حمیدرضا قانعی جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: سومین سوگواره بینالمللی آواها و نواهای عاشورایی با حضور گروههایی از ۹ استان کشور در تالار حافظ شیراز در حال برگزاری است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: از همان ابتدا که گروههای مردمی در قالب طرفداران مکتب هنرهای آیینی شیراز پیگیر برگزاری این رویداد شدند هدف خود را بر پایه احیا و تحکیم سنتها و میراث عاشورایی اقوام و مناطق سراسر ایران اسلامی و جهان تشیع در سه بخش آیینها، آواها و نواها بنا نهادند.
قانعی اضافه کرد: متأسفانه برخی از این آیینها و سنتهای قدیمی که برای بزرگداشت یاد و نام امام حسین (ع) از دیرباز در سرزمین ایران ساری و جاری بوده به تدریج در حال فراموشی هستند؛ لذا مقرر شد که رویدادی طراحی شود و تمامی این آیینها در یک قاب واحد به تصویر کشیده شوند تا نسل جدید نیز بیش از پیش با این آیینها، آواها و نواها آشنا شوند.
وی که معتقد است استان فارس از تنوع قومیتی و همچنین تنوع آیینها و نواهای عاشورایی بهره میبرد گفت: محوریت همه این آیینها، نواها و آواها ابا عبدالله الحسین (ع) است؛ اغلب گروههای شرکت کننده در این رویداد نیز از بستر مردم برخاستهاند و اجراهای آنها ریشه در باور و فرهنگ مناطق مختلف کشور دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: در دوره سوم این رویداد سعی شد بخشی از گروههایی که در دورههای اول و دوم دیده نشدند دعوت شوند، امیدواریم برگزاری این رویداد در کنار کارهای پژوهشی که در حال انجام است بتواند اتفاق خوبی را در کشور رقم بزند.
قانعی افزود: بدون شک ماه محرم و صفر و و برگزاری رویداد آیینها و نواهای عاشورایی موجب رونق هر چه بیشتر اسلام در سرزمین ما شده است.
وی اضافه کرد: سوگواره آواها و نواهای عاشورایی در این دوره به صورت بینالمللی و با حضور گروههایی از کشورهای مسلمان همسایه برپا شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استقبال مردم از این رویداد را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: در شب نخست برگزاری این رویداد ظرفیت تالار حافظ شیراز تکمیل شد، این اتفاق خوب نشان میدهد مردم تشنه شنیدن آواها و نواهای عاشورایی هستند و به رویدادها با محوریت امام حسین(ع) علاقه خاصی دارند؛ البته سعی شده با کارگردانی هنری، تصویری که به مردم نشان داده میشود متفاوت از اجراهای میدانی و خیابانی باشد.
به گزارش ایرنا، در این دوره از سوگواره که از سوی قرارگاه شهید آوینی و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برگزار میشود، گروههایی از ۹ استان کشور حضور دارند و هدف احیا و تحکیم سنتها و میراث عاشورایی اقوام و مناطق سراسر ایران اسلامی و جهان تشیع در سه بخش آیینها، آواها و نواهاست.
در بخش آیینهای سوگواره شاهد نمایش سنتهای بومی یا نمایشی، اجرای بخشی از تعزیههای میدانی و اجرای نقالی و پردهخوانی هستیم.
در بخش نواها، آثار تکنوازی و تکخوانی، گروهنوازی و اجرای تک قطعه موسیقی عاشورایی به اجرای گذاشته میشود و در بخش آواها، چاووشخوانها، لالاییهای عاشورایی و مداحی آیینی و بومی بر روی صحنه تالار حافظ شیراز میروند.
بوشهر، یزد، خوزستان، آذربایجانشرقی، فارس، مازندران، خراسان جنوبی، کردستان و ایل بختیاری در این سوگواره گروههای آوایی، نوایی و نمایش آیینهای عاشورایی دارند و گروههایی از افغانستان نیز به اجرا میپردازند.
این سوگواره ساعت۲۰ امشب پنجم مردادماه نیز در تالار حافظ برگزار میشود و در این شب ارکستر سمفونیک فارس به اجرای قطعات عاشورایی میپردازد.
نظر شما