سلاجقه: دولت سیزدهم ۵۴ فلر پتروپالایشی کشور را خاموش کرد

اراک - ایرنا - معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: دولت سیزدهم با اقدامات شبانه‌روزی، ۵۴ فلر پتروپالایشی کشور را برای نخستین‌بار خاموش کرد.

به گزارش ایرنا، علی سلاجقه روز پنجشنبه در جریان سفر به استان مرکزی در آیین آغاز عملیات پروژه تولید کمپوست از لجن هاضم تصفیه خانه فاضلاب پتروشیمی شازند، در جمع خبرنگاران در پاسخ به خبرنگار ایرنا، افزود: پنج و نیم میلیارد یورو برای خاموش کردن این فلرها هزینه شد.

وی بیان کرد: دولت سیزدهم در سوخت و آلایندگی جو نیز با جدیت ورود پیدا کرد و سوخت ۱۰ تا از پالایشگاه‌های کشور را کیفی‌سازی و بهینه‌سازی کرد و در این خصوص نیز گام‌های اساسی برداشته شد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: رفع معضل زیست محیطی و آلودگی هوای اراک دغدغه رئیس جمهور شهید بود که همواره بر آن‌تاکید داشت.

سلاجقه توضیح داد: ۱۰ صنعت مادر تخصصی مادر در استان مرکزی وجود دارد که وجود آنها برای کشور لازم است، اما فعالیت آنها آسیب‌هایی نیز به محیط زیست، آلایندگی جوی و افزایش بیماری‌ها دارد.

وی در خصوص پتروشیمی شازند هم گفت: این واحد رویکرد بسیار خوبی در ایجاد فضای سبز اتخاذ کرده و جزو نادرترین‌ها در فضای سبز صنعت کشور است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اضافه کرد: پتروشیمی شازند در بازچرخانی فاضلاب و استفاده از ظرفیت‌های پسماندی خوب کار کرده است.

سلاجقه اظهار کرد: باطله‌های اصلی در گذشته در این مرکز دفن می‌شد که موجب آلایندگی برای منابع آب و خاک شده بود، اما الان به عنوان ورودی برای خیلی از کارخانه‌های سیمان کشور است و با توجه به درجه خلوص بالا، فرآیندهای بعدی روی آن انجام نمی‌شود و مستقیم وارد چرخه تولید سیمان می‌شود.

وی عنوان کرد: پروژه لجن هاضم ‌تصفیه خانه پتروشیمی شازند در گذشته ۹ تن در روز تولید داشت به عنوان باطله و پسماند وارد محیط زیست می‌شد که خوشبختانه در این طرح نیز از فرآیندهای دانش‌بنیان استفاده شده و کود مناسبی برای گیاهان و فضای سبز استفاده می‌شود.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: پتروشیمی شازند در بحث فلر و خاموش کردن مشعل نیز گام‌های خوبی برداشته و هرچه در راستای رفع موانع زیست محیطی حرکت کنند، مورد حمایت محیط زیست قرار می‌گیرند.

سلاجه در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ایرنا گفت: دولت سیزدهم گام‌های اساسی در حفاظت از محیط زیست برداشت و تنها رئیس جمهوری بود که میدانی در مشکل پسماند سراوان، دریاچه ارومیه، دریاچه هامون، آشوراده، زرجوب و گوهر رود شخصا ورد پیدا کرد و مشکلات آنها را حل کرد.

وی عنوان کرد: دریاچه ارومیه با همه نوساناتی که داشت و بارش‌هایی که در سال ۹۸ اتفاق افتاد شاید به تراز آبی نرمال رسیده باشد، اما با کارهای میدانی از جمله لایروبی‌هایی که اتفاق افتاد، حق‌آب‌ها و استفاده از ظرفیت‌های تصفیه‌خانه‌ای، یک آب پایدار وارد این دریاچه می‌شود که خیلی به نزولات جوی وابسته نیست.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: ظرفیت پایدارسازی دریاچه ارومیه در دولت سیزدهم رخ داد و امسال حدود ۴۰ درصد از حق‌آبه به دریاچه هامون اختصاص یافت و در شرایط فعلی، تحت تاثیر گرد و غبار نیست و این روند ادامه دارد.

سلاجقه گفت: دولت سیزدهم در مردمی سازی محیط زیست نیز اقدامات خوبی انجام داد و بیش از ۲ هزار خانه محیط زیست راه‌اندازی شد که این خانه‌ها در بعد فرهنگ‌سازی و ارتباط مردم با محیط زیست بسیار ارزشمند است.

وی تصریح کرد: در بخش حفاظت مشارکتی، رابطه صحیح انسان با محیط زیست تعریف شد و این مهم بر اساس دانش روز و آموزه‌های دینی مورد توجه قرار داد و اتفاقات خوبی رخ داد.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار ایرنا، گفت: دولت در مازوت سوزی نیروگاه شازند حساس است و سال گذشته تلاش شد تا ۱۲ درصد مازوت سوزی در کشور و ۵۰ درصد در نیروگاه شازند کاهش یافت.

سلاجقه بیان کرد: نیروگاه حرارتی شازند جزو صنایع مادر است و پیگیری برای کاهش سولفور از سه و نیم به هشت دهه در دست پیگیری است و قول می دهم که کنار مردم اراک هستیم و شرایط آنها را درک می‌کنم.

ایستگاه سنجش آلودگی هوای پالایشگاه امام خمینی شازند با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افتتاح و از پروژه RO بازدید به عمل آمد.

همچنین ایستگاه پالایش هوا پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند هم افتتاح شد.

بازدید از نیروگاه حرارتی شازند و بازدید از پروژه پایش آنلاین، بازدید از تالاب میقان و پروژه استحکام بخشی برج پرنده نگری کویر میقان، کلنگ زنی پروژه هوشمندسازی منطقه حفاظت شده هفتاد قله و بازدید از آب انبار ۹۰ متر مکعبی احداثی از محل مسئولیت‌های اجتماعی شرکت ماشین‌سازی و بازدید از بزرگترین پروژه بازیافت پسماندهای صنعتی و تولید ۲۴ نوع الیاف‌ پلی‌ استری در شرکت پلیمرسازان دلیجان و افتتاح ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهرستان دلیجان، از دیگر برنامه‌های پیش‌بینی شده در این سفر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha