به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدعلی نیکبخت امروز (شنبه) در مراسم افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی دام، طیور و صنایع وابسته ایران ۱۴۰۳ افزود: گندم یکی از محصولات راهبُردی است که برای دومین سال پیدرپی ۱۰۰ درصد نیاز گندم نان کشور تامین شده است.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم خریداری شده که رشد ۱۸ درصدی را نشان میدهد.
به گفته وی، میزان خرید تضمینی گندم سال گذشته ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تن بوده است.
نیکبخت تصریح کرد: برآوردها نشان میدهد امسال میزان خرید گندم به بیش از ۱۱ میلیون تن برسد که علاوه بر تامین نیاز داخلی، ذخایر این محصول راهبُردی تکمیل شود.
ذخایر نهادههای دامی پاسخگوی ۴.۵ ماه است
وزیر جهاد کشاورزی معیشت و سفره مردم را جز دغدغهها و درخواست رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: اکنون میزان موجودی نهادههای دامی کشور به گونهای است که در صورت عدم واردات بین ۴ تا ۴.۵ ماه نیاز کشور را پاسخگو است.
وی با بررسی و رفع موانع پیش روی صادرکنندگان، افزود: معتقدیم اگر تولید در هر سطحی برای تامین نیاز داخلی باشد به طور قطع با بنبست روبرو میشود؛ زیرا تولید باید تولید صادرات محور شود.
نیکبخت با بیان اینکه علیرغم اینکه در واردات حرفهای هستیم در صادرات حرفهای نیستیم، اظهار داشت: اکنون در ابتدای راه صادرات هستیم به عنوان متولی بخش کشاورزی معتقدم صادرات به تولید از نظر کمی و کیفی بهبود میبخشد.
۵.۶ میلیون تن موجودی ذرت و کنجاله سویا کشور است
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در ماههای قبل برای تامین نهادههای دامی با چالشهای متعددی روبرو بودیم، گفت: اکنون موجودی ذرت کشور بیش از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن و کنجاله سویا حدود ۲ میلیون تن است، در خصوص جو هم وضعیت مطلوبی داریم به طوری که این میزان ذخایر بین ۴ تا ۴.۵ ماه آینده پاسخگوی نیاز کشور است.
به گفته وی، اکنون تولیدکنندگان همانند ماههای گذشته نگرانی تامین نهادههای دامی را ندارند؛ زیرا به وضعیت پایداری در خصوص تامین نهادههای دامی رسیدهایم.
نیکبخت تصریح کرد: در حال حاضر برنامهریزی تامین نهادههای دامی نیمه دوم سال را در دستور کار داریم.
تبدیل ایران به صادرکننده مرغ و تخم مرغ
وزیر جهاد کشاورزی تولید پایدار و صادرات را از اولویت برنامههای وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و اظهار داشت: امروز کشور با توجه به شرایط فعلی پایداری تولید مرغ و تخم مرغ، به یک صادرکننده تبدیل شده به طوری که سال گذشته ۱۴۰ میلیون تن و از ابتدای سال تاکنون ۵۰ میلیون تن تخم مرغ به کشورهای هدف صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه کشور در صادرات گوشت مرغ و لبنیات دستاوردهای خوبی به دست آورده است افزود: در سنوات گذشته بخش قابل توجهی دام مولد از دست دادهایم و اکنون در حال بازسازی و احیای تولید از محل تولید و واردات دامهای مولد هستیم تا در بازار گوشت نیز به ثبات تولید و قیمتها برسیم.
پنج برنامه برای رشد امنیت غذایی و تامین سفره مردم تدوین شد
نیکبخت از تدوین پنج برنامه برای افزایش امنیت غذایی و تامین معیشت مردم خبر داد و گفت: اولویت اول افزایش تولیدات کشاورزی با حفظ ذخایر و منابع، اولویت دوم تنوع در تولید و کاهش ضرر و زیان کشاورزان، اولویت سوم تعادل بخشی به تولید (یعنی میزان منابع و بهرهوری)، اولویت چهارم صادرات تولید محور و اولویت پنجم توجه به کشاورزی دانش بنیان از آموزش و تحقیقات و ترویج کشاورزی است.
وی افزود: در حوزه سرمایهگذاری هم بخشهای دام طیور و شیلات از اولویتهای جدی وزارت جهاد کشاورزی است به خصوص در حوزه آبزیپروری تنها از ۱۰ تا ۱۵ درصد ظرفیتهای موجود استفاده شده است.
به گفته وی، موضوع پرورش ماهی در قفس و پرورش ماهیان گرمابی و سردآبی و دریافت مجوز ۵۰۰ هزار حلقه چاه برای بخش کشاورزی از اولویتهای این بخش محسوب میشود.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: صنایع غذایی در اولویت سرمایهگذاری بخش کشاورزی قرار دارد که میتواند از خامفروشی جلوگیری کند.
وی توسعه گلخانهها و گیاهان دارویی را از دیگر اولویتهای این بخش برشمرد و تصریح کرد: فرصتهای زیادی در این بخش قرار دارد.
تراز تجاری بخش کشاورزی به ۲ میلیارد دلار رسید
نیکبخت گفت: شرایط بخش کشاورزی در حوزه اقتصادی رو به بهبود است به طوری که اکنون نرخ رشد ارزش افزوده در بهار ۱۴۰۲ منفی ۴.۶ درصد، در تابستان ۱۴۰۲ منفی ۳.۲ درصد، در پاییز ۱۴۰۲ منفی ۱ درصد و در زمستان ۱۴۰۲ به ۶ درصد مثبت رسید.
به گفته وی، پیشبینی میشود که در سال جاری به نرخ مثبت برسیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: صادرات بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد دلار بوده است این بدان معناست که تراز تجاری این بخش به بیش از ۲ میلیارد دلار رسیده است که این مهم توسط تولیدکنندگان بخش کشاورزی محقق شده است.
وی ادامه داد: بر اساس نرخ تورم آمار اردیبهشت ماه مرکز آمار ایران در بخش کشاورزی و مواد غذایی ۲.۸ درصد بود که در بخش کشاورزی ۱.۸ درصد زیرشاخص کل بوده است.
نیکبخت بر این باور است که مهمترین راهکار برای ارتقای بخش کشاورزی بهکارگیری از نظر و ظرفیت تشکلها، اتحادیه و انجمنها است.
به گزارش ایرنا، بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی دام، طیور و صنایع وابسته ایران ۱۴۰۳ از امروز ۳۰ تیرماه با حضور وزیر جهاد کشاورزی و معاونین افتتاح و تا دوم مردادماه در نمایشگاه بینالمللی تهران پذیرای علاقهمندان خواهد بود.
نظر شما