به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از فرهنگستان علوم، محمدرضا مخبردزفولی در سومین پیشنشست صدمین سالگرد تاسیس موسسه رازی با اشاره به شیوع بالای بیماریهای واگیر در صد سال پیش، تصریح کرد: اگر چه بخشی از این مشکلات و بیماریها به شکلی طبیعی به وقوع پیوست؛ در سال های ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸، با بیماریهای واگیر، نسلکشی در ایران اتفاق افتاد و در آن بحبوبه جمعی از متخصصان، انستیتو پاستور را تشکیل دادند و کمی بعد موسسه رازی برای مبارزه با طاعون گاوی شکل گرفت.
وی افزود: عرصه علم و دانش عرصه سختی است؛ زیرا علم و دانش تمدنساز است. البته این تمدنسازی تنها برای ملت خودمان نیست بلکه برای جهان است. نسلهای قبل کمبودهای زیادی را تحمل کردند. اما امروز بر نقاط قوت تاکید میکند. این روحیه آنها درسآموز است و باید در میان نخبگان جوان مورد توجه قرار گیرد.
مخبردزفولی ادامه داد: متخصصان جوان باید در نشستهای علمی نخبگان باتجربه حضور داشته باشند. جریان علمی کشور به شناخت مواریث خود نیاز دارد تا در آینده بتواند این جریان علمی را راهبری کند و کار علمی را ادامه دهد.
مقاله نوشتن فضل است، ممکن است برخی بگویند که به تنهایی نقض غرض است. اما یکی از راههای روان تبادل دانش انتشار مقاله در مجامع علمی است. اما از طرفی جریان علم کشور در بخشهای دیگر وارد شده که در آینده نتایج آن مشخص شود.
دکتر مخبردزفولی گفت: دیگر نباید تنها به فکر مقاله باشیم باید از کمیّت عبور کنیم. ابتدا و انتهای قرن ۲۱ متفاوت است. نقش ما در ساخت جهان آینده که پایهاش علم و فناوری است، این است که از معبر علم وفناوری پیشرفته عبور کنیم.
وی تاکید کرد: نخبگان وظیفه ملی و بینالمللی دارند. باید تاریخ موفقیتهای علمی در کشور تدوین شود تا آحاد جامعه از آن باخبر شوند، ۱۰۰ ساله شدن مؤسسه رازی باید به برند جهانی تبدیل شود.
رئیس فرهنگستان علوم گفت: از حرف نو نترسیم، در آموزش و راهبردها باید مجموعهای تدوین شود. یک دبیرخانه یا کمیسیون دائم درباره همه موضوعات حوزه دامپزشکی بحث کند و به برنامه در این زمینه دست یابد؛ حتی در این دبیرخانه یا کمیسیون دائم درباره مقاله و موضوعات دیگر در عرصه دامپزشکی تصمیم گیری شود، اینگونه میتوانیم به جایگاه خوب برسیم و در این مسیر اشکالات را برطرف کنیم.
نظر شما