امیر شاهحسینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۴۸۹ هزار هکتار از اراضی این شهرستان در زمره منابع طبیعی و ملی قرار دارند که از این میزان ۹۹ هزار و ۹۶۱ هکتار مراتع قشلاقی و ۱۱ هزار و ۷۰۰ هکتار مراتع ییلاقی است.
وی بیان کرد: ۱۹ مورد طرح مرتعداری به مساحت ۸۶ هزار هکتار با هدف مدیریت چرای دام و ساماندهی مراتع و مرتعداران پیاده سازی شده است.
این مسوول با بیان اینکه سالانه دورههای آموزشی متعدد ویژه دهیاران، اعضای شورای روستاها، مرتعداران و دانش آموزان با موضوع پیشگیری از حریق و حفاظت از منابع طبیعی و مراتع گرمسار برگزار میشود، ادامه داد: در سال تحصیلی ۱۴۰۲ یک هزار و ۵۰۰ دانشآموز شهرستان در این راستا به عنوان همیار طبیعت آموزشهای لازم را فراگرفتند.
وی اضافه کرد: با برگزاری این دورههای آموزشی، دهیاران و مرتعداران گرمسار برای اطفای به موقع حریق در مراتع توجیه هستند و این امر نقش مؤثری در کاهش میزان خسارت ناشی از آتشسوزی در مراتع و پیشگیری از حریق دارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گرمسار گفت: از سال ۱۴۰۲ تاکنون هیچ گزارشی از حریق در مراتع این شهرستان گزارش نشده و آخرین حریق در سال های گذشته مربوط به مرتع ییلاقی «دره سیب» از توابع بخش ایوانکی به مساحت سه هزار متر مربع بود که به سرعت عملیات اطفای حریق با حضور دامداران و اهالی منطقه انجام شد.
وی با بیان اینکه در روزهای اخیر حریق ضایعات واحدهای صنعتی در مراتع «تخت رستم» به مساحت ۵۰۰ متر گزارش شد، تصریح کرد: آتشسوزی در حال سرایت به تاغزارهای اطراف بود که با حضور به موقع یگان حفاظت از منابع طبیعی عملیات اطفای حریق انجام و مانع از بروز خسارت به تاغزارها شد.
شاهحسینی با تأکید بر اینکه بیشتر مراتع این شهرستان در بخش ایوانکی قرار دارد، عنوان کرد: ۲ پایگاه اطفای حریق در روستای شورقاضی و کرک راهاندازی و تجهیزات کامل در این پایگاهها مستقر شده و در اختیار دهیاری و شورای روستا قرار دارد تا در صورت آتش سوزی احتمالی عملیات اطفای حریق با سرعت بیشتری انجام شود.
به گزارش ایرنا، از مجموع ۵۱۸ کیلومتر مساحت گرمسار ۲۸۴ هزار هکتار اراضی بیابانی است.
نظر شما