توانند کانون توسعه باشند به این صورت که این مناطق، برای سرمایه گذاری بکر و تازه هستند و سرمایه گذاران می توانند با ورود به این شهرها، اعتبار و رونق را به ارمغان بیاورند و شهرداری ها برای تحقق چنین امری نقش تعیین کننده دارند.
وزیر کشور فروردین ۱۴۰۲ طی نامهای به فرمانداری رامسر و استانداری مازندران با شهر شدن بخش دالخانی موافقت کرد. روستای دالخانی مرکز بخش دالخانی است که ارتقای آن به شهر یکی از خواسته های اهالی منطقه بود و با پیگیری استاندار وقت مازندران، این درخواست چندین ساله در دولت مردمی سیزدهم محقق شد، و به دنیال تاسیس زیرساختهای لازم از جمله شهرداری در دستور کار دولت قرار گرفت.
در همین ارتباط فرماندار رامسر به خبرنگار ایرنا گفت:طیِ پیگیریهایی که در وزارت کشور انجام دادیم، تاسیس شهرداری در دالخانی به زودی از سوی این نهاد ابلاغ میشود.
ابراهیم شیرودعشوریان گفت: تاسیس شهرداری از مطالبههای جدی و دیرینه مردم منطقه دالخانی است. طی نشستهای متعدد که با مردم این منطقه داشتم هر بار تاسیس شهرداری در دالخانی را مطرح کردند و مکاتباتی پیرامون این تقاضا انجام دادند.
شیرودعشوریان با توضیح اینکه تبدیل روستا به شهر در عینِ مزایا، دشواریهایی به همراه خواهد داشت افزود: ارتقای سطح زندگی به طور یقین مخارج بیشتری هم برای شهروندان به دنبال خواهد داشت.
نماینده عالی دولت در رامسر تصریح کرد: با این وجود ارتقای منطقهای از روستا به شهر به لحاظ رسیدگی به امور شهری و شهروندی در درجه بالاتری قرار دارد، چراکه در کنار پروژه محور بودن اعتبارها، شهرداریها به واسطه واحدها و چارتهای سازمانی مطلوب و قوی این امکان را دارند که چالشهای بخش شهری را برطرف کنند.
به گفته عشوریان در زمان مقرر شده برای انتخابات شورای شهر، انتخابات شورای شهر دالخانی در این منطقه برگزار خواهد شد.
به گزارش ایرنا، دالخانی ترکیبی از ۲ دهستان چهل شهید و جنت رودبار و متشکل از ۱۰۰ روستا و دستکم ۱۳ هزار نفر جمعیت دارد.
شهرستان رامسر در غرب مازندران با داشتن سه شهر، ۲ بخش، ۲۰۵ روستا و آبادی دارای بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت ثابت است و به علت برخوداری از موقعیت های ممتاز طبیعی نظیر دریا، جنگل، آثار تاریخی و گردشگری در تمامی روزهای سال به ویژه نوروز پذیرای دست کم پنج میلیون مسافر و گردشگر است.
نظر شما