میزان مصرف انرژی در کشورمان از چه کشورهایی بیشتر است؟

تهران- ایرنا- کارشناسان صنعت برق معتقدند شدت مصرف انرژی در کشور بسیار زیاد است؛ به‌گونه‌ای مصرف انرژی کشور ما به‌تنهایی از نصف مصرف ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بیشتر است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، این روزها دمای هوا افزایش یافته و همین امر موجب بیشتر شدن میزان استفاده از وسایل سرمایشی شده که به دلیل فرسوده بودن اکثر این وسایل میزان مصرف برق بیش‌ازپیش شده است.

همچنین با هر درجه افزایش دمای هوا بار شبکه برق حدود یک هزار و ۸۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد و بر روند تأمین برق اثر منفی دارد.

عنوان شده است که گرمای کنونی در کشور و حتی در جهان بی‌سابقه است و کره زمین ۱۶ ماه پیاپی است که در حال شکستن رکورد گرمایش بوده تا جایی که سیستم انتقال و توزیع کشور را در وضعیت بی‌سابقه‌ای قرار داده است.

با هر درجه افزایش دما بار شبکه برق حدود ۱۸۰۰ مگاوات افزایش‌یافته و ظرفیت تولید نیروی برق و تأسیسات شبکه بیش از ۴۰۰ مگاوات کاهش می‌یابد؛ این یعنی اینکه با هر درجه افزایش دما ناترازی بین تولید و مصرف بیش از ۲۲۰۰ مگاوات به شبکه تحمیل می‌شود که به‌ازای هر یک درجه افزایش میزان مصرف، اختلاف بین بار مصرف و تولید یا افزایش بار و کمبود تولید به ۲۲۰۰ مگاوات می‌رسد که همین امر منجر به ایجاد ناترازی می‌شود.

رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو در همین باره گفته است: مصرف انرژی کشور ما به‌تنهایی از نصف مصرف ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا بیشتر است، به عبارتی ما ۶۰ درصد ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا انرژی مصرف می‌کنیم.

مجتبی گیلوانژاد معتقد است: از آنجایی که اغلب برق کشور ما از سوختن گاز تولید می‌شود، افزایش دما علاوه بر اینکه موجب کاهش راندمان تولید می‌شود، افزایش مصرف انرژی کشور را هم به دنبال دارد.

وی راهکار عبور از این شرایط سخت را در مدیریت و کاهش مصرف دانست و افزود: مدیریت و کاهش مصرف مهم‌ترین راهکاری است که در حال حاضر می‌توان مطرح کرد، کاری که در همه جهان به شکل مستمر در طول سال انجام می‌شود.

عمده پیک مصرف شبکه برق به دلیل بارهای سرمایشی در فصل گرم است. مصرفی که بیشتر ناشی از استفاده غیراصولی از کولرهای گازی پرمصرف، کولرهای آبی با راندمان پایین و سایر تأسیسات سرمایشی است؛ بنابراین راهکارهایی مهمی که می‌تواند منجر به کاهش مصرف در بخش خانگی شود از جمله قراردادن دمای کولرهای گازی روی ۲۴ درجه یا بیشتر، نصب سایبان روی کولرهای آبی و خاموش‌کردن چراغ‌های روشنایی در طول روز است و در بخش تجاری می‌توان با خاموش‌کردن فضای مشاعات در ساعات خارج از زمان بهره‌برداری تجاری، پایین آوردن دمای سیستم سرمایشی پاساژها و مراکز تجاری و همچنین در بخش‌های صنعتی می‌توان با انجام ممیزی انرژی، بهبود مدیریت مصرف از جمله بهبود راندمان خطوط تولید و پروسه‌های صنعتی به کاهش مصرف در این دوره کمک کرد.

رئیس پژوهشکده توزیع برق پژوهشگاه نیرو، مشارکت مردم در کاهش میزان مصرف را کلیدی دانست و ادامه داد: بدون همکاری و همیاری مردم که همیشه هم به درخواست وزارت نیرو و توانیر این همیاری اتفاق افتاده است، کاهش پیک غیرممکن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha