به گزارش ایرنا، نیکلاس دی ریویر، سفیر فرانسه در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که کشورش به شدت نگران وضعیت رفح و غزه است.
او تصریح کرد: «همانطور که [امانوئل] مکرون رییس جمهور فرانسه چند روز پیش گفت، در حال حاضر منطقه امنی در غزه وجود ندارد. ما خواهان آتش بس هستیم. ما خواهان هیچ عملیاتی در رفح هستیم. ما خواهان دسترسی کامل بشردوستانه به نوار غزه هستیم. این شرایط اکنون فراهم نیست.»
دی ریویر افزود که فرانسه از پیش نویس قطعنامه الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل حمایت می کند. به گفته او این قطعنامه توقف خصومت ها، عدم عملیات در رفح و اساساً تأیید خواسته دادگاه لاهه است که از اسرائیل می خواهد عملیاتی در رفح انجام ندهد و حماس همه گروگان ها را آزاد کند.
سفیر فرانسه در سازمان ملل اضافه کرد: در حالی که حماس تهدیدی برای اسرائیل است و امنیت اسرائیل "قابل مذاکره" نیست، قوانین بین المللی بشردوستانه باید رعایت شود.
او تصریح کرد: « آنچه اکنون در غزه و به طور خاص در رفح شاهد آن هستیم، تعداد قربانیان غیرنظامی مطلقا غیرقابل قبول است و اکنون باید متوقف شود.»
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفتهای بینالمللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.
ارتش اسرائیل ۲۶ می ( ۶ خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و دهها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیمتر میکند.
آمریکا بصورت مکرر اعلام کرده که از عملیات نظامی اسرائیل در رفح که واقع در جنوب غزه است حمایت نمیکند اما با وجود کشته شدن غیرنظامیان در نتیجه این عملیات نظامی آمریکا هنوز عواقب تنبیهی برای رژیم اسرائیل در نظر نگرفته است.
دیوان بین المللی دادگستری روز جمعه با ۱۳ رای موافق و ۲ رای مخالف حکم توقف فوری عملیات نظامی رژیم اسرائیل در رفح را صادر کرد و بازگشایی گذرگاه رفح را برای ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه خواستار شد.
اسرائیل طی این مدت دستاوردی غیر از قتلعام، ویرانی، جنایتهای جنگی، نقض قوانین بینالمللی، بمباران نهادهای امدادرسان و تحمیل قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.
وزارت بهداشت غزه در دویست و سی و پنجمین روز جنگ، اعلام کرد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تا به امروز به ۳۶ هزار و ۹۶ نفر افزایش یافته و آمار مجروحان این جنایات نیز به ۸۱ هزار و ۱۳۶ نفر رسیده است.
نظر شما