به گزارش ایرنا حوالی ساعت ۱۲:۱۰ ظهر سهشنبه بود که برق مناطقی از شهر کرمان قطع شد، بررسیهای ما در خبرگزاری همان اوایل نشان داد که وسعت خاموشی گسترده است و مسئولان شرکت توزیع برق شمال استان نیز گفتند که نقص فنی در پست های برق و زیرمجموعه شرکت برق منطقه ای بوده که با همکاران آن شرکت سرعت درگیر حل مشکل شده اند.
بعد از گذشت حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت برق بخش های قابل توجهی از شهر کرمان وصل شد و آنطور که مدیران برق منطقه ای می گویند یکی از دلایلی که تا حدود ۲ ساعت طول کشید تا سایر مناطق نیز به شبکه برگردند، قرار داشتن در اوج بار مصرف بود که تعدادی از پست ها را تحت تاثیر قرار داده بود.
برای کسب جزییات بیشتر درباره چگونگی شکل گیری این حادثه و شرایط حل مشکل مصاحبه تلفنی با حمیدرضا حبیبی مدیرعامل شرکت برق منطقهای استان کرمان انجام دادیم که به دلایل فنی بروز مشکل و چگونگی بازگرداندن خطوط اشاره کرد.
آنطور که گزارش میشود، در نتیجه این حادثه سه خط انتقال شبکه که بخش هایی از شهر کرمان را تغذیه می کنند، از مدار خارج شده بودند و از ۱۰ پست موجود، حدود ۶ پست درگیر این مشکل بودند که علت این میزان از درگیری پست های توزیع با مشکل، اوج مصرف در آن ساعت از شبانه روز بوده است.
در خبر اولیه روابط عمومی برق منطقه ای کرمان که بعدازظهر دیروز درباره این رویداد انتشار یافت، درباره چرایی این قطعی گسترده، شرایط جوی و طوفان نقطه ای شدید بر روی خطوط انتقال برق شهر کرمان اعلام شد که باتوجه به هوای گرم و افزایش بار سایر خطوط و پست های فوق توزیع برق به خاموشی این مناطق انجامید.
حبیبی مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان البته همچنان میگوید یکی از دلایل و گمانه های بروز حادثه همین طوفان لحظهای است، هرچند احتمال صاعقه نیز داده میشود زیرا برخی افراد، برخورد صاعقه به خط انتقال را مشاهده کرده اند و بررسی های کارشناسی میدانی همچنان با دقت بالا جریان دارد تا جزییات دقیق فنی مساله بیشتر مشخص شود.
وی در عین حال به سرعت عمل همکارانش در شرکت برق منطقه ای برای حل مشکل اشاره می کند، با بیان اینکه این شرکت در سطح کشور از آنهاست که درگیر کمترین حوادث میشود و هنگام بروز حوادث نیز با فوریت به حل مشکل می رسند، معتقد است این جایگاه به سبب و در نتیجه تخصص و مدیریت کارکنان و مدیران زیرمجموعه این شرکت است.
حبیبی تاکید دارد: خروج یک خط از مدار سبب شده ۲ خط دیگر نیز درگیر شود زیرا بار شبکه به خط های دیگر منتقل شده و به علت مصرف بالا و در اوج بار مصرف قرار داشتن، آن ۲ خط دیگر نیز از مدار خارج می شوند و پست هایی که آنها را تغذیه می کردند، درگیر شدند.
این مسئول با بیان اینکه وقوع چنین اتفاقی در شرایط عادی(غیر زمان اوج بار) نادر است گفت: چون طوفان لحظهای نیز در همان محدوده جریان داشته، همه فرضیه ها را درحال جمع بندی و بررسی میدانی و فنی هستیم که مشخص شود علت دقیق حادثه ناشی از کدام شرایط جوی بوده است.
وی محدوده وقوع حادثه را در یکی از پست های برق منطقه ای در جاده ورودی شهر کرمان بین باغین با مرکز استان برشمرد و گفت: در شرایط گردوخاک یا بارندگی نیز، گاه، شاهد ایجاد آلودگی می توانیم باشیم که مسیری را برای تخلیه ولتاژ ایجاد و خطوط را از مدار خارج کند.
حبیبی می گوید که باوجود وسعت زیاد شهر کرمان و اوج مصرف بار، باوجود آنکه در نتیجه تلاش عوامل دیسپاچینگ برق منطقه ای در حدود نیم ساعت، شبکه به شرایط نرمال رسیده بود اما ایجاد شرایط نرمال در همه پست ها اندکی زمان برد.
وی که معتقد است حدود دوسوم شهر کرمان ظهر دیروز درگیر قطعی شده بودند گفت: این حادثه زمانی رخ داد که بار شبکه ۱۰۰ مگاوات رشد نسبت به سال گذشته یا حتی روزهای قبل از اوج گرما داشته که در چنین شرایطی، یک حادثه کوچک نیز میتواند شبکه را درگیر کند.
نظر شما