به گزارش روز دوشنبه گروه علموآموزش ایرنا، این شرکت دانشبنیان در سال ۱۴۰۱ با هدف تولید انواع کیتهای تشخیصی جهت استفاده در حوزههای مختلف صنعتی تأسیسشد. فعالیت این شرکت تولید کیتهای شناسایی و شمارش دقیق آلودگیهای میکروبی در صنایع مختلف از جمله آب و فاضلاب، نفت و پتروشیمی، آرایشی و بهداشتی، شوینده، دارو و مواد غذایی با فناوری جدید و ارزان و با کاربری آسان و سریع مبتنی بر نوعی فناوری آزمایشگاه روی یک تراشه (Lab–On-Chip) بوده که توسط محققان توسعه یافته و به عنوان اختراع ثبت شده است.
آزمایشگاه روی تراشه دستگاهی است که از یک یا چند عملگر آزمایشگاهی روی یک تراشه به ابعاد چندمیلیمتر یا سانتیمتر مربع تشکیل شده است.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت درباره عملکرد کیتهای ریزسنجش گفت: کیت ریزسنجش محصولی همه کاره و برای انواع نمونهها؛ اعم از مایع یا جامد، حاوی مواد با خواص بیوسایدیک قوی، ضعیف یا بدون آن قابل استفاده است و برای تحلیل میکروبی تمام سطوح از بیمارستانها تا تجهیزات و سالنهای تولید فرآورده های غذایی و اتاق تمیز طراحی شدهاند. برای سنجش میکروبی محصولات خاص مانند آرایشی بهداشتی، دارویی و محصولات پایه روغنی مناسب است.
سارا شهبازی به کاربرد کیت شناسایی و شمارش باکتریها در صنایع مختلف (که برای نخستین بار در کشور تولید شده) اشاره کرد و گفت: این کیتها سریع و بدون نیاز به مهارت خاصی، شناسایی و شمارش باکتری ها را انجام میدهد و در مواقعی که صنایع فرصت خالی کردن مخزن بَچ (مخزن تبریک) را ندارند این کیتها مورد استفاده قرار میگیرند.
به گفته او، تستهای میکروبی به طور معمول زمان بر است و با استفاده از این کیتها، زمان استاندارد این روش از یک سوم تا یک دوم کاهش یافته و خیلی سریع تر وارد مرحله بعد میشوند.
شهبازی کیتهای تصفیه آب فوری را از دیگر محصولات این شرکت برشمرد و در توضیح عملکرد آن گفت: این کیتها در مواقع اضطراری که نیروهای امدادی، ارتش، سپاه یا گروه های طبیعت گردی آب تصفیه شده در دسترس ندارند، استفاده میشود.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان تصفیه آب را مشابه کیتهای تصفیه آب ارتش آمریکا دانست و گفت که ما توانستهایم آن را بومی سازی کنیم. در حالی که در کیتهای آمریکایی خاصیت سم زدایی ندارد و ما این ظرفیت را هم به کیتهای مان اضافه کردهایم تا علاوه بر گندزدایی و رسوب زدایی از ذرات معلق، سم زدایی را هم انجام دهیم و ضریب اطمینان بیشتری را به مشتری ارائه کنیم و طی آن، آب تصفیه شده تا ۹۰ درصد قابل شرب است.
بر اساس این خبر از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، شهبازی در خصوص مزیت کیت تصفیه آب نسبت به نمونههای مشابه گفت: هزینه تولید این محصول، یک سوم تا یک چهارم نمونه مشابه خارجی است.
وی ظرفیت تولید این شرکت در تولید هر یک از کیتهای شمارش باکتری و تصفیه آب را ۱۰ هزار کیت در ماه اعلام و تاکید کرد: نیاز کشور اگر به درستی بازارسازی شود، حدود۲۰ الی ۳۰ هزار کیت در ماه نیاز داریم و شرکت ریز سنجش آریا، از توانایی تامین نیاز کشور برخوردار است.
شهبازی به این نکته اشاره کرد که محصولات ما در داخل کشور فروش بالایی دارند و به همین دلیل بر روی صادرات آن متمرکز نشدیم. کیتهای شمارش باکتری اما از ظرفیت بالایی برخوردار است و میتواند در کشورهایی مانند ترکیه، عراق، پاکستان و روسیه بازار را از آن خود کند. اما در حال رایزنی برای صادرات این محصولات به بازارهای منطقهای و جهانی هستیم.
نظر شما