آمریکا: از ابتدای دولت بایدن ۶۰۰ تحریم علیه ایران وضع کرده‌ایم

نیویورک – ایرنا- «متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در راستای سیاست دوگانه واشنگتن با ادعای حمایت از مردم ایران اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا از آغاز دولت جو بایدن بیش از ۶۰۰ تحریم علیه ایران و نهادهای ایرانی وضع کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران با ادعای حمایت از مردم ایران گفت: «ما از آغاز این دولت بیش از ۶۰۰ تحریم علیه ایرانی و نهادهای ایرانی وضع کرده ایم.برخی از این تحریمها برای حمایت از تروریسم و سایر اقدامات بی‌ثبات‌کننده هستند، اما تعدادی از آنها برای سرکوب مردم ایران هستند.»

خبرنگاری درباره گزارش وزارت خارجه آمریکا مبنی بر آزادی های بین المللی مذهبی و متهم کردن ایران در این گزارش و نیز روز بین المللی حمایت از قربانیان شکنجه درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و نیز اقدامات بیشتر آمریکا در این زمینه علاوه بر تحریم مقامات جمهوری اسلامی ایران سوال کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ با ادعای حمایت از مردم ایران گفت: من کاملاً با این نظر موافقم که جهان باید به وضعیت حقوق بشر و ظلم به مردم ایران توجه بیشتری کند. یکی از اقداماتی که از آغاز این دولت انجام داده‌ایم برجسته کردن نقض حقوق بشر مردم ایران سرکوب آزادی آنها بوده است.

این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: ما این کار را از طریق ارتباطات دوجانبه در سطح جهانی و همچنین از طریق گزارش‌های سالانه انجام داده‌ایم. ما از سایر کشورها خواستیم که این مساله را چه به صورت عمومی و چه به صورت خصوصی مطرح کنند. ما همچنین اطمینان یافتیم که مردم ایران به ابزار مورد نیاز جهت دور زدن سانسور مانند وی پی ان‌ها دسترسی دارند تا بتوانند به اخبار و اطلاعات آزاد دست پیدا کنند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما همچنین از آغاز این دولت بیش از ۶۰۰ تحریم علیه ایرانی و نهادهای ایرانی وضع کرده ایم.برخی از این تحریمها برای حمایت از تروریسم و سایر اقدامات بی‌ثبات‌کننده هستند، اما تعدادی از آنها برای سرکوب مردم ایران هستند.

این مقام آمریکایی ادامه داد: «ما همچنان به انجام اقدامات علیه مقامات ایرانی در زمان مناسب ادامه خواهیم داد. ما همچنین از اعتراض سایر کشورها به سرکوب بی‌رحمانه مردم ایران استقبال خواهیم کرد. ما به حمایت از مردم ایران ادامه خواهیم داد.»

این اظهارات میلر در حالی است که وزارت خزانه‌داری دولت بایدن ۲۶ مهرماه ۱۴۰۱ پس از ماه‌ها بازبینی در نظام تحریم‌ها، با انتشار گزارشی نشان داد که همچون اسلاف خود تحریم را ابزاری می‌داند برای پیشبرد آنچه منافع ملی آمریکا نامیده، و به دنبال مدرنیزه کردن آن است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خزانه‌داری آمریکا توصیه‌هایی را برای بهسازی کاربست تحریم‌های اقتصادی و تبدیل آن به یک ابزار مؤثرتر در سیاست خارجی این کشور منتشر کرد.

نشریه هیل نیز ۳۰ مهرماه ۱۴۰۱ گزارش داد، اعمال تحریم علیه افراد و کشورهای دیگر به عنوان ابزار سیاست خارجی آمریکا طی ۲دهه گذشته ۱۰ برابر شده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۵ تیرماه جاری (۱۴۰۳) تحریم‌هایی جدیدی علیه ۵۰ فرد و نهاد با ادعای اینکه شعبه های متعددی از شبکه گسترده بانکداری مخفی را تشکیل می دهند، به بهانه ارتباط با سپاه و نیروهای مسلح ایران تحریم کرد.

به گزارش ایرنا، وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی ادعا کرد: ««امروز، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) نزدیک به ۵۰ نهاد و شخص را که شعبه های متعددی از شبکه گسترده «بانکداری مخفی / شبکه بانکی در سایه» را تشکیل می دهند تحریم کرد. این شبکه توسط وزارت دفاع و لجستیک نیروهای مسلح (MODAFL) و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران برای دسترسی غیرقانونی به سیستم مالی بین‌المللی و تراکنش میلیاردها دلار از سال ۲۰۲۰ حمایت می شوند. وزارت دفاع و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فعالیت های تجاری درآمدزا، به ویژه فروش نفت و پتروشیمی ایران، نقش دارند.»»

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ردر واکنش به این تحریم های آمریکاگفت: «این بخشی از جنگ اقتصادی است که آمریکا ظالمانه علیه مردم ایران براه انداخته است. آن‌ها حمله می‌کنند و ما هم متناسب با آن، دفاع می‌کنیم. آنچه سرنوشت این جنگ اقتصادی را رقم می‌زند، قدرت اراده است؛ نه قدرت اعمال تحریم.»

آمریکا اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به طور یکجانبه و غیرقانونی از برجام خارج شد و شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران به اجرا گذاشت. دولت جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا نیز با ادامه این تحریم ها، از نخستین روز سال ۱۴۰۳ هجری شمسی به بهانه های مختلف و در راستای رویکرد دوگانه دیپلماسی و فشار، جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه با تحریم‌های پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر، در راستای سیاست‌های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha