اهالی هنر در گرامیداشت خادم فرهنگ

۷ خرداد ۱۴۰۳، ۱۵:۲۱
کد خبر: 85491152
اهالی هنر در گرامیداشت خادم فرهنگ

تهران- ایرنا- مراسم یادبود خادم فرهنگ شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی به میزبانی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مراسم یادبود خادم فرهنگ شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی امروز دوشنبه -۷ خرداد- به میزبانی اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در تالار وحدت با اجرای رسالت بوذری برگزار شد. 

محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم یادبود خادم فرهنگ شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی گفت: برای من خیلی سخت است که در خصوص کسی صحبت کنم که بیشترین تأثیرگذاری را از او در حیات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی خودم داشته‌ام. خدا به من توفیق داد سال‌ها هم‌نفس این شهید والامقام باشم. در طول این سه سال شما اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه گواهی می‌دهید که هیچ کاری نبود که او بتواند انجام دهد و دریغ کند و در طول این سال‌ها چیزی جز علاقه به تک تک ایرانیان از ایشان ندیدم.  

وی با بیان اینکه شهید رئیسی به همه دغدغه های اهالی فرهنگ و هنر و رسانه توجه داشت توضیح داد: من هر وقت از مشکلات می‌گفتم، ایشان دعوت به سعه صدر و تعامل می‌کرد. او یک رییس جمهور طراز و به فرمایش رهبر عزیز جامع الاطراف بود. 

اسماعیلی افزود: مردم ایران در همین چند شهر نشان دادند به خادمان واقعی‌شان عشق می‌ورزند. او بسیار مظلوم بود. بر خودش و ما حرام کرده بود کلمه‌ای از ناامیدی و مشکلات بگوییم. خودش را وقف حل مشکلات مردم و خدمت کرده بود. سه سال شب و روز نشناخت. در محل فرودگاه استراحت می‌کرد تا به سفر بعدی‌اش برسد.

اهالی هنر پدری دلسوز و برادری مهربان را از دست داد

وی تاکید کرد: اهالی هنر پدری دلسوز و برادری مهربان را از دست دادند و امروز دست رییسی شهید برای گشودن مشکلات ما باز است. در پیشگاه الهی دعاگوی همه ما خواهد بود.

علی موسوی گرمارودی عضو فرهنگستان هنر در مراسم گرامیداشت شهید جمهور که توسط هنرمندان برگزار شد گفت: هنر در دولت سیزدهم سامان یافت. قبلا در همه رشته‌ها نابسامانی داشتیم. چون مبانی و اصول مشخص نبود. اما در ظرف این مدت کوتاه ۳۳ جلسه منظم شورای هنر برگزار شد.

اجرای مراسم را بر عهده دارد.

علی موسوی گرمارودی، شاعر پیشکسوت قطعه‌ای از سروده های خودش با عنوان مهربانی را به یاد شهدای خدمت خواند.

ای خوش آنان کاندرین نامهربان دنیای بد
عمر را در کار خوب مهربانی کرده‌اند

خود چو خور پیوسته سرگردان عالم بوده‌اند
پیش پای دیگران پرتوفشانی کرده‌اند

پیش‌ پا افتادگان دشت حسرت را چو کوه
با شکوه و استواری پشتبانی کرده‌اند

صخره‌های ساحل صبر و نجابت بوده‌اند
با هجوم موج غم‌ها سرگرانی کرده‌اند

ور چو ابر از گریه بار دل گَهی بگشوده‌اند
گریه هم چون شام بارانی نهانی کرده‌اند

ور ز دلتنگی چو غنچه دست بر سر برده‌اند
پا به ‌پای هر نسیمی شادمانی کرده‌اند

چون چنار پیر کآرد در بهاران برگ نو
پنجه گاهی نرم با یاد جوانی کرده‌اند

آن کسان کاندر جهان این‌گونه نیکو زیستند
راست چونان چون شهیدان زندگانی کرده‌اند

چون دُر افشاندم ز گرمارود من این قطعه را
بر سر آنان که عمری جانفشانی کرده‌اند

اسماعیل آذر، شاعر و مجری برنامه مشاعره خاطره‌ای از رئیس جمهور شهید تعریف و عنوان کرد: در مراسم افطاری و دیدار با رییس جمهور شهید رئیسی پشت سر من نشسته بودند. من چون عجله داشتم، سلام سریعی کردم و رد شدم. ایشان من را طلبیدند و گفتند من امروز صبح برنامه چارگاه را دیده‌ام.

درس مردم با تشییع باشکوه

محمدعلی رجبی دوانی عضو فرهنگستان هنر در ادامه مراسم گفت: با تشییع باشکوهی که برگزار شد، درس جدیدی از مردم گرفتیم. رضا و صدق دو واژه مردم از همه اقشار بود. او راضی به رضای معبود بود.

وی با بیان اینکه خدمات ایشان در حوزه هنر بسیار زیاد است افزود: قبلا شورای هنر بود ولی هر چه می‌گفتیم تصویب نمی‌شد. اما در ظرف این مدت کوتاه ۳۳ جلسه منظم شورای هنر برگزار شد که یکی از نتایجش تصویب شیوه استاد شاگردی بود. سند موسیقی ده سال روی زمین مانده بود. اما در این شورا تصویب شد. تکلیف سند معماری و هنرهای نمایشی و تجسمی هم در این شورا مشخص شد.

رجبی دوانی تاکید کرد: هنر در دولت آن بزرگوار سامان یافت. قبلا در همه رشته‌ها نابسامانی داشتیم. چون مبانی و اصول مشخص نشد.

