به گزارش ایرنا، نوید ایزدپناه، سه شنبه در جلسه کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی فارس در شیراز افزود: در اقتصاد کشور با مشکلات متعددی از جمله در حوزه نظام پولی و بانکی مواجه هستیم که رفع آنها نیازمند تصمیم سازی و اصلاح ساختار است که باید در برنامه کلان کشور به این مهم توجه شود.
وی ادامه داد: برنامهریزی در خصوص مسائل مهم کشور باید با اولویتبندی همراه باشد که به نظر می رسد این موضوع مغفول مانده است.
او اظهار کرد: نبود یک نظام بانکی، نظام مالیاتی، نظام بیمه ای و برنامه شفاف و مستمر در زمینه رونق بخش تولید و صنعت از مهمترین چالشهای اقتصاد کشور است.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی فارس گفت: به رغم اینکه افزون بر ۹ سال از ابلاغ سیاستهای کلی آمایش سرزمین میگذرد ، این مساله مهم در استان ها مورد توجه قرار نگرفته و قطعا اگر به استان ها بر اساس برنامه سند آمایش سرزمین توجه میشد مشکلات کشور نیز رفع میشد.
ایزدپناه افزود: برنامه هفتم توسعه کشور باید در بُعد اقتصادی و در تدوین و اجرای برنامه کارشناسی، قوی و با ثبات عمل کند.
وی ادامه داد: نوسان زیاد رشد اقتصادی، ناعادلانه بودن رشد اقتصادی، بهرهوری پایین، ساختار و فرآیند معیوب نظام بودجهریزی کشور، نظام پولی و بانکی ناکارآمد، نظام مالیاتی ناعادلانه و ناکارآمد، کاهش سرمایهگذاری داخلی و خارجی، تورم و بیکاری، ارزش پول ملی، تحریم و تحقق سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و اصل ۴۴ قانون اساسی از جمله مواردی است که در برنامه هفتم توسعه کشور مطرح شده است.
او اظهار کرد: پدیدههای اجتماعی از جمله تغییر اقلیم، خشکسالی، مهاجرت و کمبود آب از مشکلات اجتماعی موثر بر حوزه اقتصاد است و به رغم مشکلات ملی و استانی حوزه اقتصاد، بخش تولید و صنعت ما در فارس با مشکل تامین آب نیز مواجه است که با توجه به اینکه اسناد بالادستی توسعهای کشور، مهمترین نقشه راه توسعه محسوب میشوند، امیدواریم با اجرای دقیق برنامه هفتم توسعه کشور شاهد رفع مشکلات بخش تولید و صنعت کشور باشیم.
نظر شما