دکتر سیدمهدی صداقت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به دمای افزون بر ۴۵ درجهای برخی شهرهای گلستان در تابستان اظهار کرد: گرمازدگی یا آفتاب زدگی زمانی رخ میدهد که گرمای تولیدشده بدن آنقدر زیاد شود که بدن نتواند خود را خنک کند.
وی تغییر رنگ پوست (ازبرافروختگی تا رنگ پریدگی)، تهوع و استفراغ، سردرد و سرگیجه، ضعف و تپش قلب و حتی گاهی کاهش هوشیاری را از علائم گرمازدگی دانست و از مردم خواست در این روزهای گرم سال تا حد امکان از بیرون رفتن از منزل در ساعات گرم خودداری کنند.
معاون مرکز بهداشت گلستان به مردم توصیه کرد: در صورت بیرون رفتن از منزل در سایه بمانند و هنگام خروج یک بطری آب به همراه داشته باشید و به هیچ وجه (حتی برای زمان کوتاه) کودکان یا سالمندان را در خودروهای پارک شده تنها نگذارند، از انجام فعالیتهای بدنی شدید و ورزشهای سخت و سنگین در هوای گرم خودداری و از نوشیدنیهای کافئین دار مثل قهوه کمتر استفاده کنند چرا که باعث دفع بیشتر آب از بدن میشود.
صداقت ادامه داد: به طور مرتب نوشیدن آب یا استفاده از شربت آب لیمو، دوش آب سرد، استفاده از کلاه لبهدار پهن و عینک آفتابی هنگام حضور در خارج از منزل، پوشیدن لباسهای گشاد و روشن از جنس الیاف طبیعی و بیشتر کردن تعداد وعدههای غذایی و خوردن غذاهای سبک و کم حجمتر نسبت به روزهای عادی از جمله راهکارهای خنک نگه داشتن بدن در روزهای گرم است.
وی گفت: مردم ساکن در مناطق شهری و روستایی گلستان هنگام تردد در خیابان در صورت احساس ناخوشی ناشی از موج گرما حتما باید به مکان خنک بروند و برای جبران آب از دست رفته مقداری آب یا آبلیمو بنوشند.
نظر شما