۱۳ خرداد ۱۴۰۳، ۸:۱۸
کد خبرنگار: 1007
کد خبر: 85496383
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

ارتقای زیرساخت‌های فرودگاهی اردبیل در دولت سیزدهم

اردبیل - ایرنا - توسعه زیرساخت‌ها و تجهیزات ناوبری در فرودگاه‌های اردبیل از اقدامات بسیار مهم و اساسی دولت سیزدهم به شمار می‌رود طوری که با تجهیز این فرودگاه‌ها، لغو پروازهای فرودگاه اردبیل از ۱۳۱ پرواز در سال ۱۴۰۰ به ۱۷ مورد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و این فرودگاه آماده میزبانی از شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی است.

به گزارش ایرنا ، استان اردبیل به واسطه ظرفیت‌های گردشگری از جمله استان‌های گردشگرپذیر کشور به شمار می‌رود ، با این حال ضعف و یا فقدان زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله در بخش حمل و نقل هوایی مانع از ثروت‌آفرینی مطلوب این ظرفیت برای استان شده است.

در مدت نزدیک به سه سال فعالیت دولت سیزدهم اقدامات بسیار مهم و اساسی برای توسعه و تجهیز فرودگاه‌های اردبیل انجام شده است ، به گفته مدیرکل فرودگاه‌های استان اردبیل ، فرودگاه اردبیل امروز به یکی از فرودگاه‌های با استانداردهای بالا تبدیل شده و آماده میزبانی از شرکت‌های هواپیمایی است.

محمد قصابی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: پیش‌تر شرایط اقلیمی و آب و هوایی سخت منطقه به ویژه فرودگاه اردبیل باعث لغو پروازها به این فرودگاه می‌شد ولی در سال‌های اخیر با تامین زیرساخت‌های لازم از جمله ترمیم، مرمت و بهسازی باندها و نصب سامانه روشنایی (کت ۲) و خرید دستگاه پیشرفته ضدیخ‌پاش هواپیما، مشکل لغو پروازها به این فرودگاه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

وی با اشاره به شرایط اقلیمی و جوی اردبیل و لغو پروازهای این فرودگاه به دلیل شرایط جوی گفت: چاره کار برای غلبه بر لغو پروازها از فرودگاه اردبیل استفاده از فناوری روز بود بر همین اساس علاوه بر مرمت و بهسازی باندهای پرواز اقدام به خرید و نصب سیستم روشنایی پیشرفته (کت ۲) شد تا در مواقع وجود مه غلیظ هواپیما بدون مشکل و خطر در این فرودگاه فرود آمده و بر زمین بنشیند.

ارتقای زیرساخت‌های فرودگاهی اردبیل در دولت سیزدهم

قصابی اظهار کرد: سامانه‌های نصب شده در فرودگاه اردبیل در زمان مه‌آلودگی شدید هوا به خلبان کمک می‌کند تا با فاصله دید تا ۵۰۰ متر هواپیما را بدون مشکل بر زمین فرود آورد.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اردبیل با بیان اینکه سامانه روشنایی نصب شده در فرودگاه اردبیل برای نخستین بار در کشور از سوی متخصصان داخلی اجرا شده است، اضافه کرد: برای تامین و نصب آن که شامل سامانه کمک ناوبری و روشنایی مجهز به ال‌ای‌دی است در مجموع ۵۵۰ میلیارد ریال هزینه شد.

قصابی ادامه داد: در حال حاضر فرودگاه بین‌المللی شهدای اردبیل با مجهز شدن به این سامانه روشنایی و ناوبری جدید امکان برقراری پروازها در ساعات مختلف شبانه‌روز را دارد و استفاده از این فناوری‌ها باعث شده لغو پروازها در این فرودگاه ۷۰ درصد کاهش یابد.

استفاده از نخستین دستگاه پیشرفته ضدیخ‌پاش ساخت داخل در فرودگاه اردبیل

مدیرکل فرودگاه‌های استان اردبیل گفت: با توجه به اقلیم سرد اردبیل یکی از مشکلات فرودگاه اردبیل یخ‌زدگی بود ، تا سال گذشته استفاده از این فناوری هزینه بسیار بالایی برای شرکت‌های هواپیمایی داشت به طوری که این هزینه‌ها عملا استفاده از این فرودگاه را برای این شرکت‌ها غیرقابل توجیه کرده بود.

وی اضافه کرد: برای غلبه بر این مشکل سال گذشته نخستین دستگاه مدرن ضدیخ‌پاش هواپیما در کشور، ساخت شرکت لجور اراک تحویل فرودگاه اردبیل شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

قصابی افزود: با بهره‌برداری از نخستین دستگاه ضد یخ‌پاش ساخت داخل در فرودگاه اردبیل زمینه و شرایط نشست و برخاست هواپیما از این فرودگاه در فصل‌های سرد سال فراهم و لغو پروازها از این فرودگاه به علت یخ‌زدگی کاهش چشمگیری یافت.

وی با اشاره به کاربرد دستگاه ضدیخ‌پاش هواپیما بیان کرد: اصولا هواپیما در دمای زیر پنج درجه سانتی‌گراد یخ می‌زند و برای افزایش ایمنی و جلوگیری از سوانح هوایی باید یخ‌زدایی شود.

