به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام مختار کرمی روز چهارشنبه در جریان بازید از طرح های تاسیس نیروگاههای خورشیدی در اراضی وقفی زنجان، افزود: وقف یکی از بسترهای مناسب رفع نیازهای مادی و معنوی جامعه در طول زمان است و باید به بهترین نحو از آن بهره برداری کرد تا ضمن راضی شدن واقفین از انجام وقف، نیکوکاران نیز برای انجام کار نیک و ماندگار تشویق و پیشقدم شوند.
وی ادامه داد: در همین راستا با تغییر رویکرد سازمان اوقاف از اجاره داری صرف به بهره وری و رونق تولید در موقوفات، اولین نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس استان در اداره اوقاف شهرستان خدابنده راه اندازی شد و به مرحله بهره برداری رسید.
کرمی گفت: هزینه ۶ میلیارد ریالی خرید تجهیزات و نصب این نیروگاه به طور کامل از محل درآمدهای موقوفه قیدار نبی(ع) این شهرستان تامین و پرداخت شده است و هرگونه درآمد ناشی از آن نیز صرف نیات این موقوفه مهم در شهرستان خدابنده خواهد شد.
وی ادامه داد: ظرفیت این نیروگاه کوچک مقیاس ۲۰ کیلووات بر ساعت است و با توجه به متوسط هفت ساعت تابش خورشید در استان و قیمت ۲۲ هزار ریالی هر کیلووات برق، درآمد سالانهای بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال عاید موقوفه می شود.
کرمی با بیان اینکه طرح های مختلفی برای سرمایه گذاری در موقوفات و ایجاد درآمد پایدار برای اجرای بهتر و موثرتر نیات واقفان در استان در دستور کار است، گفت: یکی از شاخصترین آنها راه اندازی سه نیروگاه بزرگ و سه نیروگاه کوچک مقیاس خورشیدی در اراضی وقفی و همچنین امامزادگان شاخص استان با حجم سرمایه گذاری بیش از هزار میلیارد ریال است.
وی افزود: احداث یک نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در مجموعه کشت و صنعت حسینیه اعظم زنجان و ۲ نیروگاه ۲ و یک مگاواتی در اراضی وقفی محدوده شهر قیدار و سه نیروگاه کوچک مقیاس در امامزاده ابراهیم(ع) شهر سجاس، ساختمان موقوفه پیامبر اعظم شهر قیدار و محوطه بقعه حضرت قیدار نبی(ع) را در برنامه داریم که طرحهای توجیهی آنها تدوین و مجوزهای اولیه نیز گرفته شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: این استان بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ موقوفه دارد که هزار و ۵۰۰ موقوفه آن شامل مساجد، حسینیهها، تکایا و اماکن مذهبی و هزار و ۳۰۰ موقوفه عادی مثل اراضی کشاورزی دیمی و آبی، مغازه و خانه است.
نظر شما