به گزارش ایرنا، جوهری بن عبدول رئیس مجلس مالزی که برای حضور در مراسم تحلیف ریاست جمهوری وارد تهران شده است، بعد از ظهر دوشنبه، ۸ مرداد ۱۴۰۳ با ورود به بهارستان با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
قالیباف در ابتدای این دیدار، ضمن خوشامدگویی به رئیس مجلس مالزی با بیان اینکه ایرانیان در روزهای سخت دوستان خود را میشناسند، گفت: حادثه تلخی پیش آمد و ما رئیس جمهور خود را از دست دادیم که پیامهای محبتآمیز شما و سایر مسئولان مالزی باعث تسلی و دلگرمی ما شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیدوارم مجلس و دولت جدید بتوانند روابط خود را با کشور دوست و مسلمان، مالزی ادامه دهند از این رو آمادگی داریم ارتباطات خود را به صورت عمیقتر و وسیعتر پیش ببریم.
وی با بیان اینکه مالزی و ایران دو کشور دوست، هم فرهنگ و نزدیک به هم هستند، عنوان کرد: در اجلاسی که در سیدنی به عنوان شهردار تهران حضور داشتم به این نکته اشاره کردم که قرن ۲۱، قرن آسیا است. امروز هرچه میگذرد بیشتر به این واقعیت پی میبریم که آسیا بیش از پیش جایگاه خود در دنیا را پیدا میکند و فضای هژمونی و یکجانبهگرایی در دنیا رو به افول است که در کل دنیا و همچنین غرب و شرق آسیا مشهود است.
قالیباف افزود: اینجاست که مجلس و دولت ایران مصمم میشوند با کشورهای جنوب شرق آسیا به ویژه مالزی بهعنوان کشور دوست و همکار ارتباط بیشتری برقرار کرده و مسیر توسعه را طی کند که این روابط میان دولتها، پارلمانها و مجامع بینالمللی تعریف میشود.
رئیس قوه مقننه با تأکید بر تقویت همکاریها در حوزه APA، IPU و PUIC که میتوان با ظرفیت آن موضوعاتی در حوزه جهان اسلام به ویژه مسائلی که در حوزه فلسطین وجود دارد را برطرف کرد، ابراز داشت: آمادگی داریم در توسعه مسائل اقتصادی به ویژه در حوزه حملونقل روابط خود را با مالزی توسعه دهیم چرا که میان دو کشور فاصله زیادی از لحاظ بعد مسافت وجود دارد و لازم است دولت دو کشور این مسأله را حل کنند.
وی تأکید کرد: برای حل بعد مسافت در جریان تقویت روابط اقتصادی باید تدبیری اندیشیده شود که از طریق خطوط هوایی بتوانیم ارتباط خود را توسعه دهیم که در حوزههای تجاری و گردشگری بیشتر اهمیت پیدا میکند. از سوی دیگر باید به دنبال تقویت روابط در حوزه علمی، دانشگاهی و انتقال تکنولوژی باشیم.
جوهری بن عبدول رئیس مجلس مالزی نیز در این دیدار، از ملاقات مجدد با دکتر قالیباف ابراز خرسندی کرد و گفت: نخستین باری که سخنرانی شما را در اجلاس الجزایر شنیدم گفتم این بهترین سخنرانی بود که یکی از مقامات کشورهای مسلمان میتوانست داشته باشد و همانجا بود که با هم ملاقات کردیم و تحت تأثیر شما و ایدههای درخشان شما قرار گرفتم.
وی ضمن تسلیت مجدد به دلیل وقوع حادثه تلخ سقوط هلی کوپتر رئیس جمهور ایران، گفت: این حادثه یک شوک و فقدان نه تنها برای شما بلکه برای تمام جوامع مسلمان دنیا بود.
رئیس مجلس مالزی با بیان اینکه من با دستور نخست وزیر کشورمان مأمور به حضور در این مراسم شدم، عنوان کرد: اطمینان دارم با در نظر گرفتن تحولات جهان، اتفاقات خاورمیانه و همچنین شرق آسیا، روابط بیش از پیش گسترده خواهد شد.
بن عبدول با بیان اینکه به دنبال توسعه همکاریها میان کشورهای آسیایی و «آ سه آن» است، اظهار داشت: ما بیصبرانه به دنبال گسترش روابط خود با ایران به ویژه در حوزه اقتصادی و انرژی هستیم.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای زیادی برای توسعه روابط وجود دارد که این موضوع را با پارلمان کشور خود در میان خواهم گذاشت، عنوان کرد: ایران همواره بهعنوان یک الگو، جایگاه خاصی در نگاه ما داشته و نمونه بارز پیشرفت است و همانطور که گفتید قرن ۲۱ متعلق به آسیا است و باید در این برهه، انرژی و دانش خود را صرف ظرفیتهای یکدیگر کنیم تا در نهایت بتوانیم در حوزه تجاری و اقتصادی توسعه روابط را رقم بزنیم.
به عبدول با اشاره به ظرفیتی ۶۸۰ میلیون نفری کشورهای عضو «آ سه آن» گفت: این کشورها یک ظرفیت هستند و میتوانند از توانمندیها و بازار ایران بهره ببرند که باعث ایجاد ثبات در منطقه و جنوب شرق آسیا خواهد شد.
رئیس مجلس مالزی با اشاره به امکان ایجاد کمیته مشترک برای شناسایی امکانات دانشگاهی افزود: میتوانیم از این طریق، ارتباطات خود را توسعه دهیم.
نظر شما