به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های فلسطینی، جنبش مقاومت اسلامی حماس از رای حقوقی دیوان بین المللی دادگستری استقبال کرد.
در این حکم بر مردود دانستن مشروعیت رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی، پایان اشغالگری تل آویو در اسرع وقت و توقف شهرکسازی صهیونیستی در اراضی فلسطینی تاکید شده و به تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت و سرزمین فلسطین اشاره شده است.
حماس در این بیانیه تاکید کرد که صدور این رای و درخواست از سازمان ملل متحد و شورای امنیت برای اتخاذ تدابیر لازم در پایان دادن اشغالگری رژیم صهیونیستی، نظام بینالملل را وا می دارد تا نسبت به پایان دادن به اشغالگری و اجرای قطعنامههای دیوان بینالمللی دادگستری، جلوگیری از توسعه خطرناک شهرکسازی در کرانه باختری و تلاش گسترده برای یهودیسازی قدس و مسجد الاقصی احساس مسوولیت کند.
در این بیانیه آمده است: ما بعد از رای دیوان بینالمللی دادگستری که با اکثریت آرا صادر شده، از مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت میخواهیم تدابیر لازم و ضروری را برای پایان دادن به اشغالگری اسرائیل اتخاذ کند.
حماس خاطرنشان کرد که دیوان بینالمللی دادگستری با صدور چندین قطعنامه خواستار توقف نسلکشی در غزه، ضرورت تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به سراسر این باریکه و توقف عملیات نظامی جنایتکارانه جاری در شهر رفح تاکید کرده بود، اما رژیم اشغالگر با حمایت کامل دولت آمریکا تمامی این قطعنامهها را زیر پا گذاشته است.
این گروه مقاومت افزود: امروز رأی دیوان بین المللی دادگستری در معرض آماج هجمه اسرائیل قرار دارد، بنابراین درخواست ما از جامعه جهانی این است که قطعنامه های صادر شده علیه اسرائیل به اجرا گذاشته و خواسته و اراده دولت آمریکا را کنار بگذارند و در تلاش باشند تا رژیم اشغالگر صهیونیست مجبور شود که به صورت فوری این قطعنامه ها را امضا کند.
به گزارش ایرنا، دادگاه عالی سازمان ملل متحد امروز (جمعه) با اشاره به ساخت و توسعه شهرکهای اسرائیلی در کرانه باختری و قدس شرقی، حضور رژیم صهیونیستی را در سرزمینهای اشغالی فلسطین، «غیرقانونی» خواند و خواستار پایان دادن به آن شد.
دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کرد: اسرائیل با اجرای سیاست های الحاق سرزمین، تحمیل کنترل دائمی و شهرک سازی از موقعیت خود به عنوان یک قدرت اشغالگر در کرانه باختری و شرق بیت المقدس سوء استفاده کرده است.
در این بیانیه آمده است که رژیم صهیونیستی باید فورا به شهرک سازی در سرزمین های اشغالی پایان دهد.
این گزارش افزود: پیش بینی می شود صدور رأی غیرالزامآور دیوان بینالمللی دادگستری درباره غیرقانونی بودن اشغال ۵۷ ساله (رژیم) اسرائیل در سرزمینهای اشغال شده فلسطینیها، احتمالاً بیش از آنکه بر سیاستهای اسرائیل تأثیر بگذارد، افکار جهانی را تحت الشعاع قرار دهد.
در بیانیه منتشر شده از سوی این دادگاه آمده است: براساس این حکم این دادگاه انتقال شهرک نشینان توسط اسرائیل به کرانه باختری و بیت المقدس و همچنین حفظ حضور آنها از سوی اسرائیل، مغایر با ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو تشخیص داده شده است.
دادگاه عالی سازمان ملل متحد با ابراز «نگرانی شدید» تاکید کرد: سیاست شهرک سازی اسرائیل در حال گسترش است. حکم این دادگاه همچنین مشخص کرد استفاده رژیم صهیونیستی اسرائیل از منابع طبیعی با تعهداتش تحت قوانین بینالمللی به عنوان یک قدرت اشغالگر «ناسازگار» است.
این حکم در حالی صادر میشود که دادگاه بین المللی دادگستری در پی حمله نظامی ویرانگر ۱۰ ماهه رژیم صهیونیستی به غزه، در یک پرونده دیگر، اتهام مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی مبنی بر ارتکاب نسل کشی در غزه توسط رژیم صهیونیستی را بررسی می کند.
نظر شما