کبری ناصح روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه روند واکسیناسیون کودکان یکی از موثرترین مداخلات پزشکی و بهداشتی در سلامت جامعه است، اظهار کرد: روند واکسیناسیون علیه بیماریهایی همچون فلج اطفال، سرخک، سرخجه، سیاه سرفه، اوریون در کشور پس از انقلاب به گونهای بود که این بیماریها از جمله فلج اطفال و سرخک تا حدودی در جامعه ریشه کن شده بودند.
وی اضافه کرد: وضعیت کنترل و حتی ریشه کنی این بیماریها در سایه اجرای منظم واکسیناسیون بین کودکان با همکاری والدین و مجموعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در کشور به شکل قابل قبول و حتی بالاتر از میانگین جهانی است.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه ادامه داد: اما در مقابل برخی کشورهای همسایه به علت بروز جنگ توجه چندانی به واکسیناسیون این بیماریها نشد و هم اکنون نیز تعداد زیادی بیمار و حتی مرگ و میر کودکان مبتلا در آن کشورها وجود دارد که در برخی مواقع به واسطه همجواری در استانهای مرزی کشورمان شاهد ابتلای تعدادی از افراد به بیماریهای واگیردار هستیم.
وی یادآور شد: همچنین با شیوع همه گیری کرونا و ایجاد هجمه علیه تزریق واکسن توسط برخی، این هجمه به سایر بخش ها نیز سرایت کرده که امروز شاهد سهل انگاری و حتی ممانعت برخی از والدین برای تزیق واکسن بیماریهای مختلف در بین کودکان هستیم.
ناصح با بیان اینکه هرچند این والدین در شهرستانهای ساوه و زرندیه محل حوزه ماموریتی این دانشکده کمتر از انگشتان دست است، افزود: اما این روند زنگ هشداری برای سلامت جامعه بوده و توصیه می شود والدین نسبت به تزریق بههنگام واکسن کودکان و نوزادان خود اقدام کنند.
وی یادآور شد: دانشکده علوم پزشکی ساوه برای ترغیب خانوادهها نسبت به تزریق واکسن کودکان و نوزادان، فعالیت ها و اقدامات خود را آغاز کرده و با توجه به اینکه این مسئله ارتباط مستقیم با سلامت جامعه دارد در صورت ادامه روند از سوی خانوادهها اقدامات دیگر را در دستور کار خود قرار میدهد.
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه، همچنین واکسیناسیون کودکان را مهمترین گام تربیت نسلی سالم در جامعه اعلام کرد و گفت: کشور ما از نظر ساختار جمعیتی حدود پنج سال فرصت برای عبور از بحران جمعیت دارد و به همین دلیل تامین سلامت هر کودک همانند یک ماموریت مهم تلقی می شود.
واکسیناسیون کودکان از مهمترین روشهای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناک و مسری است، با واکسن کودک، بدن به طور کنترلشده در معرض ویروس ضعیفشدهی بیماری قرار میگیرد و از این طریق، پادتن بیماری به صورت طبیعی در بدن ساخته میشود. با این کار، بدن کودک برای مدت زیای در مقابل ویروس ایمن میشود.
سازمان بهداشت جهانی از طریق واکسیناسیون کودکان، موفق شده است برخی از خطرناکترین بیماریها را در جهان به شدت محدود کند، برخی از بیماریها نیز ریشهکن شدهاند، اما همچنان باید واکسن آنها را دریافت کنیم.
از نگرانیهای معمول والدین، تضمین سلامت و اعتبار واکسنهاست این در حالی است که روند تایید واکسن بسیار سختگیرانه است و یک روند جهانی را شامل میشود.
در صورت عدم دریافت واکسن در بازههای زمانی مشخص، کودک در خطر ابتلا به بیماریهایی مثل فلج اطفال، آبله مرغان و سرخک خواهد بود، خطرات بیماریهای دیگری مثل زونا، مننژیت، HPV و هپاتیت B نیز در صورت واکسیناسیون، کاهش پیدا میکند و درمان آنها راحتتر است.
نظر شما