آقای رئیسی به عهدش وفا کرد

داریوش ارجمند، بازیگر پیشکسوت در ادامه جلسه با اشاره اتهاماتی که در فضای مجازی علیه او زده شده گفت: نوشتند که ارجمند ۲۰ میلیارد تومان گرفته است. در حالی که من این بودجه را برای ۱۴۰۰ هنرمند پیشکسوت و مطرح گرفتم. این حرف‌ها به گوش شهید رئیسی می رسید. ولی ایشان خلق محمدی داشتند. در جلسه‌ای از من پرسیدند چرا دلخور و عصبانی هستی؟ این بودجه به دست‌تان می رسد. آقای رئیسی به عهدش وفا کرد. 

وی افزود: من آدم سیاسی زیاد دیدم. در استان خراسان ۲۰ مدیر کل فرهنگ و هنر دیدم. چند رییس جمهور دیدم. چون از کهنه آدم ها هستم و تاریخ زنده این سرزمین می توانم باشم. ولی انسان نقدپذیر، بامحبت، دوست‌داشتنی و خوش قول به اندازه آقای رئیسی ندیده‌ام. 

ارجمند تاکید کرد: چه حیف که زود از بین ما رفت. او زیبا و باشکوه رفت. ما وزرای بزرگی داشتیم. ولی هیچ رییس جمهوری ندیدیم که دامن عبایش تا دم زانویش گلی باشد و در سیل راه برود. با زلزله زده‌ها با خلوص همنشین شود. امیدوارم خداوند این دریچه‌ای را که باز کرده نبندد و از این دروازه آدم‌های بزرگی وارد شوند. 

وی با تاکید بر اینکه شهید رئیسی باایمان و باخلوص و مهربان بود گفت: چونان سخن می‌گفت که همه حرفش را می‌فهمیدند. چون از مردم بود. او یتیمی را چشیده بود. در سازمان ملل کاری بی‌سابقه کرد و با شهامت تمام عکس سردار سلیمانی را بالا برد. قرآن را بالا برد و گفت این حقیقت سوختنی نیست. 

ارجمند با اشاره به اینکه از او ساده‌زیستی و تواضع را آموختیم‌ اظهار کرد: ایشان نیست که از او پست بخواهم و بگویند به خاطر پست دارد این حرف‌ها را می‌زند. خداوند هر چه خواسته ام به من بخشیده است. معتقدم وزارت ارشاد یک پدر دلسوز را از دست داد.  قبل از او به این وزارتخانه این همه توجه نشده بود.

بهروز افخمی، فیلمساز و مجری تلویزیون در بخش دیگری از مراسم تاکید کرد: زمان درگدشت هیچ آدمی یک ساعت عقب و جلو نمی‌شود و اجل در زمان خودش سر می‌رسد.

آقای رئیسی ظاهر و باطنش زیبا بود

وی با تاکید بر این‌که آیت‌الله رییسی ظاهر و باطن یکی بودند گفت: آدم می‌توانست به ایشان اعتماد کند. البته من از نظر اقتصادی به این دولت انتقاد داشتم. ولی آقای رئیسی ظاهر و باطنش زیبا بود و نمی شد او را سرزنش کرد. 

افخمی افزود: خدا عاقبت خیری را برای ایشان تعیین کرده بود. آقای رئیسی در ۶۳ سالگی آسمانی شدند که اوج پختگی است. پس از آن آدم توانایی‌هایش را از دست می‌دهد. امیدوارم اگر لایق باشیم خدا چنین مرگی را نصیب ما بکند.

همه عشق و علاقه‌اش به نظام و رهبری بود

غلامرضا شجاع، مدیرعامل اتحادیه چاپخانه‌داران و لیتیوگرافان ایران در ادامه مراسم گفت: در دولت سیزدهم برای اولین بار در حوزه کتاب‌های درسی و بخش زیادی از نشر خودکفا شدیم. تک تک سلولهای آقای رئیسی برای خدمت بود. همه عشق و علاقه‌اش به نظام و رهبری بود و کوچک‌ترین حرف بی‌ربطی نزد. 

حسین مسافر آستانه، کارگردان پیشکسوت تئاتر که دیگر سخنران این مراسم بود گفت: به خانواده‌های معزز شهدای خدمت تسلیت می‌گویم. کاش می‌توانستیم از وضعیت تئاتر با آقای رئیسی گفت‌وگو کنیم. مطمئنم با دل مهربان ایشان بسیاری از مسائل می‌توانست حل شود. 

وی افزود: همچون کربلا عباسی دیگر پرچم خدمت را افراشته نگه خواهد داشت. 

حامد عسکری، امین زندگانی، گیتی معینی، هادی مقدم دوست، جعفر دهقان، ارسطو خوش رزم، هاتف علیمردانی، رضا توکلی، پدرام کزیمی، اصغر سمسارزاده، محسن علی اکبری، سعید الهی، کیانوش گرامی، حسین پرستار، ستار کاکایی، احمد نجفی، بهروز افخمی، داریوش ارجمند، منوچهر آذری، اسماعیل خلج، حامد عسکری، جهانگیر الماسی از جمله هنرمندان در این مراسم هستند.

روز یکشنبه، ۳۰ اردیبهشت بالگرد حامل رئیس‌جمهور که برای افتتاح سد خداآفرین به منطقه مرزی رفته بود در مسیر بازگشت به تبریز، دچار سانحه شد.

این بالگرد علاوه بر رئیس‌جمهور، حامل حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم امام جمعه تبریز و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی بود که تمامی سرنشینان به شهادت رسیدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha