حسین توکلی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در خصوص انگیزه بالای ملیپوشان پاراوزنهبرداری و تعامل و همکاری مثالزدنی در این تیم اظهار داشت: حضور در پارالمپیک خود یک انگیزه بالاست و بچهها سعی میکنند که خود را آماده حضور در چنین میدان بزرگی کنند. خودم روزی ورزشکار بودم و ورزش میکردم و به عنوان سرمربی تیم ملی شرایط را کاملا درک میکنم و ضمن اینکه این ملیپوشان هر کدام شرایط خاص خودشان را از لحاظ حرکتی و فیزیکی دارند و باید درک متقابلی وجود داشته باشد. تعاملی که بین من و کادر فنی و بچهها هست و با تجربهای که از شرایط ورزشی در گذشته داشتم، سعی میکنم از همه تجربیات استفاده کنم تا بچهها از لحاظ روحی و روانی در آرامش باشند. در مجموع نگاهمان به ورزش حرفهای است اما برخی موارد با توجه به آن خصلت و خلق و خوی ایرانی خودمان تصمیمگیری باید کنیم.
وی افزود: خدا را شکر هم در فدراسیون جانبازان و توانیابان و هم در کمیته ملی پارالمپیک درک متقابل داریم و میتوانیم با کیفیتتر از این تلاش کنیم. امیدواریم میز پرسهایی که قول دادند زودتر به دست ما برسد و البته رئیس فدراسیون خیلی تلاش کرد تا به لحاظ سختافزاری بتوانیم به شرایط پارالمپیک پاریس نزدیک شویم و امیدواریم که میز پرسها زودتر برسد و بتوانیم بیشتر تمرین کنیم.
دارنده طلای بازیهای المپیک ۲۰۰۰ سیدنی ادامه داد: به لحاظ روحی و روانی ملیپوشان پاراوزنهبرداری در شرایط خیلی خوبی هستند و سه نفرشان تا کنون پارالمپیک را تجربه نکردهاند اما هر سه قهرمانی جهان و آسیا را دارند و سه نفر دیگر تجربه پارالمپیک را دارند و مدالآور بودند و امیدوارم با توجه به رفاقت و دوستی که بین بچهها هست، بتوانیم نتیجه خوبی بگیریم.
وی در خصوص پیشبینی خود از تعداد مدالهای تیم ملی پاراوزنهبرداری در پاریس خاطر نشان کرد: اختلاف رکورد بین قهرمانان و مدعیان خیلی کم است. برای مثال در دسته ۵۹ کیلوگرم نفرات چهارم و پنجم با نفر اول تقریبا ۲ یا ۳ کیلوگرم اختلاف رکورد دارند یعنی روز مسابقه خیلی مهم است و بسیاری از قهرمانان پیک آمادگی خود را برای پارالمپیک میگذارند. در هر صورت با توجه به آنچه که روی کاغذ است و نتایجی که در قهرمانی جهان و بازیهای پاراآسیایی رقم خورد، فکر میکنم مدال طلا داشته باشیم و ضمن آنکه انتظار دارم هر ۶ نماینده کشورمان روی سکو قرار بگیرند و این کار خیلی سخت است.
مربی تیم ملی پاراوزنهبرداری در خصوص شرایط روحالله رستمی دارنده طلای پارالمپیک توکیو و همچنین نتایج ملیپوشان در جام جهانی گرجستان، توضیح داد: در گرجستان از بچهها خواستیم که فشار نیاورند و عملا این آمادگی وجود داشت که رکوردهای بهتری را ثبت کنند و حتی ملیپوشان آنجا در تمرینات بیشتر از روز مسابقه وزنه زدند اما نمیخواستیم ریسک کنیم چون برای ما مهم نبود و رنکینگ یک و دو جهان را نمایندگان کشورمان در اختیار داشتند و مدالش ارزش نداشت و هدف اصلی ما پارالمپیک پاریس بود.
وی ادامه داد: در جام جهانی گرجستان با ۸۵ تا ۹۰ درصد آمادگی کار کردیم و شرایط آرمانی را نگه داشتیم. روحالله رستمی هم از قبل مصدومیت داشت و در شرایط ریکاوری بود و میتوانست به رکورد ۲۰۰ تا ۲۱۰ برسد اما با همان ۱۷۰ کیلوگرم کار را جمع کردیم و الان شرایط ایدهآلی دارد و کاملا رو به پیشرفت است. او طلای پارالمپیک را دارد و انتظار بیجایی نیست که بتواند مدالش را در پاریس تکرار کند. حریفانش هم کاملا به او نزدیک هستند و شرایط روز مسابقه مشخص میکند که چه اتفاقی میافتد؛ امیدوارم به نفع ما باشد.
