به گزارش ایرنا، سیدعباس مینایی روز چهارشنبه در بازدید از عملیات بازچرخانی آب در منطقه قاراباغلو در حوزه آبیاری منطقه بیلهسوار اظهار کرد:با اجرای عملیات بازچرخانی و استفاده مجدد از آب زهکش هاش شبکه مغان، ضمن جلوگیری از خروج آب از کشور، بحران خشکسالی هم در منطقه تعدیل و از آثار مخرب آن کاسته میشود.
مدیر شبکه آب مغان با بیان اینکه به طور متوسط ۶ هزار هکتار مزرعه از طریق بازچرخانی در منطقه آبیاری میشود، افزود: عملیات بازچرخانی در چندین نقطه از شبکه آبیاری مغان از جمله زهکشهای محدوده کانال A برگشتی، باکس یک و سه و دیگر نقاطی که کانالهای زهکشی در آن واقع است، اجرا میشود.
این کارشناس مسائل آب ادامه داد: با توجه به اهمیت و ارزش آب، این اقدام میتواند سهم به سزایی در جلوگیری از هدررفت آب و جلوگیری از حیف و میل بیت المال داشته باشد.
وی میزان آب برگشتی از عملیات بازچرخانی را ۶۰ میلیون متر مکعب در سال اعلام کرد و گفت: تاکنون در ۹ نقطه از شبکه، تأسیسات بازچرخانی آب زهکشها و استفاده مجدد از آن با اختلاط آب کانال ایجاد شده است.
مینایی آبیاری شبانه، کاهش ساعات آبیاری و نوبتبندی کانالهای آبیاری را از جمله راهکارهای مدیریت آب در منطقه مغان در شرایط کم آبی امسال ذکر کرد و به کشاورزان توصیه کرد به جای آبیاری غرقابی، از آبیاری مدرن و قطرهای استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، شبکه آب مغان در سال ۱۳۵۳ احداث شده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۳۵۸ کیلومتر کانال درجه ۲ خاکی تبدیل به بتن و از ۱۸۰ کیلومتر کانال اصلی هم ۶۰ کیلومتر تاکنون اصلاح شده و ۱۱۰ کیلومتر هم همچنان خاکی مانده است.
نظر شما