۲۸ خرداد ۱۴۰۳، ۸:۲۵
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 85509261
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بیش از هزار فقره بازرسی از واحدهای کارگری همدان انجام شد

همدان- ایرنا- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: هزار و ۲۹۹ مورد بازرسی از ابتدای سالجاری تاکنون از کارگاه های مشمول قانون کار استان با هدف صیانت از نیروی کار و منابع مادی انجام شده است.

یوسف شعبانی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه بازرسان کار در ۲ مرحله بازرسی ادواری و موردی کارگاه ها و واحدهای اقتصادی را نظارت می کنند اظهار کرد: استان همدان دارای ۱۸ بازرس کار است که این افراد از ابتدای سالجاری تاکنون ۷۰۱ مورد بازرسی ادواری و ۵۹۸ بازرسی موردی از واحدهای کارگری انجام دادند.

وی خاطر نشان کرد: این تعداد بازرسی علاوه بر بازرسی‌های کارگران ساختمانی، قالیبافان و بازرسی‌های تحقیقی است که صورت می‌پذیرد.

شعبانی ادامه داد: ۵۸۹ مورد از بازرسی ها مربوط به ایمنی و بهداشت کار، ۴۶۴ مورد مربوط به بررسی پرداخت حقوق و مزایا و ۳۲۰ مورد نیز بازرسی از مشاغل سخت و زیان آور بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: اولویت بازرسان کار پس از نظارت بر اجرای قوانین کار در محیط‌های کارگری و پیشگیری از وقوع حوادث، نظارت بر پرداخت به موقع حقوق، دستمزد، عیدی و پاداش کارگران است.

کاهش ۲۴ درصدی حوادث ناشی از کار

شعبانی اظهار کرد: ۲۵ فقره حادثه ناشی از کار از ابتدای سالجاری تاکنون اعلام شد که نسبت به مدت زمان مشابه با ۳۸ مورد، ۲۴ درصد کاهش داشته است.

این مقام مسوول، پیشگیری از حوادث و پیروی از آئین‌ نامه‌های قانونی را هدف نهایی در بازرسی کار اعلام کرد و گفت: به دلیل منافع بلندمدت اقتصادی و اجتماعی از جمله حفظ نیروی کار، قدرت تولید و کیفیت، این بازرسی ها باعث ایجاد انگیزه در کارفرمایان و ایجاد امنیت شغلی می‌شود.

شعبانی ادامه داد: حدود ۹۰ درصد حوادث ناشی از کار به علت رفتارهای غیر ایمن و خطاهای انسان روی می دهد بنابراین مهم ترین و اساسی ترین راه افزایش رفتارهای ایمن و کاهش رفتارهای غیر ایمن، آموزش کارگران و کارفرمایان در زمینه ایمنی و بهداشت کار است.

وی با بیان اینکه بیشتر کارفرمایان موارد ایمنی را رعایت می کنند و در تعداد کمی از کارگاه‌ها حوادث و اتفاقاتی رخ می دهد تاکید کرد: کارفرمایان داشتن مسئول ایمنی و انجام امور ایمنی را به عنوان یک هزینه نبینند بلکه به عنوان یک سرمایه گذاری به آن توجه کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان، افزایش حفاظت فنی و بهداشت کار و ارتقای ایمنی و سلامت شغلی را از اولویت‌های این وزارتخانه در دولت سیزدهم برشمرد و افزود: بر اساس آخرین آمارها ۱۴۸ هزار بیمه شده اجباری در ۲۴ هزار واحد کارگری مشمول قانون کار و تامین اجتماعی در استان همدان فعال هستند که بهداشت و ایمنی کار آنها از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است.

شعبانی همچنین از کارفرمایان خواست با اصلاح ساختار و بازبینی تجهیزات ایمنی و حفاظت فنی، محیط ایمن‌تری را برای کارگران فراهم کنند تا جان کارگران در خطر نباشد.

استان همدان ۲۲۰ تشکل کارگری و کارفرمایی شامل ۳۵ شورای اسلامی کار، ۱۱۲ نمایندگان کارگر، ۲۶ انجمن صنفی کارگری، ۳۵ انجمن صنفی کارفرمایی، هشت کانون کارگران بازنشسته، ۲ کانون انجمن صنفی کارفرمایی استان، یک کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان و یک مجمع نمایندگان کارگران استان دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha