دکتر مهدی دلاوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون پشه آئدس و بیمار مبتلا به تب دنگی در کاشان شناسایی نشده و اقدامات حشره شناسی برای صید پشه و لارو آن طبق برنامه بطور مستمر انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه امسال بیماریهای منتقله از ناقل جدی تر شده است، گفت: در صورت برقراری چرخه بیماری تب دنگی در یک منطقه، میتواند منجر به اپیدمی آن شود.
وی اضافه کرد: چهار بیماری تب دنگی، تب زرد، چیکونگونیا و زیکا توسط پشه آئدس قابل انتقال است که فعلا تب زرد دارای واکسن موثر میباشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه در ۵۰ سال گذشته در جهان موارد بیماری تب دنگی ۳۰ برابر شده است گفت: شیوع بیماری در برخی از کشورهای همسایه در مرزهای شرقی و غربی کشور خطر سرایت بیماری به کشور را افزایش میدهد.
دلاوری یادآور شد: بر اساس آخرین آمار ۱۵۰ نفر بیمار مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شدند که ۱۲ مورد آن انتقال محلی بوده و بقیه موارد وارده از سایر کشورها بهخصوص کشور امارات بوده است و تا کنون یک مورد فوتی گزارش شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: کیت تشخیص سریع بیماری تب دنگی در دانشگاه موجود است که بعد از بررسی و ارجاع فرد مشکوک توسط پزشک انجام شده و برای تشخیص قطعی نمونه به انستیتو پاستور ارسال میشود.
وی با تاکید بر اینکه اغلب بیماران علائم خفیف دارند گفت: با این وجود افراد دچار نقص سیستم ایمنی و نیز افراد مبتلا به بیماریهای زمینه ای بیشتر در معرض خطر هستند و ممکن است بیماری با شدت بیشتری در فرد ایجاد شود.
شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان است.
نظر شما