پرداخت ۱۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به فعالان صنایع دستی زنجان

زنجان - ایرنا - معاون صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: سال گذشته با جذب حداکثری منابع و اضافه بر سهم استان، در مجموع بیش از هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات استغالزایی به فعالان صنایع دستی در استان پرداخت شد.

به گزارش ایرنا، ‌ سرمایه گذاری در حوزه صنایع دستی به دلیل ویژگی‌های خاص آن علاوه بر جاذبه‌های هنری و فرهنگی و سهولت آموزش و فراگیری از کمترین هزینه سرانه آموزش و ایجاد اشتغال در میان فعالیت‌های مختلف برخوردار است.

نقش صنایع دستی در اقتصاد شامل کمک به توسعه اقتصادی با ایجاد شغل، سرمایه گذاری اندک و بهره‌وری بالاست، به همین دلیل با توجه به شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است باید به این صنعت توجه ویژه‌ای شود تا استان زنجان بتواند در این بخش به توسعه اقتصادی و اشتغالزایی برسد و سهم عمده ای از تولیدات آن را به خود اختصاص دهد.

هم اکنون بالغ بر ۱۶ هزار نفر در استان در حوزه صنایع‌دستی فعالیت دارند و حمایت از هنرمندان صنایع‌ دستی و ارتقای فعالیت‌ها در این حوزه یکی از اولویت‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زنجان محسوب می‌شود.

زنجان به‌عنوان شهر جهانی ملیله از سوی شورای جهانی صنایع‌دستی به ثبت رسیده و این استان به لحاظ تنوع صنایع‌ دستی در کشور برتر است.

هنرهای سنتی و صنایع‌ دستی استان از جنبه‌های مختلفی چون قدمت و اصالت، جنبه اقتصادی و فرهنگی همیشه مورد توجه بوده است و می‌تواند یک حوزه پیشران برای ایجاد اشتغال و در عین حال مکمل حوزه گردشگری باشد که با سرمایه‌گذاری کم می‌توان اشتغالزایی خوبی را در این حوزه داشت.

خبرنگار ایرنا با سید میکائیل موسوی، ‌معاون صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی زنجان در خصوص میزان و نحوه حمایت ها از فعالان صنایع دستی در استان گفت و گو کرده است.

پرداخت ۱۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به فعالان صنایع دستی زنجان

ایرنا. برای اعطای تسهیلات در راستای حمایت از فعالان صنایع دستی در استان، چه اقداماتی انجام شده است؟

سال گذشته از ۵۴۸ مجوز مشاغل خانگی صادر شده، ۲۸۸ طرح به بانک ها معرفی و ۳۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به این پرونده ها پرداخت شد.

در زمینه تسهیلات تبصره ۱۸ هم که در زمینه توسعه اشتغالزایی است، تعداد طرح معرفی شده به بانک ۵۷۷ مورد بود که هزار و ۳۷۵ میلیارد ریال وام به متقاضیان تعلق گرفت.

در مجموع تلاش ما این است که حداکثر منابع در این زمینه جذب کنیم به طوری که سال گذشته توانستیم ۶۰۰ درصد تسهیلات صنایع دستی را بیشتر جذب کردیم و تعهد اشتغال ما ۴۷۰ نفر بود که صد درصد ردیف اشتغال ما پر شد.

ایرنا. غیر از اعطای وام چه طرح های حمایتی دیگری برای صنایع دستی در استان داشتید؟

برنامه های مختلفی در این حوزه اجرا شده است که از مهمترین آنها می توان به برگزاری هشت بازارچه موقت نوروزی و ۱۲ بازارچه موقت مناسبتی در طول سال اشاره کرد.

مشارکت و معرفی هنرمندان جهت شرکت در نمایشگاه صنایع دستی در استان های کشور هم از دیگر اقدامات است که در این زمینه سال گذشته ۵۴ نفر از هنرمندان صنای دستی استان در رشته های مختلف در ۱۲ نمایشگاه سطح کشور به ارائه هنر و آثار خود پرداختند.

پرداخت ۱۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی به فعالان صنایع دستی زنجان

ایرنا. وضعیت بیمه فعالان صنایع دستی همواره یکی از مسائل بحت برانگیز بوده، در این خصوص چه اقداماتی انجام شده است؟

ما هم اکنون یک هزار هنرمند تحت پوشش بیمه هنرمندان صنایع دستی در سطح استان داربم، امسال هم ۴۷۰ نفر برای برخورداری از بیمه به وزارتخانه و از این تعداد ۱۶۰ نفر آنها به تامین اجتماعی معرفی شده‌اند.

سعی ما این بوده که افراد دارای شرایط از بیمه کمک دولت محروم نشوند.

ایرنا. میزان صادرات صنایع دستان را چگونه ارزیابی می کنید؟

در بین اقلام صادراتی استان تلاش ما این است که شاهد افزایش حجم صادراتی صنایع دستی استان باشیم.

سال گذشته در مجموع بر اساس برآوردها ۴۱۳ هزار دلار به صورت رسمی و بیش از ۲۸۷ هزار دلار هم به صورت غیر رسمی صادرات صنایع دستی در استان داشتیم.

ایرنا. در خصوص آموزش صنایع دستی چه برنامه هایی را در دستور کار دارید؟

آموزش صنایع دستی در رشته های مختلف همواره جزو برنامه های سالانه ماست و استقبال خوبی را در بین علاقه مندان شاهد هستیم.

سال گذشته ۱۲ دوره ویژه شاغلان صنایع دستی را داشتیم که ۱۳۸ نفر در این دوره ها شرکت کردند.

۲۸ دوره آموزش عمومی هم برگزار کردیم که در مجموع ۳۶۰ نفر در آنها حضور یافتند.

ایرنا. وضعیت رشته های صنایع دستی در استان زنجان از جهت رونق چگونه است؟

در سطح کشور ۲۹۹ رشته صنایع دستی داریم که از این تعداد ۵۵ رشته در زنجان فعال است که در میان آنها ملیله کاری، چاروق دوزی، چاقوسازی، مسگری، قلمزنی، گلیم بافی، گیوه بافی و گیوه دوزی از صنایع دستی بومی این خطه به شمار می رود.

صنایع فلزی متعددی در این شهر از سالیان دور تولید و عرضه می‌شود که معتقدیم زنجان به‌ نوعی شهر جهانی صنایع‌ دستی فلزی بوده که این شهر در سال ۹۸ به‌عنوان شهر جهانی ملیله به ثبت رسیده است.

ما احیای رشته های منسوخ شده صنایع دستی استان را هم در دستور کار داریم.

در این زمینه با کارهای انجام گرفته هفت رشته صنایع دستی استان که تا حدودی به ورطه فراموشی سپرده شده بود با همکاری های انجام گرفته احیا شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha