سخنرانی مخبر در مراسم بزرگداشت سالگرد حضرت امام خمینی(ره) آغاز شد

شهر ری - ایرنا - سخنرانی محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری یکشنبه شب در مراسم بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی در حرم مطهر ایشان بعد از نماز مغرب و عشا آغاز شد.

به گزارش ایرنا ، سخنرانی محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری و معاون اول شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی در مراسم بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی در حرم مطهر ایشان بعد از نماز مغرب و عشا که با حضور جمع کثیری از خانواده معظم شهدا اقشار مختلف مردم وفادار به انقلاب اسلامی و دوستدار امام و رهبری همراه است لحظانی قبل آغاز شد.

سخنرانی مخبر در مراسم بزرگداشت سالگرد حضرت امام خمینی آغاز شد

سخنرانی مخبر در مراسم بزرگداشت سالگرد حضرت امام خمینی آغاز شد

سید روح الله مصطفوی ملقب به امام خمینی (ره) (متولد ۱۲۸۱- رحلت ۱۳۶۸ ه.ش.) فقیه، عارف، فیلسوف، مرجع تقلید، رهبر انقلاب اسلامی ایران و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بودند. ایشان به اصل ولایت فقیه در جامعه اسلامی و در زمان غیبت امام معصوم(ع) اعتقاد داشتند و بنا براین اصل مبارزه با ظلم و تلاش برای برپایی نظام جمهوری اسلامی با حاکمیت ولی فقیه را از تکالیف مهم مسلمانان می دانستند.

بنابراین نظام شاهنشاهی را نظام استبدادی دانسته و مبارزه علیه رژیم محمد رضا پهلوی شاه ایران را آغاز کردند. از سال ۱۳۴۰ ه. ش. به بعد با تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی این مبارزه جدی شد و در سال ۱۳۴۲ ه. ش. با دستگیری امام خمینی به قیام پانزده خرداد ۱۳۴۲ه.ش. منجر شد.

سخنرانی مخبر در مراسم بزرگداشت سالگرد حضرت امام خمینی آغاز شد

مواضع سرسختانه امام خمینی علیه لایحه کاپیتولاسیون در سال ۱۳۴۳ه. ش. سبب شد که رژیم شاه ایشان را به ترکیه و پس از آن به نجف تبعید کند. تبعید امام خمینی نه تنها حرکت انقلاب اسلامی را متوقف نکرد بلکه امام خمینی در تبعید نیز به روشنگری مردم نسبت به خیانت ها و جنایت های رژیم پرداخت و با اوج گیری اعتراضات در سال های ۱۳۵۶ الی ۱۳۵۷ه. ش. سرانجام در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید در پی این پیروزی امام خمینی مردم را دعوت به شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی ایران کرد و و با رای ۹۸ درصدی مردم این نظام را بنیان گذارد.

از ایشان بیش از چهل عنوان کتاب و هزاران سند مکتوب و غیر مکتوب (تالیفات - تقریرات) در زمینه های مختلف فقهی، اخلاقی، عرفانی، سیاسی و ... ، مجموعه اشعار و تقریرات درس های ایشان که توسط شاگردانش گردآوری شده اند، به یادگار باقی مانده است.

رحلت امام خمینی

سیزدهم خرداد، بیماری قلبی امام خمینی حاد شد و با آمادگی تیم پزشکی موقتاً ضربان قلب و تنفس آغاز به کار کرد؛ اما ایشان بی هوش بود، و بعد از ظهر تنها برای لحظاتی ایشان به هوش آمد؛ اما سرانجام در ساعت ۲۳: ۲۲ دقیقه شب، قلب ایشان از حرکت باز ایستاد و روح ملکوتی ایشان به لقا الله پیوست.

غسل و کفن امام خمینی (س) حوالی ساعت ۲ بامداد چهاردهم خرداد، در حیاط کوچک محل کار ایشان انجام و پیکر امام خمینی به سردخانه نزدیک بیمارستان منتقل شد.

ساعت ۷ صبح، گوینده خبر صداو سیما با صدایی بغض آلود، خبر درگذشت امام خمینی را با خواندن اطلاعیه ای که سیداحمد خمینی صادر کرده بود، به اطلاع ملت رساند.

جلسه رسمی مجلس خبرگان رهبری، صبح ۱۴ خرداد تشکیل شد. پس از قرائت قرآن، وصیت نامه امام خمینی گشوده و توسط آیت الله سیدعلی خامنه ای (رئیس جمهور وقت)، قرائت شد. و سرانجام پیشنهاد زعامت رهبری آیت الله سیدعلی خامنه ای، در خبرگان رهبری با اکثریت قاطع پذیرفته شد.

وداع با پیکر امام خمینی تا صبح سه شنبه شانزدهم خرداد در مصلای تهران ادامه داشت. ساعت ۷ و ۳۵ دقیقه صبح، جمعیت بسیار انبوه مردم به امامت مرجع تقلید وقت، سیدمحمدرضا گلپایگانی، بر پیکر امام خمینی نماز گزاردند.

در مسیر تشییع در حوالی بهشت زهرا(س)، به دلیل متوقف شدن خودرو در میان جمعیت، تابوت حامل امام خمینی به یک بالگرد منتقل شد. بالگرد در ساعت ۳۰: ۱۰ در محل دفن به زمین نشست. به دلیل جمعیت زیاد سرانجام ساعت ۴ بعدازظهر، پیکر امام دوباره به بهشت زهرا(س) بازگردانده شد و به خاک سپرده شد.

