عملیات اجرایی طرح اضطراری آبرسانی شرق مازندران به نیمه راه نزدیک شد

ساری- ایرنا- طرح اضطراری آبرسانی به شرق مازندران که با هدف جبران کمبود ۲۰۰ لیتر بر ثانیه‌ای آب آشامیدنی شرق استان کلنگ آغاز عملیات اجرایی آن در دولت سیزدهم به زمین زده شد، حدود نیمی از فرآیند اجرایی را طی کرده و در یک سال به پیشرفت فیزیکی ۴۲ درصدی رسیده است.

به گزارش ایرنا، تأمین آب آشامیدنی در مازندران هرچند که به باور عموم مردم به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی این استان کار ساده‌ای به نظر می‌رسد، اما در واقعیت شرایط متفاوت است.

افزایش جمعیت استان طی سال‌های اخیر و گسترش نیافتن زیرساخت‌های آبرسانی اعم از شبکه توزیع و تاسیسات تأمین آب از منابع سطحی در ۲ دهه گذشته سبب شده که عمده فشار تأمین آب به ویژه در بخش آب آشامیدنی به منابع زیرزمینی وارد شود. اتفاقی که به مرور روی تراز آب‌های زیرزمینی استان تاثیر منفی گذاشت و منجر به افت تراز این منابع شد. پیامد افت تراز منابع زیرسطحی هم پیشروی آب شور در این منابع و کاهش کیفیت آب‌های زیرزمینی است. اتفاقی که در برخی نقاط استان از جمله شرق مازندران طی سال‌های اخیر بیشتر به چشم آمده و چالش‌هایی را نیز ایجاد کرده است.

شرکت آب منطقه‌ای مازندران برای رفع مشکل تنش آبی و تأمین آب آشامیدنی در این استان طرح جامعی را برای تأمین آب آشامیدنی استان از آب‌های سطحی طراحی کرده که شامل ۹ مجتمع آبرسانی است. این طرح سال ۱۳۹۴ به تصویب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور رسید و بر اساس آن قرار است حدود ۱۶ متر مکعب در ثانیه آب تصفیه شده و ۵۵۰ هزار متر مکعب مخزن و یک‌هزار کیلومتر خط انتقال نیز ایجاد شود.

عملیات اجرایی طرح اضطراری آبرسانی شرق مازندران به نیمه راه نزدیک شد

مجتمع شماره ۸ در این طرح جامع مربوط به آبرسانی شرق مازندران است که گام‌های اولیه اجرای آن با کلنگ‌زنی طرح اضطراری تأمین آب آشامیدنی شرق مازندران در آخرین روزهای سال ۱۴۰۱ برداشته شد و اکنون به نیمه راه نزدیک شده است.

پیشرفت ۴۲ درصدی طرح در ۱۴ ماه

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران در این باره گفت: عملیات اجرایی طرح اضطراری آبرسانی به شرق مازندران که حدود ۱۴ ماه از آغاز عملیات اجرایی آن می‌گذرد با روند مناسبی در حال اجرا است و در حال حاضر ۴۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

افراسیاب میرزایی با بیان این‌که عملیات اجرایی طرح اضطراری آبرسانی به شرق مازندران ابتدای سال ۱۴۰۲ آغاز شد، اظهار کرد: این طرح با هدف جبران کمبود ۲۰۰ لیتر بر ثانیه‌ای آب آشامیدنی شرق استان طراحی شده و به مرحله اجرا رسیده است.

وی افزود: طی ۱۴ ماه اخیر عملیات اجرایی طرح در بخش‌های مختلف شامل تصفیه‌خانه، خط انتقال و ساخت مخزن به طور همزمان پیش رفت و اکنون پیشرفت فیزیکی کل پروژه ۴۲ درصد است.

عملیات اجرایی طرح اضطراری آبرسانی شرق مازندران به نیمه راه نزدیک شد

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که اجرای خط انتقال این طرح به پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی رسیده است، گفت: در این طرح یک خط انتقال ۵۰۰ میلیمتری به طول ۳.۴ کیلومتر با لوله پلی‌اتیلن وجود دارد که تا کنون حدود ۲.۳ کیلومتر از این خط انتقال اجرا شده و مقدار باقیمانده نیز در حال اجرا است.

میرزایی افزود: ساخت تصفیه‌خانه با ظرفیت ۲۰۰ لیتر بر ثانیه شامل تاسیسات مختلف از جمله آبگیر، رسوبگیر و سایر زیرساخت‌ها نیز از دیگر بخش‌های این طرح است که تا کنون حدود ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ساخت یک واحد ایستگاه پمپاژ را نیز از دیگر اجزای طرح عنوان کرد و گفت: برای ایجاد این ایستگاه یک مخزن ۵۰۰ متر مکعبی در نظر گرفته شده که ساخت این مخزن نیز به پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی رسیده است.

تخصیص ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران درباره روند تخصیص اعتبار این طرح نیز اظهار کرد: اعتبار اولیه در نظر گرفته شده برای این طرح سه هزار و ۷۰ میلیارد ریال بود که از این مبلغ تا کنون حدود ۵۰۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است. در صورت تخصیص اعتبار امکان بهره‌برداری از این طرح در سال جاری نیز وجود دارد.

میرزایی با بیان این‌که نیاز آب آشامیدنی شرق مازندران حدود ۴۵۰ لیتر بر ثانیه است، گفت: نزدیک به ۲۵۰ لیتر بر ثانیه از آب آشامیدنی مورد مردم شرق مازندران در حال حاضر از حدود ۱۸ چاه تامین می‌شود و برای جبران ۲۰۰ لیتر باقیمانده اجرای این طرح در نظر گرفته شد.

وی با اشاره به طراحی ۹ مجتمع آبرسانی برای مازندران در افق ۱۴۴۰ اظهار کرد: در همه این مجتمع‌ها برای این‌که بتوانیم زودتر از برنامه زمان‌بندی اجرای طرح، مشکل کمبود آب آشامیدنی استان را برطرف کنیم طرح‌های اضطراری متعددی را تعریف کردیم که در دسته پروژه‌های اولویت‌دار وزارت نیرو قرار گرفت و یکی از این طرح‌های اضطراری همین پروژه است.

معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: با اجرای این طرح اضطراری ۲۰۰ لیتر آب از سد انحرافی شاه‌بند پس از سالمسازی در تصفیه‌خانه از خط انتقال به مخزن نکا و سپس به شبکه نکا و بهشهر انتقال داده می‌شود.

میرزایی تصریح کرد: طرح اصلی تأمین آب آشامیدنی شرق مازندران در قالب مجتمع شماره ۸ طرح جامع آبرسانی به مازندران شامل آبرسانی به شهرهای نکا، بهشهر، رستمکلا، گلوگاه و مناطق محدوده این مسیر تعریف شده که با اجرای آن یک‌هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب سد گلورد برای مصرف آشامیدنی مردم شرق استان سالمسازی و وارد شبکه توزیع آب شهری و روستایی می‌شود.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمارها حدود ۱۲ درصد آب آشامیدنی استان از آب سطحی و ۸۸ درصد از آب زیرزمینی تامین می‌شود. در حال حاضر از ۷۴۰ حلقه چاه و ۳۷۳ چشمه در استان آب مورد نیاز برای مصارف آشامیدنی برداشت می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha