به گزارش ایرنا، دکتر غلامعلی جاودان روز شنبه با اعلام این خبر به رسانهها افزود: طی یک هفته گذشته افزایش تعداد بیماران در استان نداشتهایم که این میتواند به دلیل گرمای هوا و همچنین نبود بارش باران باشد.
وی با اشاره به اینکه بهترین راه کنترل بیماری تب دنگی، کنترل رشد و تکثیر پشه آئدس است، اظهار کرد: کنترل پشه تنها از طریق بهسازی محیط امکانپذیر است؛ بنابراین به شدت حائز اهمیت است که افراد در بهسازی محیط خود کوشا باشند، آبهای راکد را از محیط زندگی حذف کنند؛ به طور مثال آب کولرهای گازی ظرفهایی که آب در آنها نگهداری میشود، زیر گلدانها محل مناسبی برای رشد پشه است که باید این آبها تخلیه و ظرفها با دقت شسته شوند تا در صورت تخم گذاری پشه لارو پشه از بین برودو همچنین لاستیکهای بلااستفاده و قایق ها محل مناسبی برای رشد پشه است که باید حتماً آب آنها خالی شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اذعان اینکه در محلات آلوده به جهت کنترل رشد پشه، مه پاشی و سمپاشی انجام میشود، اظهار کرد: این بیماری از طریق تماس و یا تنفس در محیط از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود، در صورتی که پشه فرد بیمار را نیش بزند بعد از آلودگی پشه در صورتی که این پشه یک فرد سالم را نیش بزند بیماری را منتقل خواهد کرد.
در محلات آلوده به جهت کنترل رشد پشه، مه پاشی و سمپاشی انجام میشودجاودان یادآور شد: برای افراد با سابقه تب و سردرد به ویژه در صورتی که طی یک هفته گذشته سابقه گزش با پشه را داشته باشند احتمال تب دنگی مطرح میشود بنابراین باید آزمایشهای لازم را انجام دهند.
وی با بیان اینکه بهترین درمان برای افراد مبتلا استراحت کامل و استفاده از مسکنهای ساده مانند استامینوفن و همچنین دریافت مایعات زیاد می باشد، گفت: در صورتی که بعد از گذشت سه روز علائم فرد مبتلا کاهش پیدا نکرد و یا علائم جدیدی اضافه شد به پزشک مراجعه کنند.
از ابتدای اردیبهشت ماه امسال تاکنون بیش از ۲ هزار تست در خصوص پشه آئدس در هرمزگان انجام شده است که تنها ۱۶ مورد مثبت ابتلا به تب دنگی در استان قطعی شده استY پشه آئدس درحال حاضر در شهرستانهای بندرعباس، بندرلنگه، قشم، جاسک و جزیره کیش شناسایی شده است.
این پشه برای نخستین بار از سال ۹۸ در استاه هرمزگان شناسایی شده است.
نظر شما