به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، ناصر کنعانی با استناد به نظر دیوان در خصوص اقدامات ناقض حقوق بینالملل رژیم صهیونیستی از جمله غیر قانونی خواندن استمرار اشغال سرزمین فلسطین، غیر قانونی خواندن شهرکسازیها در سرزمین فلسطین و نیز نقض حق ملت فلسطین در اِعمال حاکمیت بر منابع طبیعی خود و همچنین تصریح دیوان بر ضرورت جبران خسارات وارده به فلسطینیان، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که حق بنیادین تعیین سرنوشت ملت مظلوم فلسطین به طور مستمر در طول سالیان گذشته بویژه از زمان اعلام موجودیت رژیم کودککُش اسرائیل نقض شده و همچنان ادامه دارد و نقض حقوق مردم فلسطین محدود به دورۀ زمانی خاصی نیست.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ارتکاب نسلکُشی، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی در طول چند ماه اخیر در غزه نیز به طور سازمان یافته به تداوم نقض حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین منجر شده است.
کنعانی با اشاره به اعتراف صدها قطعنامه و سند بینالمللی بر حقانیت ملت مظلوم فلسطین گفت: انتظار آن است که جامعه بینالمللی بویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد در راستای پاسخگو کردن سردمداران رژیم صهیونیستی و پایان بخشیدن به تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین و اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطین از سوی این رژیم، گامهای عملی بردارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به مواضع اعلامی از سوی هیأت ایرانی در جریان جلسات استماع دیوان بینالمللی دادگستری در اسفند سال گذشته، تاکید کرد: مؤثرترین راه حل خاتمه وضعیت غیرقانونی کنونی در فلسطین اشغالی، تحقق عملی ایده مترقی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری همهپرسی جامع با مشارکت همه ساکنان و شهروندان اصلی فلسطین اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی است.
به گزارش ایرنا، دادگاه عالی سازمان ملل متحد امروز (جمعه) با اشاره به ساخت و توسعه شهرکهای اسرائیلی در کرانه باختری و قدس شرقی، حضور رژیم صهیونیستی را در سرزمینهای اشغالی فلسطین، «غیرقانونی» خواند و خواستار پایان دادن به آن شد.
دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کرد: اسرائیل با اجرای سیاست های الحاق سرزمین، تحمیل کنترل دائمی و شهرک سازی از موقعیت خود به عنوان یک قدرت اشغالگر در کرانه باختری و شرق بیت المقدس سوء استفاده کرده است.
در این بیانیه آمده است که رژیم صهیونیستی باید فورا به شهرک سازی در سرزمین های اشغالی پایان دهد.
این گزارش افزود: پیش بینی می شود صدور رأی غیرالزامآور دیوان بینالمللی دادگستری درباره غیرقانونی بودن اشغال ۵۷ ساله (رژیم) اسرائیل در سرزمینهای اشغال شده فلسطینیها، احتمالاً بیش از آنکه بر سیاستهای اسرائیل تأثیر بگذارد، افکار جهانی را تحت الشعاع قرار دهد.
در بیانیه منتشر شده از سوی این دادگاه آمده است: براساس این حکم این دادگاه انتقال شهرک نشینان توسط اسرائیل به کرانه باختری و بیت المقدس و همچنین حفظ حضور آنها از سوی اسرائیل، مغایر با ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو تشخیص داده شده است.
دادگاه عالی سازمان ملل متحد با ابراز «نگرانی شدید» تاکید کرد: سیاست شهرک سازی اسرائیل در حال گسترش است. حکم این دادگاه همچنین مشخص کرد استفاده رژیم صهیونیستی اسرائیل از منابع طبیعی با تعهداتش تحت قوانین بینالمللی به عنوان یک قدرت اشغالگر «ناسازگار» است.
نظر شما