خبر رحلت امام خمینی بی درنگ در صدر خبرهای جهان قرار گرفت و بازتاب گسترده ای در منطقه و جهان داشت و مسلمانان زیادی در جهان، اعم از شیعه و سنی، اقدام به برپایی مجالس سوگواری کردند. رهبران، مقامات، شخصیت ها، سازمان ها و گروه های جهانی نیز با حضور یا فرستادن پیام، درگذشت امام خمینی را تسلیت گفتند.

مراسم های بزرگداشت امام خمینی ره

ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) در بیانیه‌ای برنامه‌های این ستاد را به مناسبت سی و پنجمین سالگرد ارتحال ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.

ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) و کمیته‌های مختلف آن ضمن آمادگی برای برگزاری با شکوه این گردهمایی عظیم سالانه در حرم مطهر آن حضرت از عموم مردم شریف و قدرشناس و اقشار مختلف ملت برای حضور و مشارکت در این همایش سالانه بزرگ و معنوی دعوت نموده و مقدم یکایک زائران عزیر امام راحل را در مراسم ١٤ خرداد در حرم مطهر آن حضرت که به شرح زیر برگزار خواهد شد گرامی می‌دارد:

یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ مقارن با شب ارتحال امام عظیم الشأن، بعد از نماز مغرب و عشا، در حرم مطهر امام خمینی، سخنرانی محمد مخبر مدیر قوه مجریه انجام می شود.

دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳، شروع مراسم ساعت ۸ صبح در حرم مطهر امام خمینی، تلاوت قرآن مجید، مدیحه سرایی مداحان اهل بیت (ع)، خیرمقدم و سخنان حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، یادگار گرامی حضرت امام و سپس همه شیفتگان و زائران مرقد مطهر حضرت امام خمینی به سخنان مهم رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله) گوش جان می سپارند.

حضور بیش از ۳۵۰ میهمان خارجی از حدود ۵۰ کشور جهان

این در حالی است که معاون بین الملل موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) گفت: برنامه ریزی جهت حضور بیش از ۳۵۰ میهمان خارجی از حدود ۵۰ کشور جهان با همکاری نمایندگی های سیاسی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و دیگر سازمان ها و دستگاه های مرتبط و حضور آن ها در چندین روز قبل از ۱۴خرداد و شرکت در مراسم سالگرد ارتحال امام راحل انجام پذیرفته است.

محمدرضا عبداللهی فرد یکشنبه درباره فعالیت های انجام پذیرفته در سی و پنجمین سالگرد بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) افزود: برگزاری اجلاس بین المللی غزه،مظلوم مقاوم در حمایت از مردم شریف ،شجاع و قهرمان فلسطین و انزجار از نسل کشی صهیونیسم با حضور نمایندگان کشورهای مختلف در روز ۱۲خرداد در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما و همچنین شرکت در نشست های تخصصی و بازدید از مراکز فرهنگی، علمی، دفاعی و حضور در رویداد ۱۴ خرداد در حرم مطهر از برنامه های صورت گرفته در این ایام است.

وی ادامه داد: از دیگر فعالیت ها می توان به محتواهای تولید شده به زبان های مختلف مرتبط با اندیشه و منظومه فکری ایشان در قالب بسته های محتوایی جهت بهره برداری رایزنان فرهنگی و سفارت خانه های جمهوری اسلامی ایران ،تولید ویژه نامه دو زبانه انگلیسی عربی سالگرد جهت مخاطبان خارجی و تدوین مجموعه گزیده سخنان حضرت امام خمینی (ره) در خصوص فلسطین،مقاومت و قدس اشاره کرد.

معاون بین الملل موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) گفت: برگزاری نمایشگاه کتاب و عکس ،برگزاری دو مسابقه یادداشت نویسی و همچنین تولید کلیپ ها،عکس نوشته محتواهای رسانه ای توسط شهروند خبرنگاران در داخل و خارج از کشور در بازه زمانی ۱۴خرداد تا ۱۴ تیر و همچنین تولید کلیپ های تصویری مرتبط با موضوع فلسطین و مشارکت میهمانان در برنامه های شبکه های مختلف صدا و سیما از دیگر فعالیت ها است.

عبداللهی فرد افزود: تایید بر تحقق وعده های صادق حضرت امام خمینی (ره) ،آینده نگری و افق متعالی تفکر و اندیشه جهانی و مانای ایشان ، پاسخگویی مستدل و منطبق بر شرایط زمانی و مکانی با بهره مندی از ابزارهای نوین رسانه ای ،روایتگری صحیح و بهنگام در ساحت بین الملل از اهداف اساسی گردهمایی نمایندگان و سفرای فرهنگی کشورهای مختلف در سالگرد امسال است.

وی همچنین از انتشار مجله دو زبانه ای به این مناسبت خبر داد و گفت: فراخوان های مسابقات بین المللی دلنوشته و نجوا با امام خمینی(ره) و پویش رسانه ای صدای مظلومان،طنین مقاومت جهانی علیه جنایات صهیونیسم برای مخاطبان خارجی به خصوص در دانشگاه های کشورهای دیگر با توجه به خیزش دانشجویان جهان علیه صهیونیست ها منتشر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha