به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری ریانووستی، جانسون در اظهاراتی با بیان اینکه ترامپ در صورت به پیروزی رسیدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، حداکثر تا مراسم تحلیف خود به زلنسکی برای پایان درگیریها مهلت خواهد داد، اظهار کرد: ترامپ از زلنسکی خواهد خواست که حداکثر تا ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ (اول بهمن ۱۴۰۳) با مسکو صلح کند.
این مقام پیشین سیا، افزود: ترامپ به زلنسکی هشدار خواهد داد که به محض اینکه من در ۲۰ ژانویه به سمت ریاست جمهوری ایالات متحده برسم، کمکهای مالی آمریکا به شما به طور کامل قطع خواهد شد و بنابراین اگر تا آن تاریخ با روسیه صلح نکرده باشید، شرایط برای شما بسیار دشوار خواهد شد.
به نوشته ریانووستی، ترامپ بارها اعلام کرده است که در صورت انتخاب مجدد، تنها در مدت ۲۴ ساعت به راه حل مناقشه روسیه و اوکراین دست خواهد یافت.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز روز گذشته (پنجشنبه) در جریان یک نشست خبری در آستانه گفت که روسیه اظهارات ترامپ در مورد آمادگی خود برای پایان دادن به درگیری در اوکراین را جدی میگیرد.
پوتین در ادامه با بیان اینکه از جزئیات طرح نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا برای برقراری صلح در اوکراین مطلع نیست، تاکید کرد: اما من در صداقت ترامپ تردید ندارم.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور سابق آمریکا پیش تر در گفت وگو با شبکه فاکس نیوز ادعا کرده بود که میتواند روسیه و اوکراین را متقاعد کند که برای حل این بحران به توافق برسند.
ترامپ گفت: همانطور که میدانید، من با پوتین خیلی خوب کنار میآیم. به وی میگویم که باید مساله با اوکراین را حل و فصل کنی و به زلنسکی نیز همین را خواهم گفت.
رئیس جمهور جمهوریخواه سابق آمریکا، مدعی شد: من به یکی میگویم که اگر جنگ را متوقف کنی پول زیادی به دست خواهی آورد و به دیگری میگویم پولی دریافت نخواهی کرد و من ظرف ۲۴ ساعت این مساله را حل خواهم کرد.
پیش از این نیز ترامپ بارها ادعا کرده بود که ظرف ۲۴ ساعت در اوکراین برای برقراری صلح میانجیگری خواهد کرد. با این حال او هرگز توضیح نداده است که چگونه میتواند به این جنگ پایان دهد.
وی همچنین این احتمال که ممکن است اوکراین بخشی از سرزمین خود را به روسیه واگذار کند، رد نکرده است.
رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
نظر شما