به گزارش ایرنا، مهرعلی بارانچشمه رئیس فدراسیون کشتی پهلوانی و ورزشهای زورخانهای روز (شنبه) در نشست خبری اظهار کرد: آذر ۱۴۰۲ در مراسم تجلیل از مدالآوران، قهرمانان بازیهای آسیایی و پاراآسیایی هانگژو که با حضور مسوولان در حسینیه امام خمینی (ره) با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند، در ابتدای دیدار، تیم زورخانهای کشورمان در حضور رهبر انقلاب برنامه زیبایی را اجرا کردند که مورد توجه ایشان نیز قرار گرفت. در همین راستا فدراسیون ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی برای پیگیری فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با بینالمللی کردن این رشته، نخستین اجلاس بررسی فرصتها و چالشهای توسعه ملی به ویژه بینالمللی ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی را به مدت ۲ روز ( ۲۲ و ۲۳ دی ماه) در سالن زنده یاد فارسی در آکادمی ملی المپیک با حضور نمایندگان ۴۵ کشور برگزار کرد.
وی افزود: در این جلسه عنوان شد چون فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای (IZSF) توانایی اداره این ورزش را ندارد، فدراسیون جدیدی تحت عنوان فدراسیون جهانی ورزش پهلوانی راهاندازی شود. فدراسیون جهانی پهلوانی عملا با این فرمایش رهبری رسمیت یافت. وزیر ورزش و جوانان به عنوان رئیس فدراسیون جهانی پهلوانی، رئیس فدراسیون ورزش زورخانهای به عنوان نایب رئیس اول و تاجیکستان نیز به عنوان نایب رئیس دوم انتخاب شد. همچنین در این نشست رئیسان قارههای اروپا، آفریقا و آسیا نیز انتخاب شدند. عراق نیز به عنوان رئیس قاره آسیا انتخاب شد.
بارانچمشه تصریح کرد: بعد از آن مسابقات جهانی کشتی پهلوانی را با حضور ۱۲ کشور در تبریز برگزار کردیم اما اواخر سال گذشته مسابقات جهانی زورخانهای را باید برگزار میکردیم که به دلیل مشکلات مالی نتوانستیم اما در سال جدید با همکاری بخشهای مختلف با کشورهای مختلف که زمینه ورزشهای زورخانهای داشتند ارتباط برقرار کردیم. از روز بیست و یکم نیز تیمها وارد ایران شدند. ۲۱ کشور در این رقابتها حضور دارند که ۱۲ کشور وارد کشورمان شدند و مسابقات پس از ۷ سال وقفه به میزبانی اصفهان برگزار خواهد شد.
وی در خصوص برگزاری مسابقات جهانی ورزش زورخانهای یادآور شد: این مسابقات از ۳۰ خرداد تا یک تیر در ۲ بخش انفرادی و تیمی برگزار میشود. قوانین و مقررات با تغییرات جزئی نسبت به قهرمانی کشور برگزار میشود. برای اینکه بهتر بتوانیم این ورزش را توسعه دهیم اردوهای آمادگی را برای برخی کشورهای مختلف در ایران برگزار کردیم. هدف ما بینالمللی کردن این رشته در داخل و خارج از کشور است. در داخل کشور با کمک وزارت آموزش و پرورش این رشته را توسعه خواهیم داد به طوری که سال گذشته ۸۵۰۰ مرشد نوجوان، پرورش یافتند و ضمن آنکه کلاسهای چهارم تا ششم ابتدایی را به عنوان پایه توسعه ورزشهای زورخانهای در مدارس قرار دادیم.
وی با اشاره به پاداش نقدی برای تیمها و نفرات برتر مسابقات جهانی اصفهان، گفت: ۳ هزار، ۲ هزار و هزار دلار به عنوان پاداش نقدی به تیمهای اول تا سوم و به نفرات برتر نیز جایزه دلاری پرداخت خواهد شد. خانوادهها میتوانند در سالن مسابقات حاضر شوند و از نزدیک تماشا کنند.
بارانچمشه یادآور شد: من هم به عنوان نائب رئیس فدراسیون جهانی ورزشهای زورخانهای در این نشست حاضر شدم و درباره برگزاری مسابقات جهانی صحبت میکنم. افغانستان و جمهوری آذربایجان رقبای جدی تیم ملی کشورمان هستند. این مسابقات ۷ سال برگزار نشده و به همین دلیل برخی کشورها در این رشته افت داشتند و به همین دلیل به برخی کشورها تجهیزات و مرشد فرستادیم. در سالهای گذشته در کشورهایی مثل استرالیا و کانادا به بانوان آموزش داده شد اما این قبیل کارها مورد تائید ما نیست و سعی ما این است حقیقت این ورزش را توسعه دهیم.
وی درباره تعداد نفرات خارجی شرکت کننده و هزینههای این مسابقات نیز توضیح داد: ۱۳۰ ورزشکار خارجی در این پیکارها حضور دارند. بخش عمده هزینهها از جمله هتل و هزینه پرواز توسط ما پرداخت میشود. برای شروع و توسعه این ورزش طبیعی است باید در ابتدا هزینههایی از سوی ما پرداخت شود تا به مرور شاهد رشد این رشته باشیم.
بارانچشمه در خصوص انتقادها نسبت به هزینههای زیاد برای میزبانی مسابقات بینالمللی، گفت: همه فدراسیونها مسابقات بینالمللی دارند و بیشتر هزینهها توسط حامیان مالی پرداخت میشود. ورزشهای زورخانهای در سالهای گذشته با وجود هزینههای زیاد بینالمللی نشده و اگر میخواهیم این ورزش جهانی شود باید مسابقات بینالمللی برگزار کنیم. مجلس بودجه خوبی را امسال برای مرمت زورخانهها تعیین کرده و در داخل کشور نیز فعالیت خوبی برای رشد این رشته صورت گرفته است.
وی همچنین در خصوص اینکه محسن مهرعلیزاده همچنان اعتقاد دارد IZSF (فدراسیون بینالمللی ورزش زورخانهای) کماکان متولی فدراسیون جهانی است، توضیح داد: IZSF بر اساس برنامهها و سیاستهای حاکمیت جلو نیامد و ما بر همین اساس ورود کردیم و فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی را به عنوان متولی این رشته در جهان ایجاد کردیم. کشورهای مختلف نیز ابراز آمادگی کردند تا میزبانی مسابقات را بر عهده بگیرند. ما بر اساس توانمندی کشورها به آن ها میزبانی میدهیم.
بارانچشمه با بیان اینکه قصد داریم نام فدراسیون ورزشهای زورخانهای را به ورزش باستانی و کشتی پهلوانی تغییر دهیم، گفت: مقام معظم رهبری همواره از واژه ورزش باستانی برای این رشته استفاده میکنند. بر همین اساس ما پیشنهاد تغییر نام فدراسیون را به وزیر ورزش ارائه کردیم و قرار شد تا هفته آینده در مجمع مطرح و به تصویب برسد.
فرهاد نفرزاده مدیر روابط بینالملل فدراسیون زورخانهای نیز در این نشست گفت: تاکنون حضور نمایندگان ۲۱ کشور به مسابقات جهانی زورخانهای قطعی شده است. تاجیکستان، هند، سوریه، لیتوانی، سریلانکا، عراق، بلاروس، لبنان، افغانستان، تانزانیا، فلسطین و جمهوری آذربایجان وارد ایران شدند و نمایندگان کشورهای اندونزی، لهستان، پاکستان، بوروندی، ازبکستان، نپال، استونی رواندا و کنیا نیز قرار است وارد ایران شوند.
نظر شما