محمد حیدری پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: هدف از این اقدام را جلوگیری از شکستن خوشههای خرما، کیفیت بهتر محصول، برداشت آسانتر و جلوگیری از ریزش میوه خرما در هنگام وزیدن بادهای فصلی است.
مدیر جهاد کشاورزی قیروکارزین ادامه داد: در صورتی که کار خوشهبندی انجام نشود خوشه از درخت آویزان و با نخستین تکان شروع به ریزش میکند و موجب تلفات قابل توجه و در نتیجه کاهش برداشت محصول میشود.
حیدری با بیان اینکه کار خوشهبندی در دمای بیش از ۴۰درجه هم انجام میشود، گفت: عملیات خوشهبندی در این شهرستان کاملا با استفاده از روش سنتی و از نیمه دوم خردادماه و در گرمای بیش از ۴۰ درجه سانتی گراد آغاز و این کار تا پایان خردادماه ادامه دارد؛ این اقدام توانسته اشتغال فصلی برای۲هزار نفر فراهم کند.
برداشت انگور یاقوتی و عسکری از ۵۵ هکتار
وی همچنین از برداشت انگور در ارقام یاقوتی و عسکری از۵۵ هکتار تاکستانهای شهرستان قیروکارزین خبر داد و گفت: برداشت انگور یاقوتی و عسکری امسال در هر هکتار ۱۰ تن است که در مجموع با توجه به اراضی زیر کشت ۵۵۰تن برداشت میشود.
حیدری ادامه داد: سال گذشته برداشت در هر هکتار بین ۱۵ تا ۲۰ تن بود که با توجه به شرایط جوی و بارش های دور از انتظار، تاکستانهای این شهرستان دچار آفت شده و در نتیجه راندمان محصول با افت ۳۰ درصد از نظر کمی و کیفی همراه بوده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته باتوجه به قیمت بالای انگور نسبت به سال قبل انگورداران از نظر اقتصادی سود خوبی داشتهاند، گفت: برداشت انگور یاقوتی و عسکری در شهرستان قیروکارزین از خردادماه آغاز میشود و تا اواسط تیر ماه ادامه دارد؛ محصول برداشت شده جهت مصرف داخلی به میادین تروبار استان فرستاده میشود.
قیروکارزین در فاصله ۲۱۸ کیلومتری جنوب غرب شیراز قرار دارد.
نظر شما