به گزارش خبرنگار ایرنا، لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت پس از تصویب قطعنامه آتش بس در غزه افزود: امروز این شورا پیام روشنی به حماس داد: توافق آتش بس روی میز را بپذیرید. اسرائیل قبلاً با این توافق موافقت کرده است. و اگر حماس این کار را انجام دهد، جنگ می تواند امروز متوقف شود.
گرینفیلد بدون اشاره به حمایت واشنگتن در طول ۸ ماه جنگ از اسرائیل و تلاش های ناکامش برای نابودی حماس اضافه کرد: ما امروز به صلح رای دادیم و شورای امنیت و کشورهای منطقه و جهان این توافق را تایید کرده اند.حماس اکنون می تواند ببیند که جامعه بین المللی متحد است.
او بدون اشاره به تسلیحات ارسالی آمریکا به اسرائیل برای کشتار مردم غزه اضافه کرد: جامعه بین المللی متحد پشت توافقی است که جانها را نجات می دهد و به غیرنظامیان فلسطینی در غزه کمک می کند تا بازسازی خود را آغاز کند.
گرینفیلد ادامه داد که جامعه بین الملل پشت توافقی است که گروگان ها را پس از هشت ماه اسارت به خانواده هایشان باز می گرداند.
او تاکید کرد که جامعه بین الملل متحد پشت توافقی است که به اسرائیل ایمن تر منجر می شود و موجب آرامش در امتداد مرز شمالی اسرائیل با لبنان می شود.
گرینفیلد در ادامه ادعاهای ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: ما نمی توانیم اسرائیلی هایی را که در شمال اسرائیل از خانه های خود آواره شده اند و مورد تهدید حزب الله هستند، فراموش کنیم. این حملات گروه های تروریستی مورد حمایت ایران باید متوقف شود.
او ادامه داد: توافق آتش بس راه را به سوی توقف پایدار خصومت ها و آینده ای بهتر برای همه هموار خواهد کرد.
سفیر آمریکا بدون اشاره به حمایت های نظامی دولت بایدن از اسرائیل گفت: «هشت ماه گذشته برای غیرنظامیان در غزه ویرانگر بوده است».
او تاکید کرد: «پیدا کردن مکانی امن در غزه غیر ممکن است و همچنان از اسرائیل میخواهیم که تمامی تدابیر را برای حمایت از غیرنظامیان در غزه اتخاذ کند».
قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و آزادی اسرا با ۱۴ رای مثبت و یک رای ممنتع (روسیه) و بدون هیچ رای مخالفی در نشست شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل، یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت به ۹ رای از آرا ۱۵ عضو این شورا بدون مخالفت یا وتوی اعضای دائم آن شامل آمریکا، روسیه، انگلیس، چین و فرانسه دارد که قطعنامه پیشنهادی آمریکا بدون هیچ مخالفت و وتویی در نشست امروز دوشنبه به وقت محلی این شورا (۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ برابر با ۲۱ خرداد ۱۴۰۳) تصویب شد.
در قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت که دارای هفت بند می باشد، آمده است که قطعنامه پیشنهادی آمریکا تمام قطعنامه های مربوطه در مورد وضعیت خاورمیانه، از جمله موضوع فلسطین را یادآور می شود و بر اهمیت تلاشهای دیپلماتیک مستمر مصر، قطر و آمریکا با هدف دستیابی به یک توافق آتشبس جامع شامل سه مرحله تاکید می کند.
در این قطعنامه آمده است: از پیشنهاد آتشبس جدید اعلام شده در ۳۱ مه که اسرائیل آن را پذیرفت استقبال می کند و از حماس میخواهد که آن را نیز بپذیرد، و از هر دو طرف میخواهد که شرایط آن را به طور کامل بدون تاخیر و بدون قید و شرط اجرا کنند.
این قطعنامه خاطرنشان می کند که اجرای این پیشنهاد می تواند نتایج زیر را در سه مرحله داشته باشد.
الف) مرحله ۱: آتش بس فوری، کامل با آزادی گروگان ها از جمله زنان، سالمندان و مجروحان، بازگرداندن اجساد برخی از گروگان های کشته شده، تبادل اسرای فلسطینی، عقب نشینی اسرائیلی ها از مناطق پرجمعیت غزه، بازگشت غیرنظامیان فلسطینی به خانه ها و محله های خود در تمام مناطق غزه، از جمله در شمال، و همچنین توزیع ایمن و مؤثر کمک های بشردوستانه در مقیاس بزرگ در سراسر نوار غزه.
(ب) مرحله ۲: با توافق طرفین، پایان دائمی خصومت ها، در ازای آزادی همه گروگان هایی که هنوز در غزه هستند، و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه.
(ج) مرحله ۳: شروع یک طرح بازسازی چند ساله بزرگ برای غزه و بازگرداندن اجساد همه گروگان کشته شده که هنوز در غزه هستند به خانواده هایشان.
این قطعنامه تاکید می کند اگر مذاکرات برای مرحله اول بیش از شش هفته طول بکشد، آتش بس تا زمانی که مذاکرات در جریان است ادامه خواهد داشت و از آمادگی آمریکا، مصر و قطر برای برای اطمینان از ادامه مذاکرات تا زمانی که تمام توافقات حاصل شود و فاز دوم بتواند آغاز شود، خبر می دهد.
قطعنامه تصویب شده، بر اهمیت پایبندی طرفین به شرایط این پیشنهاد پس از توافق تاکید می کند و از همه کشورهای عضو و سازمان ملل می خواهد که از اجرای آن حمایت کنند.
این قطعنامه هرگونه تلاش برای تغییر جمعیتی یا سرزمینی در نوار غزه، از جمله هرگونه اقدامی که قلمرو غزه را کاهش دهد، رد می کند.
در این قطعنامه همچنین آمده است: این قطعنامه تعهد تزلزل ناپذیر خود را به چشم انداز راه کار دو کشوری که در آن دو کشور دموکراتیک، اسرائیل و فلسطین، در کنار هم در صلح در مرزهای امن و شناخته شده، مطابق با قوانین بین المللی و قطعنامه های مربوطه سازمان ملل زندگی می کنند، تاکید می کند و در این راستا بر اهمیت اتحاد نوار غزه با کرانه باختری تحت حاکمیت تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید می کند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۳۱ می ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ و در آستانه انتخابات ۵ نوامبر سال جاری (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتشبس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.
نظر شما