۸۷۴ نسخه خطی در کتابخانه مرکزی اردبیل ساماندهی شد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل گفت: بیش از ۸۷۴ نسخه کتاب در بخش نسخ خطی کتابخانه مرکزی این استان ساماندهی شده و در فضایی متناسب با استانداردها از لحاظ نور، دما و درجه رطوبت نگهداری می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، پروانه رضاقلیزاده روز سه‌شنبه در کارگاه آموزشی نسخه‌شناسی در کتابخانه مرکزی اردبیل اظهار کرد: اصالت و پیشینه تاریخی هر ملت به مکتوبات و نسخ آن باز می‌گردد و شناخت درست و اطلاع دقیق از متون نگاشته شده در اعصار مختلف در تجزیه و تحلیل هویت تاریخی جوامع اثرگذار است.

وی افزود: در حال حاضر در حال اسکن و فهرست نویسی کتاب‌ها و نسخه‌های خطی هستیم تا نسخه تصویری منابع تاریخی را در اختیار پژوهشگران و محققان قرار دهیم.

علی صادق‌زاده ، کارشناس اسناد و نسخ خطی کتابخانه ملی نیز در این کارگاه آموزشی گفت: علم نسخه‌شناسی، نسخه‌های خطی را از جهات مختلف توصیف و معرفی می‌کند و تجزیه و تحلیل مسائل و موضوعات خطی توسط نسخه شناس صورت می‌گیرد.

وی افزود: نسخه‌شناس محتوای کتب خطی، نوع خط، جنس کاغذ، تاریخ کتابت، تزئینات و جنبه‌های فیزیکی و مادی آنها را تشخیص می‌دهد.

وی با اشاره به این که دامنه این علم از شناخت پیشینه کتاب فراتر می‌رود تا جنبه‌های متنوعی از شناخت تاریخی را در برگیرد ، ادامه داد: مواردی چون پیشنیه اختصاصی دستنویس، تاریخ گزارش متون، سرگذشت کاتبان کتاب‌ها (نسخه‌نویسان و کنشگران تولید کتاب دستی و چاپی) ، تاریخ مخازن نسخه‌های خطی و گردآورندگان نسخه‌های خطی را دربر می‌گیرد.

وی در تشریح ابعاد علم نسخه‌شناسی تصریح کرد: شرایط نگهداری نسخه‌های خطی از بررسی‌های این علم است و نسخه‌های خطی به‌ علت قدمت و جنبه‌های هنری در مجموعه‌های جداگانه در کتابخانه‌ها و موزه‌ها نگهداری می‌شوند و استاندارد، درجه حرارت، میزان رطوبت باید کنترل و آفت‌زدایی شده و در معرض تابش نور خورشید و اشعه مادون قرمز و ماورای بنفش نباشند.

بر اساس اعلام اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل ، ۶۶ باب کتابخانه نهاد کتابخانه‌های عمومی و ۱۷ باب کتابخانه مشارکتی در مجموع با ۲۹ هزار و ۵۲۵ متر مربع مساحت در استان اردبیل فعال است.

استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha