وحدت میان ملل اسلامی از راهبردهای اساسی جمهوری اسلامی ایران است

تهران - ایرنا - رئیس قوه قضاییه ضمن تبیین و تشریح اهداف سفر به قطر که در چارچوب دیپلماسی قضایی و توسعه تعاملات قضایی جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها است، گفت: ایجاد انسجام و وحدت میان همه ملل و دوّل اسلامی یکی از راهبردهای اساسی نظام جمهوری اسلامی ایران در همه ادوار بوده است و این راهبرد کماکان با قوت و قدرت استمرار دارد.

به گزارش ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای امروز سه‌شنبه (۲۲ خرداد) پیش از عزیمت به قطر در فرودگاه مهرآباد، افزود: در مقطع کنونی که ملت‌ها و دولت‌های اسلامی عزم خود را جزم کرده‌اند که در تحولات و نظم نوین جهانی، منشاء اثر باشند و فعالانه عمل کنند، پیشبرد هر چه برجسته‌ترِ راهبرد انسجام و وحدت اسلامی که از ناحیه جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود، باید بیشتر به منصه ظهور برسد و در این مسیر، توسعه‌ تعاملات با ملل و دوّل اسلامی در ابعاد و زمینه‌های مختلف، مقوله‌ای بسیار راهگشا است.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: با گسترش ارتباطات و تعاملات میان ملل و دوّل اسلامی، فضا و زمینه برای اتخاذ تصمیمات مناسب‌تر در جهت منافع و مصالح امت اسلام، بیش از پیش فراهم می‌آید.

رئیس عدلیه با اشاره به استمرار نسل‌کشی و جنایات سَبعانه رژیم صهیونیستی در باریکه غزه تصریح کرد: مسئله فلسطین و غزه از مسائل مهم جهان اسلام است؛ در طول دهه‌های گذشته، ظلم و جنایت‌های بی‌شماری توسط رژیم غاصب صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین صورت گرفته است، اما در طول ۸ ماه اخیر، جنایات صهیونیست‌ها به بالاترین حد ممکن رسیده است و بعضاً، این جنایات بی‌سابقه محسوب می‌شوند؛ اگر چه همه دولت‌های اسلامی و همه آزادگان جهان به جنایات ددمنشانه صهیونیست‌ها واکنش نشان داده‌اند اما ضروری است اقدامات و واکنش‌های مؤثرتر و نافع‌تری را برای نجات مردم مظلوم غزه از زیر جنایات صهیونیست‌ها اتخاذ کنیم.

قاضی‌القضات گفت: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر راهبرد ایجاد انسجام و وحدت در میان کشورهای اسلامی، راهبردِ گسترش و توسعه ارتباطات با آنها بخصوص همسایگان را نیز با جدیت دنبال می‌کند؛ در همین راستا طی سالیان اخیر شاهد توسعه مناسبات ایران و قطر در حوزه‌های مختلف اعم از مقولات سیاسی و غیرسیاسی هستیم.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: دولت قطر در قضیه غزه و جنایات سَبعانه صهیونیست‌ها، نقش‌آفرینی مثبتی برای توقف تجاوزات اسرائیل و همچنین کاهش آلام مردم مظلوم غزه و حمایت‌های مادی و غیرمادی از آنها داشت.

رئیس قوه قضاییه گفت: همکاری‌های ایران و قطر در حوزه مسائل سیاسی و منطقه‌ای، مطلوب و روبه پیشرفت است و این امر در حدود سه سال اخیر در دوره شهید آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور فقید کشورمان، برجسته‌تر بوده است؛ اساساً به هر میزان که مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی طرفین توسعه یابد، به موازات آن، لازم است که در حوزه مناسبات حقوقی و قضایی نیز گسترش و انبساط حاصل شود.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به پیشرفت‌های کشور در حوزه بهره‌گیری از ابزارهای فناورانه برای تسهیل و تسریع خدمت‌رسانی حقوقی و قضایی به مردم، اظهار داشت: امروز یکی از جنبه‌های مهم در حوزه توسعه مناسبات حقوقی و قضایی میان کشورها، مبحثِ همکاری‌ و معاضدت‌ در بخش تدوین و اصلاح قوانین و مقررات ناظر بر فضای مجازی و همچنین بهره‌گیری از ابزارهای فناورانه برای توسعه و بسط خدمات قضایی و حقوقی است.

رئیس عدلیه گفت: امروز بسیاری از مقولات و کنش‌های اقتصادی و غیراقتصادی در دنیا به صورت دیجیتال صورت می‌پذیرد؛ این مهم، اقتضائات، قوانین و مقررات خود را طلب می‌کند؛ همچنین امروزه، بسیاری از جرایم و تخلفات از طریق فضای مجازی به وقوع می‌پیوندند؛ در این عرصه نیز نیاز به وضع قوانین و مقررات متناسب و اصلاح قوانین، مبتنی بر شرایط روز است؛ در همین رابطه ما خواهان توسعه مناسبات با کشورهای اسلامی هستیم.

قاضی‌القضات تصریح کرد: میان ایران و قطر در حوزه مقولات حقوقی و قضایی توافقاتی منعقد شده است و امیدواریم در این سفر بتوانیم توافقات بیشتر و جامع‌تری را در راستای منافع دو کشور و منافع و مصالح امت اسلام منعقد کنیم و بواسطه توسعه مناسبات حقوقی و قضایی میان دو کشور، به توسعه و بسط همکاری‌ها در سایر بخش‌ها و حوزه‌ها نیز یاری رسانیم.

محسنی اژه‌ای، تصریح کرد: در جریان سفر به قطر علاوه بر انعقاد توافقات ناظر بر توسعه تعاملات قضایی، دیدارهایی را با مقامات قطری از جمله امیر قطر برگزار می‌کنیم و امید داریم که این نشست‌ها و رایزنی‌ها برای منافع دو کشور و منافع منطقه و امت اسلام مفید و مؤثر باشد.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: همچنین در جریان سفر به قطر، دیداری را با ایرانیان مقیم این کشور خواهیم داشت تا از نزدیک در جریان مسائل آنها قرار گیریم و نقطه‌نظرات و دغدغه‌های آنان را استماع کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha