به گزارش ایرنا به نقل از ادراه کل روابط عمومی میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی، امیر کرمزاده روز پنجشنبه افزود: با اتمام عملیات مرمت تزئینات و رفع اعوجاج در ترک شانزدهم گنبد مسجد امام در چند روز گذشته، داربستهای نصب شده نیز برچیده شد.
وی با بیاناینکه عملیات مرمت گنبد پس از رویت اعوجاج در ترکهای بخش جنوب شرقی گنبد و انجام آسیب شناسی آن از سال ۱۳۸۹ آغاز شده بود، خاطرنشان کرد: پس از اتمام عملیات مرمت و بازگشایی بخشی از داربستها در تابستان ۱۴۰۱، کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی متوجه بروز اعوجاج در بخش انتهایی ترک شانزدهم گنبد شدند، لذا با دستور قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور، کمیتهای چهار نفره شامل کارشناسان پیشکسوت معماری، مرمت و سازه در ۲ سطح ملی و استانی، کار نظارت بر وضعیت و پایش گنبد را آغاز کردند.
وی تصریح کرد: این کمیته از تابستان ۱۴۰۱ در چند مرحله، کار پایش زیرساختها و تزئینات بزرگترین گنبد کاشیکاری جهان را آغاز کرد و پس از برگزاری نشستهای متعدد و ارائه دستور کار، عملیات مرمت گنبد دوباره از سرگر فته و در نهایت پس از اتمام عملیات مرمت، این گنبد عظیم تاریخی پس از ۱۴ سال از حصار داربستها آزاد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اصفهان اظهار داشت: با توجه به ادامه فعالیت کمیته نظارت بر گنبد، بخش محدودی از داربستها برای پایش شالوده گنبد همچنان باقی است و پس از آن عملیات مرمت کمربند گنبد نیز بزودی آغاز میشود.
به گزارش ایرنا، اواخر اردیبهشت ۲ سال پیش اداره کل میراث فرهنگی اصفهان از اتمام عملیات مرمت گنبد مسجد امام اصفهان و جمعآوری داربستهای آن پس از ۱۱ سال خبر داد اما با باز شدن داربستها مشخص شد که کاشیهای گنبد دچار اعوجاج و ظهور قوس ناهمگون در سیمای آن شده است.
بعد از آنکه نحوه مرمت گنبد با انتقادات فراوان روبهرو شد، قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور کمیته ویژهای برای نظارت بر مرمت این گنبد تشکیل داد. در حکم معاون میراث فرهنگی کشور، اسکندر مختاری، سیدمرتضی فرشتهنژاد، مهرداد حجازی و علیرضا ایزدی بعنوان اعضای شورای عالی نظارت حفظ و مرمت میراثفرهنگی منصوب شدند.
وظیفه اصلی این شورا، بررسی وضعیت مرمت گنبد مسجد امام و رسیدگی به قصور احتمالی در مرمت آن اعلام شده است.
مسجد امام یا مسجد جامع عباسی اصفهان بواسطه تزیینات بسیار شگفتانگیز بکار رفته در آن شهرت جهانی دارد.
گنبد این بنا، یکی از شاهکارهای معماری است که بصورت دوپوش (دو پوسته) ایجاد شده است. این مسجد بعنوان یکی از آثار میدان امام در فهرست میراث جهانی قرار دارد.
نظر شما