به گزارش خبرنگار ایرنا،« فرزاد مخلصالائمه» روز دوشنبه در آیین امضای تفاهمنامه همکاری مشترک تشکیل شورای راهبردی حفاظت، مرمت و احیا بازار تاریخی اراک که با حضور قائم مقام وزیر میراث فرهنگی برگزار شد، افزود: بازار اراک فقط خشت، چوب و سنگ نیست بلکه ماهیت درونی و معنوی است که مولفه هویتی این بازار را شامل میشود.
وی بیان کرد: امروز، روزی تاریخی در بازار اراک است تعامل بین فرمانداری، میراث فرهنگی، شهرداری و اوقاف است تا در قالب تفاهمنامه مشترک، این اثر ارزشمند احیا و بازسازی شود.
استاندار مرکزی گفت: در این تفاهمنامه تعهداتی اندیشیده شده که در طول برنامه پنج ساله تکالیفی برعهده بخش های مختلف گذاشته شده است.
مخلصالائمه در ادامه به کمتوجهی در احیا و نگهداری بازار تاریخی اراک اشاره کرد و افزود: چند نسل در حفظ این اثر غفلت داشتند که علت آن وجود مدیران غیر بومی بود و امید است دوباره زندگی و نشاط به بازار تاریخی اراک بازگردد.
وی بیان کرد: امید است دستگاههای اجرایی به تعهدات و تکالیف خود در شورای راهبردی حفاظت، مرمت و احیا بازار تاریخی اراک پایبند و برنامه مشترک داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
بازار تاریخی و متقارن اراک + فیلم
بارشهای اخیر آسیب جدی به بازار تاریخی اراک وارد نکرد
استاندار مرکزی گفت: مردم در تشکیل این شورا، پیشایش دولت حرکت میکنند تا با گام کوچک دولت و گام بزرگ مردم، دستاورد ارزشمندی شکل گیرد.
بازار اراک به عنوان آخرین اثر معماری ایرانی در مرکز شهر اراک قد برافراشته و از محلهای تجاری پررونق شهر است.
بازار تاریخی اراک که به بازار سرپوشیده نیز معروف است، با کمتر از یک کیلومتر طول دارای طاقهایی بلند و دیوارهای مرتفع است طول دیوارهای بازار اراک به حدود هفت متر میرسد و شامل انواع واحدهای تجاری متعدد است.
بازار تاریخی اراک مربوط به دوره قاجاری است که دارای ۲۰ سرا و تیمچه، که هر یک از سراها و تیمچهها دارای فرم و پلانی متفاوت و خاص هستند. که در تاریخ دهم آبانماه ۱۳۵۵ با شماره ثبت ۱۲۸۵ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
بیش از ۲ هزار اثر تاریخی، سیاحتی، مذهبی و فرهنگی در استان مرکزی شناسایی شده که ۹۱۵ اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
نظر شما