به گزارش ایرنا، در سال های اخیر، هر از گاهی قطعی یا افت فشار و کدورت آب شهر دیواندره، رسانه ای می شد و مسئولان شرکت آب و فاضلاب کردستان هم بر تلاش برای رفع این مشکل تاکید می کردند.
برخی محلات دیواندره به ویژه در فصل گرم، در ساعاتی از شبانه روز با قطعی آب و بعضی دیگر نیز با افت فشار مواجه می شدند و این موضوع باعث ایجاد نارضایتی بین مردم شده بود. این مشکل ناشی از نبود تصفیه خانه آب بود؛ چرا که آب شهروندان از رودخانه تامین می شد که هم از لحاظ کمی هم کیفی، کم و کاستی زیاد داشت.
چاره این کار، احداث تصفیه خانه بود که کار ساخت آن از سال ۱۳۹۱ شروع شده بود اما به دلیل عملکرد ضعیف پیمانکار و خلع ید، کار عملا متوقف ماند تا اینکه دولت سیزدهم روی کار آمد و مسئولان شرکت آبفا با جدیت پیگیر ادامه احداث این پروژه شدند.
بهره برداری از تصفیه خانه آب دیواندره در سفر رئیس جمهور شهید
در سفر آبان ماه سال گذشته رئیس جمهور شهید و هیات دولت به کردستان، ۱۱ طرح بزرگ آب و فاضلاب در استان بهره برداری شد که تصیه خانه آب دیواندره هم جزو همین پروژه ها بود. برای ساخت تصفیه خانه آب دیواندره ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کردستان در این رابطه اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح، تامین بلندمدت آب شهر دیواندره تا افق ۱۴۲۵ به ظرفیت ۲۵۰ لیتر بر ثانیه است که ۱۷۰ لیتر بر ثانیه برای شهر دیواندره و ۸۰ لیتر بر ثانیه هم برای مجتمع روستایی اوباتو (شامل ۷۲ روستا) است.
محمد فرهاد، جمعیت تحت پوشش این تصفیهخانه را ۵۱ هزار و ۳۳۲ نفر اعلام کرد و افزود: عملیات اجرایی این پروژه از سال ۱۳۹۱ با ظرفیت تصفیه آب به میزان ۲۵۰ لیتر بر ثانیه آغاز شد و تا پیش از دولت سیزدهم با صرف ۳۵۰ میلیارد ریال هزینه، ۶۷ درصد پیشرفت داشت اما به دلیل عملکرد نامناسب پیمانکار، وی خلع ید و عملیات اجرایی متوقف شده بود.
وی ادامه داد: با سفر وزیر نیرو در دی ماه سال ۱۴۰۰ به استان، دستورات لازم در راستای تامین منابع مالی و شروع به کار مجدد پروژه صادر شد و بلافاصله با بکارگیری پیمانکار، عملیات اجرایی ادامه یافت و مقرر شد این پروژه تا پایان شهریورماه امسال به اتمام برسد.
مدیرعامل شرکت آبفا کردستان افزود: با توجه به نیاز آبی شهر دیواندره، راه اندازی تصفیه خانه آب دیواندره، پیش از موعد و طی اقدامی جهادی در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه در مردادماه ۱۴۰۲، تصفیه خانه وارد مدار و تنش آبی شهر برطرف شد.
فرهاد تاکید کرد: با تکمیل این پروژه جمعیت ۵۱ هزار نفری شامل شهر دیواندره و ۷۲ روستای مجتمع اوباتو از آب شرب سالم و بهداشتی به صورت پایدار بهره مند می شوند.
دیواندره در ۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
نظر شما