این کارشناس صنعت هواپیمایی با بیان اینکه با توجه به سردسیر بودن منطقه وجود دستگاه ضدیخ‌پاش هواپیما در فرودگاه اردبیل ضروری بود، اظهار کرد: در نیمه دوم سال و فصل زمستان بیشتر شرکت‌های هواپیمایی به علت سردی هوا و یخبندان مانع پرواز هواپیما به فرودگاه اردبیل می‌شدند و پروازها لغو می‌شد.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اردبیل اضافه کرد: با توجه به اینکه هزینه یخ‌زدایی از هواپیما بسیار زیاد بوده و برای شرکت‌های هواپیمایی مقرون به صرفه نیست، شرکت‌های هواپیمایی بویژه در فصل سرما رغبتی به برقراری پرواز در فرودگاه اردبیل نشان نمی‌دادند.

قصابی ادامه داد: برای حل این مشکل فرودگاه اردبیل در سال ۱۳۹۹ قراردادی برای ساخت دستگاه پیشرفته ضد یخ‌پاش با شرکت صنعتی لجور شهر اراک منعقد شد و این دستگاه توسط متخصصان کشورمان طراحی و ساخته شد و در واقع ایران به تکنولوژی‌ تولید دستگاه‌های مدرن ضدیخ‌پاش هواپیما دست یافت.

وی در خصوص کیفیت دستگاه ضدیخ‌پاش هواپیما فرودگاه اردبیل گفت: این دستگاه از مدرن‌ترین و پیشرفته‌ترین دستگاه‌های ضدیخ‌پاش هواپیما در دنیا است و به راحتی با نمونه‌های خارجی رقابت می‌کند.

ارتقای زیرساخت‌های فرودگاهی در اردبیل در دولت سیزدهم
نخستین دستگاه مدرن ضدیخ‌پاش هواپیما در کشور، ساخت شرکت لجور اراک

مدیرکل فرودگاه‌های استان اردبیل با بیان اینکه به علت تحریم‌های ظالمانه کشورهای تولیدکننده از فروش این دستگاه به ایران خودداری می‌کردند، افزود: برای ساخت این دستگاه که بهتر از نمونه‌های خارجی است، ۱۲۰ میلیارد ریال هزینه شد در حالی که قیمت تمام شده نمونه‌های خارجی این دستگاه چندین برابر تولید داخل است.

قصابی با بیان اینکه در ارتفاع بالا ، دمای هوا به منفی ۶۰ تا ۷۰ درجه می‌رسد و برای جلوگیری از یخ‌زدگی بدنه هواپیما مواد یخ‌زدا به روی هواپیماها می‌پاشند، اظهار کرد: با بهره‌برداری از دستگاه پیشرفته ضدیخ‌پاش هواپیما در فرودگاه اردبیل، بهانه لغو پرواز هواپیما به این فرودگاه از شرکت‌های هواپیمایی گرفته شده و دیگر هیچ پروازی به علت ترس از یخ زدن هواپیما در فرودگاه اردبیل لغو نمی‌شود.

لغو پروازهای فرودگاه اردبیل کاهش یافت

مدیرکل فرودگاه‌های استان اردبیل گفت: با توسعه زیرساخت‌ها و تامین تجهیزات لازم لغو پروازهای فرودگاه اردبیل در سال‌های اخیر کاهش چشمگیری یافته است.

قصابی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ به علت شرایط بد جوی و مه‌آلود بودن هوا در مجموع ۱۳۱ پرواز در فرودگاه اردبیل لغو شده بود، افزود: با نصب تجهیزات و فناوری‌های به روز و مدرن لغو پرواز در فرودگاه اردبیل در سال ۱۴۰۱ به ۱۷ مورد کاهش یافت.

وی اظهار کرد: با بهبود و ارتقای شرایط پرواز پارسال در مجموع هشت پرواز در فرودگاه اردبیل لغو و امسال نیز تاکنون فقط یک پرواز در این فرودگاه لغو شده است.

مدیرکل شرکت فرودگاه‌های استان اردبیل با اشاره به اینکه مولفه‌های زیادی در لغو پرواز هواپیما دخیل است، بیان کرد: با کاهش لغو پروازها در فرودگاه اردبیل در واقع برنامه‌ریزی‌ها و اطمینان مردم به صنعت هوایی افزایش یافته است.

وی گفت: پارسال با انجام ۲ هزار و ۳۴۰ پرواز از فرودگاه‌های استان در مجموع ۲۰۸ هزار و ۶۲۸ مسافر جابجا شدند در حالی که در سال ۱۴۰۱ با انجام ۲ هزار و ۴۰ پرواز در مجموع ۱۹۲ هزار و ۴۳۳ مسافر جابجا شدند.

وی افزود: سال گذشته تعداد پرواز هواپیما از فرودگاه‌های استان اردبیل ۱۵ درصد و تعداد مسافران جابجا شده نیز ۹ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش داشت.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اردبیل با تقدیر از زحمات استاندار و نمایندگان مردم استان اردبیل در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته و تامین زیرساخت‌های لازم هم‌اکنون فرودگاه اردبیل یکی از بهترین فرودگاه‌های کشور است.

قصابی بیان کرد: طبق برنامه هر هفته ۵۴ سورتی پرواز از فرودگاه‌های استان اردبیل به نقاط مختلف کشور از جمله تهران، مشهد و نجف درعراق دایر است که از این تعداد ۵۰ پرواز به فرودگاه بین‌المللی شهدای اردبیل و چهار پرواز نیز به فرودگاه پارس‌آباد انجام می‌شود.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال غربی ایران و همجوار با استان‌های آذربایجان شرقی، زنجان و کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha