به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از واحد علوم و تحقیقات، کلکسیون جانوران دریایی آزمایشگاه بیولوژی دریا در مجتمع آزمایشگاهی رازی واحد علوم و تحقیقات و به همت گروه تخصصی شیلات و علوم دریایی این واحد به بیش از ۷۷۰ نمونه رسیده که دارای ارزش مطالعات اکولوژی، مورفولوژی و فیلوژنی ویژهای هستند.
پرگل قوام مصطفوی عضو هیات علمی دانشکده موضوعی کشاورزی، آب و غذا و فراسودمندها در واحد علوم و تحقیقات در این رابطه گفت: از سال ۱۳۸۳ تاکنون، گونههای مختلفی از بیمهرگان و مهرهداران دریایی از خلیج فارس، دریای عمان، دریای خزر و همچنین اقیانوس هند-آرام، جمعآوری و در آزمایشگاه بیولوژی دریا نگهداری میشوند.
این دانشیار گروه شیلات و علوم دریایی واحد علوم و تحقیقات، تصریح کرد: این نمونهها از نظر اکولوژی، مورفولوژی و فیلوژنی اهمیت بسزایی داشته و این مجموعه کلکسیونی به عنوان یکی از عالیترین دستاوردهای شبه موزهای در واحد علوم و تحقیقات درنظر گرفته میشود.
با توجه به پدیده گرمایش جهانی در سالهای اخیر، بسیاری از گونههای جانوری خلیجفارس مانند مرجانهای آبسنگساز بهعلت سفیدشدگی از بین رفتهاند. گونههای مرجانهای هرماتیپیک آزمایشگاه رازی میتوانند معرف تاریخچه خلیجفارس باشند. همچنین در آزمایشگاه بیولوژی دریا، علاوه بر نمونههای موجود، نمونههای بافتی و دی ان ای DNA بسیاری از بیمهرگان خلیجفارس و دریای عمان جهت مطالعات فیلوژنی و ژنتیک وجود دارد.
وی ادامه داد: کلکسیون جانوران دریایی واحد علوم و تحقیقات از نظر آموزشی، اهمیت ویژهای برای دانشجویان رشتههای زیستشناسی، محیطزیست، شیلات و بیولوژی دریا دارد و با توسعه آن میتوان این کلکسیون را در آینده به عنوان موزه مرجع، معرفی کرد.
به گفته دکتر قواممصطفوی، آزمایشگاه بیولوژی دریا علاوه بر داشتن کلکسیون ارزنده جانوری، از سالهای گذشته تاکنون، همواره میزبان فعالیتها و پژوهشهای علمی در راستای شناخت بیشتر ویژگیهای بیولوژیک، اکولوژیک و مورفولوژیک گونههای جانوری و گیاهی خلیجفارس و دریای عمان بوده است.
وی گفت: بررسی و شناخت خواص درمانی، دارویی و آرایشی-بهداشتی ترکیبات زیستفعال؛ مانند ترکیباتی با خواص ضدسرطانی، ضد دردی، ترمیم زخم و سوختگی، ترمیم استخوان و غیره از گیاهان و جانوران دریایی از دیگر مزایای پژوهشی و تحقیقاتی آزمایشگاه بیولوژی دریا است.
نظر شما