به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «شورای روابط آمریکایی- اسلامی» (CAIR) اعلام کرد که تلاشهای پارلمان تاجیکستان برای ممنوع کردن «لباسهای بیگانه با فرهنگ تاجیک» که به طور گسترده پوشش اسلامی از جمله حجاب از آن برداشت میشود را محکوم میکند. گفته میشود که پیشنویس اصلاحات قرار است پس از تصویب به قانون تبدیل شود.
کمیسیون آزادی مذهبی بینالمللی آمریکا در گزارش سالانه خود در ۲۰۲۴ پیشنهاد کرد که تاجیکستان به عنوان یکی از کشورها با «نگرانی خاص» شناخته شود. در گزارش این کمیسیون آمده است که در سال ۲۰۲۳ شرایط آزادی مذهبی در تاجیکستان وخیم بود زیرا دولت به محدودیت و جریمه فعالیت مذهبی شهروندان ادامه میدهد.
با وجود محدودیتهایی در مورد حجاب در نهادهای عمومی تاجیکستان، هیچ مصوبهای در این کشور وجود ندارد که پوشش اسلامی را ممنوع کند اما این مساله در حال تغییر است.
پارلمان این کشور با اکثریت مسلمان پیش نویس اصلاحات قانون درباره «سنتها و جشنها» را تصویب کرده است که پوشیدن، واردات، فروش و تبلیغات «لباسهای بیگانه با فرهنگ تاجیکستان» را ممنوع میکند، اصطلاحی که به گفته برخی ناظران به طور گسترده توسط مقامات تاجیک برای توصیف پوشش اسلامی استفاده میشود.
نمایندگان پارلمان همچنین اصلاحات جدیدی در قانون تخلفات اداری که شامل جریمههای سنگین برای متخلفان میشود را تصویب کردند. این آییننامه داشتن حجاب یا پوشیدن سایر لباسهای مذهبی را به عنوان تخلف ذکر نکرده است.
بر اساس برخی گزارشها، مجازات متخلفان از معادل ۷۴۰ دلار برای اشخاص تا ۵ هزار و ۴۰۰ دلار برای اشخاص حقوقی متفاوت است. مقامات دولتی و مقامات مذهبی در صورت مجرم شناخته شدن با جریمههای بسیار بالاتر به ترتیب ۳ هزار و ۷۰۰ و ۵ هزار و ۶۰ دلار روبرو هستند.
پیش نویس لوایح به مجلس اعلای تاجیکستان ارسال شده و انتظار می رود که پس از تصویب با تایید امامعلی رحمان، رئیس جمهور این کشور به قانون تبدیل شود.
نظر شما