شهنام اشتری روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی محیط زیست با حضور در خبرگزاری ایرنا مرکز آذربایجان شرقی، شعار امسال هفته گرامیداشت محیط زیست را "سهم من در تداوم حیات" اعلام و اظهار کرد: برای تحقق این شعار محوری باید تمام مسئولان در رده های مختلف جدیت لازم و کافی را از خود نشان دهند تا به همان میزان حسیاست های عمومی نیز برای حراست از محیط زیست طبیعی، حیات وحش و برخورداری از این نعمت بی کران الهی بیشتر شود.
وی روز جهانی و هفته محیط زیست را فرصتی مناسب برای اطلاع رسانی، آموزشهای عمومی و جلب مشارکت مردمی در راستای حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری پایدار از منابع دانست و افزود: در این راستا مدیران، کارشناسان، تشکلهای مردم نهاد و آحاد دغدغهمندان این حوزه باید مساعی خود را به منظور نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و انفال الهی و همچنین تحقق نقش بی نظیر آن در زندگی بشری به کار گیرند.
اشتری ادامه داد: با وجود اینکه ابزارهای قانونی مختلف جهت حفظ و حراست از محیط زیست کشور تاکنون تدوین و به مرحله اجرا درآمده است و در بسیاری موارد دولت با حضور و عضویت در کنوانسیونهای جهانی و مجامع حمایتی منطقهای و بین المللی رویکرد حفظ محیط زیست را دنبال می کند، اما هنوز تا نقطه مطلوب برای حفظ و پاسداری از محیط زیست فاصله داریم.
وی مساله محیط زیست را موضوعی اجتماعی و فرهنگی برشمرد و با بیان اینکه مقولاتی از این دست نیازمند فرهنگ سازی در جامعه و زمان بر است، یادآور شد: بدون تردید نقش آحاد مردم و جوامع محلی و تشکل های مردمی در این زمینه نقش آفرین اصلی هستند که در این میان رسانه ها محور تمامی فعالیت ها به شمار می روند.
اشتری بر نقش بی مانند رسانه ها در اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه برای حراست از محیط زیست تاکید و اضافه کرد: چنانچه خبرگزاری ها و رسانه های جمعی با برنامه ها و اقدامات سازمان محیط زیست همراهی داشته و آگاهی های لازم و کافی را به سمع مردم برسانند، بسیاری از دغدغه های کنونی این حوزه قابل رفع است که البته رسانه های آذربایجان شرقی تاکنون عملکردی بسیار موفق و درخشان در این رابطه داشته اند.
وی توسعه بی رویه و بدون مطالعه علمی باغات به خصوص در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را یکی از چالش های اصلی زیست محیطی منطقه شمال غرب کشور عنوان کرد و ادامه داد: توسعه باغات آب بر و نیز صنایع آب بر در این مناطق ضربات بسیار سهمگین و جبران ناپذیری به محیط زیست و منایع طبیعی وارد می کند که شاید جبران آن سال های طولانی زمان برده و به احتمال بسیار قوی غیرممکن باشد.
وی تاثیرگذاری رسانه ها، دولت، شهروندان و به ویژه فعالان حوزه کشاورزی در حفاظت از محیط زیست را بسیار مهم و محوری خواند و گفت: همه این عناصر در تامین اهداف قانونی و نیز منویات مقام رهبری در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست نقش اصلی را ایفا می کنند که عملکرد هر کدام منجر به افزایش حساسیت های اجتماعی می شود.
اشتری مصرف ۸۰ درصدی منابع آبی از سوی بخش کشاورزی را مساله ای بسیار پراهمیت در حفاظت محیط زیست برشمرد و با بیان اینکه کشاورزان باید به مسایل مربوط به کاهش مصرف آب توجه کافی داشته باشند، اظهار کرد: باید توجه داشت که هر گام مثبت در راستای کاهش مصرف آب کشاورزی در نتیجه به کاهش مصرف برق و انرژی منتهی می شود و این به معنی حفظ منایع طبیعی است و یکی از راهکارهای مهم در این راستا توجه به تولید محصولات کم آب بر است.
وی توسعه بی رویه و بدون مطالعه علمی باغات به خصوص در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را یکی از چالش های اصلی زیست محیطی منطقه شمال غرب کشور عنوان کرد و ادامه داد: توسعه باغات آب بر و نیز صنایع آب بر در این مناطق ضربات بسیار سهمگین و جبران ناپذیری به محیط زیست و منایع طبیعی وارد می کند که شاید جبران آن سال های طولانی زمان برده و به احتمال بسیار قوی غیرممکن باشد.
دیپلماسی زیست محیطی دولت شهید رئیسی در کاهش آلودگی رودخانه ارس موثر بود
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با گرامیداشت یاد و خاطره رییس جهمور شهید آیت الله رییسی و همراهان وی، از آنها به عنوان مردان راه خدمت یاد کرد و گفت: رییس جمهور محبوب و شهید همواره محیط زیست را در رأس امور می دانست و در کنار همه تلاشهایی که در سه سال گذشته در حوزههای مختلف پیگیری میکرد، نگاه نافذ و ارزشمندی به محیط زیست داشت و با پیروی از سیاستهای ابلاغی مقام رهبری در حوزه محیط زیست، توانست چارچوب مفهومی و عملی بی نقص از یک تفکر و نگاه معنوی به حفظ محیط زیست ایجاد کند که همه سطوح مختلف منطقه ای، ملی و بین المللی را با نگاهی اقتصادی، اجتماعی شامل می شود.
اشتری با اشاره به رویکردهای نو و اندیشهمحور دولت مردمی و انقلابی و کارهای ماندگار دولت سیزدهم در محیط زیست، گفت: تجهیز و نوسازی ۲۰ پاسگاه محیط بانی، هوشمند سازی مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، تأسیس بیش از ۲۰ خانه محیط زیست و توسعه دیپلماسی محیط زیست در حفاظت و پیشگیری از آلودگی رودخانه ارس بین ایران و ارمنستان از جمله اقدامات انجام شده در استان است.
وی توسعه کمی و کیفی جمعیت آماری حیات وحش، بهبود وضعیت تالاب ها، شرایط مناسب دریاچه ارومیه و بهبود شرایط هوای کلانشهر تبریز و افزایش تعداد روزهای هوای پاک در این کلانشهر را از جمله اقدامات مهم اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی بیان کرد.
به گزارش ایرنا، ۱۶ خرداد برابر با پنج ژوئن به عنوان روز جهانی محیط زیست نامگذاری شده است که در ایران ۱۶ تا ۲۲ همین ماه به عنوان هفته محیط زیست گرامی داشته می شود.
نظر شما