پژمان صالحی فر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مقوله نذر به عنوان یک فرهنگ با قدمت دیرینه خود در مناسبت های مختلف در بین خانوادههای ایرانی انجام می شود که پویش نذر حسینی نیز یکی از ابعاد این فرهنگ سازی است.
وی ادامه داد: سازمان انتقال خون استان قزوین در ایام ماه محرم از هشت صبح تا هشت شب فعالیت دارد و در روز تاسوعا و عاشورا نیز ساعت کاری این سازمان از هشت صبح تا ۲۴ بامداد خواهد بود.
صالحی فر با بیان اینکه نیاز به خون همیشگی بوده و جایگزینی ندارد، ادامه داد: خون ماندگاری بالایی ندارد که بتوان به مدت زیادی آن را ذخیره کرد، بنابراین تنها راه ذخیره حضور همیشگی و مداوم اهدا کنندگان به خصوص زنان و جوانان در مراکز اهدا خون است.
به گفته این مسوول، اهدای خون تا ۶۵ سال منعی ندارد و حداقل سن برای اهدا ۱۸ سال با وزن بالای ۵۰ کیلوگرم است، همچنین نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله نیز با داشتن اجازه کتبی ولی قانونی می توانند اهدا خون داشته باشند.
مدیرکل انتقال خون قزوین افزود: شهروندانی که برای نخستین مرتبه به مراکز انتقال خون مراجعه می کنند، باید کارت ملی به همراه داشته باشند و برای سایر اهداکنندگانی که سابقه اهدا خون دارند، تنها وجود یک کارت شناسایی معتبر کفایت میکند.
وی یادآور شد: ۵۳ هزار شهروند قزوینی در سال گذشته به مرکز انتقال خون مراجعه کردند که با غربالگری های انجام شده توسط پزشک و انجام آزمایشات و معاینات لازم، در نهایت ۳۹ هزار نفر موفق به اهدا خون شدند که امسال این میزان باید حداقل ۱۰ درصد افزایش یابد.
صالحی فر خاطرنشان کرد: هر واحد خون سه نوع فرآورده از جمله پلاسما، پلاکت و گلبول های قرمز تولید می کند که جان سه نفر را از مرگ نجات می دهد.
مدیرکل انتقال خون قزوین خاطرنشان کرد: خواهشمندیم همه عزاردان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به ویژه بانوان و جوانان در کنار شور حسینی و عزاداری خود به پویش نذر خون بپیوندند و اهدا خون را فقط به روز تاسوعا و عاشورا موکول نکنند.
نظر شما