توکلی که تجربه سرمربیگری تیم ملی وزنهبرداری کشورمان را نیز دارد در خصوص شرایط کاری در آن تیم و تیم ملی پاراوزنهبرداری گفت: این تیم یک دنیای دیگر است و سوای اینکه ارادات قلبی به وزنهبرداری دارم که خودم زمانی بودم اما از لحاظ ساختاری خیلی بهم نزدیک است ولی شکل و شمایل تمرین و مسابقه کاملا متفاوت است و یک تجربه جدیدی است و در این چند سال خاطرات تلخ و شیرین زیادی کنار این بچهها داشتم و امیدوارم ثمره خوبی به دنبال داشته باشد.
وی همچنین در خصوص پاداش پارالمپیکیها توضیح داد: امیدوارم نگاه یکسانی باشد و همین الان تاخیر در اعلام پاداش پارالمپیک یک مقدار کار را سخت میکند و برای ورزشکار دلزدگی و ناراحتی به وجود میآید که امیدوارم این مشکل حل شود. نگاه ما باید ملی باشد این عزیزان هم پرچم کشورمان را به اهتزاز در میآورند و نگاهها باید برابر باشد. قهرمانان پارالمپیکی با توجه به شرایط فیزیکی که دارند به نظرم دارای اراده ۲ برابری نسبت به کسانی که شرایط فیزیکی آنها مشکلی ندارد، هستند و باید از کسانی که این چنین امید را در کشور رواج و کار بزرگی انجام میدهند، به نحو شایسته مورد تقدیر قرار داد.
دارنده مدال طلای بازیهای المپیک ۲۰۰۰ سیدنی در بخش دیگری در خصوص شرایط ۲ نماینده وزنهبرداری کشورمان در بازیهای المپیک پاریس گفت: یک مقدار کار سخت است. البته جوادی یک مرتبه طلای جهان را گرفته و نشان داده که خیلی کار سختی نیست اما حریفانش حریفان ضعیفی نیستند. کادر فنی بیکار ننشسته و فدراسیون هم نهایت تلاش خود را کرده تا او را به روزهای خوبش برسانند اما او رقیبان فوقالعاده گردن کلفتی دارد و همانطور که در جام جهانی تایلند (اواخر فروردین) شاهد بودیم ۲ رقیب اصلی جوادی یعنی کارلوس ناسار بلغارستانی و لوپز لوپز کلمبیایی ۲ مرتبه رکورد جهان را جابجا کردند. امیدوارم در این جنگ او برنده باشد و به این امر خوشبین هستم.
وی یادآور شد: علی داودی هم در تایلند در آستانه نقره رفت اما به برنز بسنده کرد. هیچ چیزی مشخص نیست. او نقره المپیک توکیو را دارد و به لحاظ ذهنی آماده است. رکوردهای تمرینی هر دو ملیپوش خوب است و اگر مشخص بود که چه کسی اول میشود، مدال را برایش میفرستادند. هر دو نفر شانس دارند و اینکه از قبل پیشبینی مدال را داشته باشیم غیرحرفهای و غیراصولی است بلکه باید بجنگند و فدراسیون همه کار طی این مدت کرد. ورزش حرفهای لزوما با برد و باخت همراه است و اگر هم موفق نشدیم دنیا به آخر نخواهد رسید. فدراسیون با رئیس جوانش که خودش هم قهرمان بزرگی بوده، از همه داشتههایش برای موفقیت تیم ملی استفاده کرده است.
هفتمین مرحله از تمرینات تیم ملی پاراوزنهبرداری در راستای آمادگی حضور در بازیهای پارالمپیک پاریس از ۲۲ تیر آغاز و تا ۵ مرداد ماه در محل کمپ تیمهای ملی جانبازان و توانیابان برپاست.
تمرینات این تیم زیرنظر حسین توکلی که خود از قهرمانان المپیکی رشته وزنهبرداری است و همچنین احمد ملاحسینی در حال برگزاری است.
بازیهای پارالمپیک ۲۰۲۴ از ششم تا هجدهم شهریور ۱۴۰۳برگزار میشود و ایران در این رقابتها ۶۶ ورزشکار دارد.
نظر شما