به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا به نقل از الجزیره، بورل در این بیانیه خواستار حمایت بیشتر از احکام دیوان بینالمللی دادگستری شد و گفت: این حکم تا حد زیادی با مواضع اتحادیه اروپا سازگار است.
در ادامه بیانیه مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، آمده است: در دنیایی که شاهد نقض مداوم و روز افزون حقوق بینالمللی هستیم، وظیفه اخلاقی ما این است که تعهد تزلزلناپذیر خود را به همه احکام دیوان بینالمللی دادگستری فارغ از اینکه این احکام در مورد چه موضوعاتی صادر شده است، اثبات کنیم.
بورل در بیانیه خود اضافه کرد: با توجه به پیامدهای حکم دیوان بینالمللی دادگستری مبنی بر غیرقانونی بودن اشغال ۵۷ ساله سرزمینهای فلسطینی از سوی (رژیم) اسرائیل برای سیاست اتحادیه اروپا، این حکم باید به طور کاملتر تحلیل شود.
به گزارش ایرنا، دیوان بین المللی دادگستری روز جمعه با اشاره به ساخت و توسعه شهرکهای صهیونیستی در کرانه باختری و شرق بیت المقدس، حضور رژیم صهیونیستی را در سرزمینهای اشغالی فلسطین غیرقانونی خواند و خواستار پایان دادن به آن شد.
دیوان بینالمللی دادگستری اعلام کرد: اسرائیل با اجرای سیاستهای الحاق سرزمین، تحمیل کنترل دائمی و شهرک سازی از موقعیت خود به عنوان یک قدرت اشغالگر در کرانه باختری و شرق بیت المقدس سوء استفاده کرده است.
در این بیانیه آمده است که رژیم صهیونیستی باید فورا به شهرک سازی در سرزمینهای اشغالی پایان دهد.
این گزارش افزود: پیش بینی میشود صدور رأی غیرالزامآور دیوان بینالمللی دادگستری درباره غیرقانونی بودن اشغال ۵۷ ساله (رژیم) اسرائیل در سرزمینهای اشغال شده فلسطینیها، احتمالاً بیش از آنکه بر سیاستهای اسرائیل تأثیر بگذارد، افکار جهانی را تحت الشعاع قرار دهد.
در بیانیه منتشر شده از سوی این دادگاه آمده است: براساس حکم این دادگاه انتقال شهرک نشینان توسط اسرائیل به کرانه باختری و بیت المقدس و همچنین حفظ حضور آنها از سوی اسرائیل، مغایر با ماده ۴۹ کنوانسیون چهارم ژنو تشخیص داده شده است.
دیوان بین المللی دادگستری با ابراز نگرانی شدید تاکید کرد که سیاست شهرک سازی اسرائیل در حال گسترش است. حکم این دادگاه همچنین مشخص کرد استفاده اسرائیل از منابع طبیعی با تعهداتش تحت قوانین بینالمللی به عنوان یک قدرت اشغالگر ناسازگار است.
این حکم در حالی صادر میشود که دیوان بین المللی دادگستری در پی حمله نظامی ویرانگر ۱۰ ماهه رژیم صهیونیستی به غزه، در یک پرونده دیگر، اتهام مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی مبنی بر ارتکاب نسل کشی در غزه توسط رژیم صهیونیستی را بررسی میکند.
نظر شما