به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای نیوز ارمنستان، پاشینیان در محوطه مجلس ملی این کشور در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که «چرا باکو با پروتکل آلما- آتا در سال ۱۹۹۱ در معاهده صلحی که قرار است بین دو طرف امضا شود، موافقت نمی کند»، گفت: «در واقع، کار بر روی متن معاهده صلح چند لایه است و گاهی اوقات اظهارات، جملات و تفسیرهایی که میکنیم، تاثیر درستی بر افرادی که با آن آشنایی ندارند، ایجاد نمیکند».
براساس پروتکل آلما- آتا که در دسامبر ۱۹۹۱ به امضا رسید، انحلال اتحاد جماهیر شوروی (سابق) و تشکیل کشورهای مشترک المنافع اعلام شد و جمهوری های آذربایجان و ارمنستان از امضاکنندگان آن هستند.
پاشینیان در ادامه اضافه کرد: منظورم این است که آن متن ممکن است از نظر بیان واقعیت تا حدودی متفاوت باشد. پیش از این در بخش های توافق شده پیمان صلح به پروتکل آلما آتا اشاره شده است.
الهام علیاف رئیس جمهوری جمهوری آذربایجان در چند وقت اخیر اظهاراتی مبنی بر پایبندی به توافقات پراگ و اعلامیه آلما آتا داشته است. به تازگی نیز وزیران امورخارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان دیداری نمادین در آلماتی قزاقستان با هم داشتند. گفته می شود در این دیدار، تفاوت دیدگاه های بسیاری جزئی میان دو طرف وجود دارد.
پاشینیان نیز در همین خصوص گفت که تفاوت هایی مربوط به کار وجود دارد که میتوان آنها را برطرف کرد.
وی افزود: میتوانم بگویم که در حال حاضر شاهد تغییرات قابل توجهی هستیم، اما این بدان معنا نیست که به پایان کار رسیدهایم، هنوز امضای [پیمان صلح] باقی است.
نخست وزیر ارمنستان در بخشی دیگر، با اشاره به اینکه جمهوری آذربایجان، نشست کاپ-۲۹ باکو در ماه نوامبر (آبان) را فرصتی فوق العاده برای امضای پیمان صلح دانسته، ضمن تائید این اظهارات خاطرنشان کرد: مشکل این است که باید بر سر متن معاهده صلح توافقاتی حاصل شود. امیدوارم این امر حاصل شود یا بر سر توافقات ۶ اکتبر ۲۰۲۲ در پراگ و پس از آن در سوچی و بروکسل به نتیجه برسیم.
وی افزود: اصول کلیدی مورد توافق قرار گرفته و فقط باید متن معاهده صلح دوباره ایجاد شود. فکر میکنم این فرصت را داریم که هر چه زودتر آن را به پایان برسانیم.
نخستوزیر ارمنستان در پایان تاکید کرد: زمانی که دیدیم کار به پایان رسیده و جمعبندی شده، برای امضا و تعیین مکان اقدام میکنیم. زمان موضوع دیگری است که بیشتر مورد بحث قرار می دهیم.
نظر شما