به گزارش ایرنا، رویترز به نقل از سه مقام آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، نوشت که تصمیم واشنگتن برای اعلام یکجانبه این طرح، عامدانه بود و امکان صرفنظر کردن حماس و اسرائیل از یک توافق را کاهش داد.
یکی از این مقامهای اظهار کرد: برای اعلام این طرح، کسب اجازه کردیم. به اسرائیلیها گفته بودیم که میخواهیم درباره اوضاع غزه سخنرانی کنیم اما وارد جزئیات نشدیم.
رئیس جمهوری آمریکا شامگاه جمعه (۱۱ خرداد) ادعا کرد که رژیم صهیونیستی یک پیشنهاد جدید برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا ارائه کرده و از طرفین خواست این فرصت را از دست نداده و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند؛ پیشنهادی که شامل آزادی اسرای صهیونیست و بازسازی غزه است.
بر اساس این طرح ادعایی، ابتدا یک آتشبس ۶ هفتهای برقرار خواهد شد که در این بازه زمانی حماس و رژیم صهیونیستی برای یافتن راهی برای پایان جنگ مذاکره خواهند کرد. با این حال، اگر مذاکرات بیشتر از ۶ هفته به طول بینجامد، آتشبس موقت تا زمان حصول یک توافق نهایی برای پایان جنگ، تمدید خواهد شد.
رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که مرحله اول این طرح ۳ مرحلهای رژیم صهیونیستی که ادعا میکند تحویل حماس شده است، شامل آتشبس کامل، خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از نواحی پرجمعیت در غزه، آزادی برخی از اسیران و تحویل اجساد برخی از اسیران، بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به منازل خود در غزه و افزایش کمکهای انسانی میشود.
همچنین مرحله دوم این طرح نیز شامل پایان دائمی خصومتها، تعامل برای آزادی اسیران باقیمانده و خروج نظامیان رژیم صهیونیستی از غزه است.
این طرح در مرحله سوم نیز شامل طرح عمده برای بازسازی غزه و تحویل اجساد اسیران به خانوادههایشان است.
«جرمی سوری» استاد دانشگاه آستین در تگزاس به رویترز گفت، اظهارات بایدن مبنی بر این که این توافق را «اسرائیل پیشنهاد کرده است» با این هدف بیان شد که امیدها را به آتشبس افزایش داده و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل را تحت فشار قرار دهد.
سوری افزود: بایدن تلاش میکند نتانیاهو را برای پذیرش این پیشنهاد در تنگنا قرار دهد.
یک مقام اسرائیلی در پاسخ به این پرسش که آیا اعلان طرح بایدن تلاشی برای اعمال فشار بر نتانیاهو بود، گفت که هیچ کسی نمیتواند اسرائیل را از نابود کردن حماس منع کند.
یکی از مقامهای اظهار کرد: بایدن بر این باور بود که اعلان عمومی جزئیات این طرح، مهم است زیرا تمام دنیا میتواند ببیند که در این طرح چه چیزهایی وجود دارد و اینکه اسرائیل برای پذیرش آن چقدر جدی است و دیگر اینکه صراحتا اعلام شود که حماس باید این پیشنهاد را بپذیرد.
توماس آلن شوارتس استاد دانشگاه داندربیلت در ایالت تنسی آمریکا گفت: بایدن با اعلام اینکه اسرائیل با این توافق موافقت کرده است، اسرائیل را در موقعیت سختی برای «نه» گفتن قرار داده است. شاید او از این طریق تلاش کرده است که سیاست داخلی اسرائیل را تحت تاثیر قرار دهد.
نظر شما