۲۵ خرداد ۱۴۰۳، ۱۴:۰۱
کد خبر: 85508892
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

امام جمعه قشم: امام محمد باقر(ع) پرچمدار اتحاد امت اسلامی بودند

قشم- ایرنا - امام جمعه قشم با بیان اینکه حضرت امام محمد باقر(ع) پرچمدار اتحاد امت اسلامی بودند، گفت: دغدغه مندی باقرالعلوم و ائمه معصومین علیهم السلام همچون جد بزرگوارشان نبی مکرم اسلام(ص) ایجاد وحدت، الفت، اخوت و اجتناب از پراکندگی، اختلاف و تفرقه در جامعه اسلامی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام غلامرضا حاجبی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه قشم با تسلیت سالگرد شهادت حضرت امام محمدباقر(ع) افزود: هفتم ذیحجه سال ۱۱۴ هجری قمری، بار دگر مدینه غمی تازه دید و با شهادت پنجمین رهبر آسمانی شیعیان قلب آنان و شاگردان باقرالعلوم مملو از حزن و اندوه گشت.

وی ادامه داد: این امام همام نقش بی بدلیلی در توسعه فرهنگ شیعی و تبیین آموزهای دینی در جامعه اسلامی ایفا کرد.

امام جمعه قشم با تبریک روز عرفه و عید سعید قربان گفت: عرفه روز نیایش، خودسازی، شناخت و معرفت الهی و عید قربان روز رهایی از تعلقات دنیوی و قربانی کردن هوای نفس است.

خطیب نماز جمعه قشم با اشاره به اینکه عصر امام باقر(ع) زمان مراقبت از مبانی اعتقادی اسلام بود، توضیح داد: امروز نیز تبیین ماموریت جهانی شیعه از وظایف ماست، چرا که وجود نازنین باقر العلوم در حدیثی خطاب به شیعیان آل محمد(ص) فرمودند شما همچون بالش میانه باشید یعنی روشی اتخاذ کنید خارج از حد افراط و تفریط، تا دیگران به شما تکیه کنند و به سوی شما برگردند و آنانی که عقب مانده اند خودشان را به شما برسانند.

وی اضافه کرد: امروز جهان اسلام به خود می بالد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان "ام القرای جهان اسلام" به تکیه گاه سایر کشورها و امت های مسلمان جهان تبدیل شده است و به رغم ناخشنودی دشمنان، به موفقیت های عظیمی دست یافته است.

حاجبی بیان کرد: اکنون ماموریت انقلاب اسلامی ایران تقویت و گسترش رویکرد تقریبی، دفاع از مظلومین، نفی تشیع انگلیسی و مقابله با جریان های افراطی در شیعه و اهل سنت است.

حضرت محمد بن علی بن حسین بن علی بن ابی‌طالب مشهور به امام محمدِ باقر(ع) (۵۷-۱۱۴ق) پنجمین امام شیعیان است. مشهورترین لقب او «باقر» به معنای شکافنده است که برپایه حدیث لوح، این لقب را پیامبر اسلام(ص) پیش از ولادتش به او داد.

امام باقر(ع) حدود ۱۹ سال امامت شیعیان (از سال ۹۵ق تا ۱۱۴ق) را برعهده داشت که با پنج تن از خلفای بنی‌امیه همزمان بود: ولید بن عبدالملک، سلیمان بن عبدالملک، عمر بن عبدالعزیز، یزید بن عبدالملک و هشام بن عبدالملک. امام در ۵۷ سالگی در هفتم ذی‌الحجه سال ۱۱۴ق به شهادت رسید. برخی هشام بن عبدالملک و بعضی ابراهیم بن ولید را عامل شهادت او دانسته‌اند. طبق منابع تاریخی، امام باقر(ع) هنگام واقعه کربلا خردسال بود و در این واقعه حضور داشت.

باقرالعلوم(ع) در علم، زهد، عظمت و فضیلت سرآمد بنی‌هاشم بود و احادیث فراوانی در زمینه‌های مختلفی همچون فقه، توحید، سنت نبوی، قرآن، اخلاق از او نقل شده است تا جایی که محمد بن مسلم ۳۰ هزار حدیث و جابر بن یزید جعفی ۷۰ هزار حدیث از امام باقر(ع) نقل کرده‌اند. او جنبشی علمی پدید آورد که در دوره امامت فرزندش امام صادق(ع) به اوج خود رسید. شمار اصحاب و شاگردان او را ۴۶۲ تن دانسته‌اند. در دوره امامت او، تدوین دیدگاه‌های شیعه در رشته‌های گوناگون مانند اخلاق، فقه، کلام، تفسیر آغاز شد.

کتاب‌های متعددی درباره امام باقر(ع) منتشر شده است که مسند الامام الباقر(ع) اثر عزیزالله عطاردی از جمله آنهاست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha