۸۰ درصد واحدهای صنعتی کشور تصفیه‌خانه‌ فاضلاب دارند

مشهد- ایرنا- معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: ۸۰ درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور به تعداد ۲۲۷ شهرک زیر پوشش تصفیه خانه فاضلاب قرار دارند.

به گزارش ایرنا، فرشاد مقیمی روز شنبه در آیین بهره‌برداری از طرح توسعه تصفیه خانه چرمشهر در مشهد افزود: در مجموع ظرفیت گرفتن فاضلاب از این تعداد شهرک در شبانه روز به ۱۸۰ هزار مترمکعب می‌رسد و برخی شهرک‌های صنعتی در کشور مانند شهرک‌های صنعتی آب، فناوری و هایتک هم تصفیه خانه فاضلاب نیاز ندارند.

وی اضافه کرد: امروز نیز طرح توسعه تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی چرمشهر به بهره برداری رسید که با اجرای آن ظرفیت تصفیه فاضلاب آن از هزار مترمکعب قبلی به سه هزار مترمکعب در شبانه روز افزایش می یابد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با بهره برداری از طرحهای مربوط به تصفیه خانه فاضلاب شهرکهای صنعتی که اکنون در دست اجراست، ۳۷ هزار مترمکعب تصفیه فاضلاب در شبانه روز به ظرفیت کنونی تصفیه خانه ها اضافه می‌شود ضمن این که ۳۵ طرح تصفیه خانه فاضلاب نیز در کشور در دست مطالعه و طراحی است.

مقیمی افزود: با برنامه ریزی انجام گرفته در آینده نزدیک ظرفیت تصفیه خانه های فاضلاب در شهرک‌های صنعتی کشور به بیش از ۲۴۰ هزار مترمکعب در شبانه روز خواهد رسید که تحقق این امر بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی با بیان این که احترام به محیط زیست یکی از وظایف شرعی و قانونی واحدهای صنعتی است ادامه داد: متولیان شهرک‌های صنعتی در سه مرحله موازین زیست محیطی را رعایت می‌کنند که شامل مرحله مطالعات اولیه قبل از راه اندازی شهرک، مطالعات بعدی در زمان ساخت و ساز واحدهای صنعتی در شهرک و نظارت بر رعایت بر مسایل زیست محیطی بعد از بهره برداری از واحدهاست.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: تاکنون بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار فضای سبز در داخل شهرک‌های صنعتی کشور ایجاد شده است که این آمار فارغ از فضای سبزی است که واحدهای صنعتی برای خود ایجاد کرده اند و این در حالی است که ایجاد یک هکتار فضای سبز در شهرک‌های صنعتی به هشت میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد که این میزان سرمایه گذاری در قالب حق انتفاع توسط واحد صنعتی پرداخت می‌شود.

مقیمی هزینه نگهداری از فضای سبز در داخل شهرک‌های صنعتی را سالانه به ازای هر هکتار یک میلیارد ریال ذکر و اضافه کرد: هزینه این نگهداری از محل شارژ پرداختی واحد صنعتی تامین می‌شود.

وی به اجرای سیستم استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده توسط تصفیه خانه فاضلاب شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و گفت: این امر در ۸۵ شهرک صنعتی کشور اجرا شده است و ظرفیت آن ۵۷ هزار مترمکعب تصفیه فاضلاب در شبانه روز است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: استحصال آب از پساب تصفیه خانه فاضلاب یکی دیگر از طرحهایی است که هشت سیستم آن در کشور فعال شده است که ظرفیت آن بیش از هشت هزار متر مکعب و امکان استحصال آب از پساب در شبانه روز است.

مقیمی با اشاره به نام‌گذاری امسال توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" افزود: جلب مشارکت مردمی در حوزه شهرک‌های صنعتی از طریق صدور مجوز برای راه اندازی شهرک‌های صنعتی غیردولتی و تامین منابع برای ایجاد زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی دنبال می‌شود.

وی اظهار کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران موازین زیست محیطی را از طریق اجرای نظام پسماند، نظارت بر حفظ فضای سبز، ممیزی‌های زیست محیطی در واحدهای تولیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی دنبال می کند.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: یکی از مشکلات عدیده شهرک‌های صنعتی کشور، توسعه شهری و افزایش حریم شهرهاست به طوری که حریم شهرک‌های صنعتی را دچار مشکل کرده اند و در این راستا رده زیست محیطی شهرک‌های صنعتی از شماره پنج یا ۶ به رده سه کاهش یافته و این موضوع حقوق مکتسبه ای را برای واحدهای تولیدی مستقر در شهرک‌ها ایجاد کرده است.

مقیمی افزود: لازم است مانع از توسعه شهرها به سمت شهرک‌های صنعتی و ورود آنها به حریم صنعتی شویم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha